Beste decoupeerzagen

De Beste Decoupeerzagen van 2024

Draagbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk, decoupeerzagen verdienen een plekje in elke gereedschapscollectie. De decoupeerzaag is in de loop der jaren echt ten goede geëvolueerd, het is nu heel gebruikelijk dat ze worden ontworpen met een reeks handige functies dat het gebruik veel gemakkelijker maakt. Voorbeelden hiervan zijn draadloze, trillingsarme motoren, snelheidsregeling, stofblazer en veranderlijke bladhoeken voor betere controle in de bochten. Voordat u een decoupeerzaag komt, zetten wij graag de top 7 decoupeerzagen voor u op een rijtje. 

Wilt u een trigger met variabele snelheid, variabele snelkeuze of beide? Hoe comfortabel zal het zijn om een bepaalde zaag te gebruiken? We kunnen er maar beter voor zorgen dat het recht snijdt. En blaast de stofpoort het zaagsel weg van de zaaglijn of in ons gezicht? 

Hoewel er veel overwegingen moeten worden gemaakt, hebben we de beste beschikbare modellen al getest en vergeleken om het veld te beperken tot deze top 7 keuzes!

Inhoudsopgave

Korte Vergelijking beste decoupeerzaag:

Beste decoupeerzagen BOSCH BLAUW GST 90 BE
beste decoupeerzagen DEWALT DCS331N

Garantie 

1 jaar

3 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

Vermogen 

650W

4.0 amp

4,0 amp

18 Volt

18 volt

Gewicht

2,6kg

3,1kg

2,5 kg

2 kg

2,5 kg 

Zaag diepte

13 cm

10cm

13.5 cm

8 cm 

10 cm 

Beste Decoupeerzagen - Top 7 van 2024

Beste decoupeerzagen BOSCH BLAUW GST 90 BE

De Bosch BLAUW GST 90 BE Top-Handle-decoupeerzaag is tegenwoordig een van de beste decoupeerzagen in zijn klasse. Het is gebouwd om jarenlang gebruik te weerstaan. Het is eenvoudig genoeg om te gebruiken bij kleinschalige projecten, maar is sterk genoeg om zelfs de meest veeleisende industriële projecten aan te kunnen. Dit is te danken aan de grote, stevige gegoten voetplaat. De GST 90 BE biedt 650W stroom en is in staat een onbelaste snelheid tot wel 3.100 SPM (slagen per minuut) te behalen. Met een instelbare variabele snelheidsknop en gaspedaaltrigger, kunt u de snijsnelheid kiezen die perfect is voor uw beoogde materiaal. Met vier orbitale actie-instellingen kunt u uw snijprestaties aanpassen van soepel tot agressief.

 

 

Voor- en nadelen van de Bosch JS470E

Voordelen

 • Motor van 7 amp met een onbelast toerental tot 3.100 SPM
 • Egronomische handgreep
 • Variabele snelheidsinstelling

Nadelen

 • Heeft geen laser of LED verlichting 
beste decoupeerzagen DEWALT DCS331N

Het is niet de goedkoopste optie die er is, maar als je op zoek bent naar een hoogwaardige tool die bestand is tegen regelmatig misbruik, dan is dit DeWALT-model misschien precies wat je zoekt. 
De motor van 20 volt levert ook een indrukwekkende hoeveelheid vermogen, waardoor hij zeer geschikt is voor het uitvoeren van zware projecten. Een van onze favoriete kenmerken van dit model is de grote 3,0 Ah-batterij, die een langere looptijd biedt dan kleinere versies van 1,5 of 2,0 Ah. De stofblazer is ook een leuk extraatje, waardoor de nauwkeurigheid toeneemt en het gemakkelijker wordt om precieze sneden te maken.

Voor en nadelen van DEWALT DCS331N

Voordelen

 • Instelbare oritale instellingen 
 • Snel en eenvoudig wisselen van mes 
 • Snoerloos zonder in te leveren op het vermogen 
 • Comfortabele grip voor lage trillingen

Nadelen

 • Zwaar door batterij
 • Relatief duur 

3. Decoupeerzaag: MAKITA 4350FCTJ

Op de derde plaats komt de Makita draadloze decoupeerzaag. Net als de DeWalt hierboven, heeft Makita zichzelf gevestigd als het belangrijkste Japanse merk als het gaat om elektrisch gereedschap. Ze staan erom bekend dat ze het vermogen maximaliseren met behoud van de hoogste kwaliteit. 

Deze decoupeerzaag maakt deel uit van Makita’s 18V draadloze platform, wat betekent dat de batterij kan worden verwisseld tussen elk ander gerelateerde gereedschap. Maar net als onze topkeuze, worden de batterij en oplader niet met het basisgereedschap verkocht. Die moet je apart ophalen.

De Makita zaagt met snelheden tot 2600 SPM voor snel en efficiënt zagen en heeft een lichtgewicht frame (inclusief batterij). Het lichte gewicht is echter niet het enige ergonomische ontwerp kenmerk, het heeft namelijk een groot handvat voor optimaal comfort. 

Voor en nadelen van de Makita 4350FCTJ

Voordelen

 • Snel en efficiënt
 • Snijdt zeer goed
 • Goede constructie
 • 3 jaar beperkte garantie
 • 30 dagen geld-terug-garantie

Nadelen

 • Geen batterij of oplader 
 • Mesjes kunnen in het begin moeilijk te positioneren zijn

Op de vierde plek komt de BLACK+DECKER 18V decoupeerzaag. Voor mensen met een krapper budget is het een hele betaalbare optie. Daarnaast worden de batterij en oplader gratis meegeleverd met de decoupeerzaag. 

De B+D-decoupeerzaaag is niet alleen een koopje, maar het is ook een efficiente decoupeerzaag. Deze specifieke zaag is gericht op eenvoudige projecten. Het heeft niet de hoogste maximale snelheid die er is (slechts 2500 SPM), maar het heeft wel een hele reeks handige functies. De zaag is uitgerust met een trekker met variabele snelheid voor nauwkeuriger zagen en afschuining voor schuine of verstekzagen. 

De batterij is echter niet de sterkste die beschikbaar is en kan snel leeglopen, afhankelijk van de leeftijd, de gebruikte snelheid en het materiaal dat wordt gesneden. Maar voor een budgetzaag voor kleine projecten is dit zeker handig en het geld waard.

Voor en nadelen van de Black & Decker BDCJS18N

Voordelen

 • Prijs is goed 
 • Wordt geleverd met accu en oplader
 • Goede constructie

Nadelen

 • Batterij loopt snel leeg 
 • Geen ingebouwde verlichting 

5. Beste draadloze decoupeerzaag: RYOBI R18JS-0

De Ryobi R18JS-0 is een andere relatief betaalbare keuze, als je de bijbehorende batterij en oplader hebt. Net als veel andere decoupeerzagen, behoort deze tot de 18V Ryobi-reeks die allemaal hetzelfde batterijsysteem delen. 

Als je opzoek bent naar snijkracht dan heeft deze Ryobi alles wat je wilt. Met snelheden tot 3000 slagen per minuut kunt u zich snel en efficiënt een weg banen door vrijwel alles. In plaats van een drukgestuurde trekker met variabele snelheid, heeft deze zaag een trekkervergrendelingssysteem. Op die manier kunt u het gewenste snelheidsniveau kiezen dat specifiek is voor elk type materiaal waar u doorheen snijdt. 

Een ander uniek kenmerk van de Ryobi is de verstelbare voet. Naarmate uw mes begint te slijten, kunt u de hoogte van de zaagvoet aanpassen zodat de messen dieper in het hout kan snijden. Dit verlengt de levensduur van de snijbladen. 

De Ryobi heeft daarnaast ook nog ingebouwde LED verlichting en een stofblazer om de nauwkeurigheid van uw sneden te maximaliseren. Een van de grootste nadelen van deze decoupeerzaag is de duur van de batterij. U zult merken dat deze batterij sneller opgeladen moet worden, waardoor het voor de kleinere projecten ideaal is. 

Voor en nadelen van de RYOBI R18JS-0

Voordelen

 • Krachtig
 • Mesbesparende functie
 • LED-verlichting 
 • Stofblazer

Nadelen

 • Mesjes wisselen is even wennen 
 • Slechte vergendeling
 • Batterij loopt snel leeg

6. Decoupeerzaag: MILWAUKEE M18 FJS-502X 

Beste Decoupeerzagen Milwaukee M18 FJS-502X

De Milwaukee M18 FJS-502X is een orbitale zaag uit het middensegment met een handgreepp aan de bovenzijde. Het beschikt over een motor van 6,5 ampere. Je zult bij deze decoupeerzaag minder bladdoorbuigingen meemaken wat helaas bij de budgetvriendelijke decoupeerzagen vaker voor kan komen.

De zaag is zeer comfortabel te gebruiken door de rubberen overmold, die ze ‘Cushion grip’ noemen wat voor minder belasting van de pols zorgt. Tel daarbij het lage zwaartepunt en het ingebouwde tegengewicht op en je hebt een zaag die stabiel en gemakkelijk te manoeuvreren is. 

De zichtlijnen zijn van topklasse, er is een toerenteller die je laat zien met welke snelheid je werkt en een lang snoer zorgt ervoor dat er geen rommelige knopen zijn.

Dit is een zaag met variabele snelheid die van 0-3.000 Spm gaat. Snelheidsversnelling is op de trekker geplaatst, terwijl er een snelkeuzeknop is voor herhaalde snelheidsregeling. 

Voor en nadelen van de Milwaukee M18 FJS-502X

Voordelen

 • Gemakkelijk om te gebruiken 
 • Duurzaam 
 • LED verlichting voor meer zichtbaarheid 

Nadelen

 • Geen ingebouwde stofblazer

De DeWalt 18V Max XR is ook gekozen als een van de betere decoupeerzagen. De snijsnelheid was niet zo snel als sommige van de anderen, maar de trillingsbeheersing was beter, en het hield de doorbuiging van het mes tot nul bij zware sneden. Voor het model met de bovenste handgreep gaf de lagere hoogte ons een gevoel van betere controle. 

Bij beide versies lijken de bedieningselementen goed geplaatst en gemakkelijk te bereiken zonder dat u uw greep hoeft te verplaatsen. Dit was vooral merkbaar aan de grip van het vat, waar veel van de handen van ons testteam de aan/uit-schakelaar op andere modellen niet konden bereiken. Hoewel er een aantal afwegingen zijn om te overwegen, gaf DeWalt ons de beste algehele snij-ervaring.

Voor en nadelen van DEWALT DCS334N 18V XR

Voordelen

 • Gemakkelijk om te gebruiken 
 • Weegt niet veel 

Nadelen

 • Accu’s en lader worden niet meegeleverd

Koopgids: Hoe kiest u de beste decoupeerzaag?

Nu je een zorgvuldig uitgekozen lijst hebt met de 10 beste decoupeerzagen om uit te kiezen, hoe weet je dan welke voor jou de beste is? De beslissing zal waarschijnlijk afhangen van uw budget, uw houtbewerkingsvaardigheden en de taak die voorhanden is. Als het gaat om het vergelijken van de echte decoupeerzagen, geven we u een paar dingen om in gedachten te houden voordat u uw definitieve keuze maakt.

Vermogen

De meeste van de decoupeerzagen met snoer die we hebben beoordeeld, hadden een vermogen tussen 5 en 7 ampère. Hoewel dit misschien niet zo’n groot verschil lijkt, kan het dat wel zijn. De zeven ampère decoupeerzagen zijn doorgaans wat duurder, maar ze zijn ook stabieler bij het doorzagen van moeilijk of dik materiaal. 

Als u besluit dat u een draadloze decoupeerzaag wilt, wordt het vermogen uitgedrukt in volt in plaats van in ampère. Accu-decoupeerzagen staan bekend als iets minder krachtig en hebben soms moeite met variabele snelheden. Het Dewalt-model dat we aanbevelen, doet het prima en handelt zichzelf als een decoupeerzaag met snoer.

Gewicht

Als u hier en daar eens een klus hebt waar je een decoupeerzaag voor nodig heeft maakt het gewicht niet uit. Gebruikt u de decoupeerzaag regelmatig dan is het belangrijk om goed te kijken naar het gewicht. Gewicht is een tweeledig iets. Soms zal een zwaardere zaag een stuk minder rondspringen en je wat extra stabiliteit geven. De keerzijde hiervan is dat je van de zware zaag vermoeid raakt als je er te lang mee bezig bent. 

Een belangrijke tip is dat je  is dat draadloze decoupeerzagen vaak vrij licht lijken, totdat u de batterij toevoegt. De batterij zal meestal enkele kilo’s toevoegen aan het totale gewicht van de zaag, dus laat dat je niet overrompelen.

Variabele Snelheid

Variabele snelheid is een geweldige functie om in de decoupeerzaag te hebben. Soms wordt de snelheid door het apparaat zelf geregeld en soms kan dit door de gebruiker. Als u de mogelijkheid wilt hebben om de snelheid van uw decoupeerzaag met de trigger te wijzigen, zorg er dan voor dat de triggersnelheid variabel is. Sommige decoupeerzagen hebben snelheidsinstellingen die niet met uw vinger worden geregeld. De variabele snelheidstrigger is een kwestie van voorkeur. Sommige ervaren houtbewerkers hebben het gevoel dat ze het gereedschap in hun handen moeten kunnen bedienen om een consistente snede te behouden. Controleer bij aankoop wat de triggerfuncties zijn.

Veelgestelde vragen

Zelfs met voldoende achtergrondinformatie over de beste decoupeerzagen, kunnen er toch nog enkele bijkomende vragen opduiken. Deze sectie, een verzameling van enkele van de meest gestelde vragen over decoupeerzagen, is bedoeld om die vragen te beantwoorden, dus kijk hieronder voor de info die u nodig hebt.

Decoupeerzagen blinken uit in het maken van ronde of afgeronde zaagsneden voor decoratief houtwerk en knutselwerk. Ze zijn echter ook handig voor het maken van vierkante zaagsneden waar een cirkelzaag niet kan werken, zoals toesprongen voor kasten en trapspijlen voor trappen.

Dat kan, maar recht zagen is niet zo gemakkelijk als met een cirkelzaag. Het magere zaagblad zal eerder kromtrekken, maar door een liniaal op het werkstuk te klemmen, kan de gebruiker recht zagen.

Decoupeerzagen en reciprozagen hebben beide een pendelende beweging, maar het zijn verschillende soorten zagen. Decoupeerzagen hebben kleine, dunne zaagbladen met korte slag, terwijl reciprozagen grotere, dikkere zaagbladen met langere slag hebben. Reciprozagen zijn zwaarder en worden vaak gebruikt voor sloopwerken, het zagen van pijpen en andere zware materialen.

De keuze van een decoupeerzaag hangt af van een paar factoren:

 • Compatibiliteit met uw bestaande accusysteem
 • Ingebouwde functies zoals LED-verlichting, stofblazers en orbitaal zagen
 • Budgettaire beperkingen

Conclusie beste decoupeerzaag!

Met al deze informatie over decoupeerzagen, bent u waarschijnlijk meer dan klaar om deze zaag in uw hand te krijgen en te beginnen met zagen. Wil je een betrouwbaar model met alle features, dan zul je voor de Bosch JS470E moeten gaan. Dit model is iets duurder geprijsd dan anderen op deze lijst maar de kwaliteit van de snede, de hoeveelheid kracht en de orbiltale functie onderscheidt deze van de rest. Deze decoupeerzaag gaat lang mee. 

Ga je echter eenmalig een klein project uitvoeren dan kan je het beste kiezen voor het goedkopere model: Black & Decker BDCJS18N. Dit model is goed en zal de klus klaren. 

We hopen dat we u hiermee hebben kunnen helpen om een goede decoupeerzaag te vinden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *