Beste Cirkelzaag

De 10 Beste Cirkelzagen van 2024

Wanneer u het vermogen en de veiligheid van een tafelcirkelzaag nodig hebt, maar in een draagbare vorm, is er maar één antwoord de beste cirkelzaag. De cirkelzaag is een handige optie voor werken op locatie. Ze blinken ook uit in het omzetten van grotere kunststoffen platen die moeilijk te hanteren zijn met een vaste zaag.

Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan om een cirkelzaag te vinden die alles aankan wat je er tegenaan gooit. Daarom hebben we deze lijst van diepgaande reviews samengesteld, waarin elk groot merk cirkelzaag dat vandaag beschikbaar is, aan bod komt. Na uitgebreide tests en onderzoek van alle opties op de markt van vandaag, zijn we ervan overtuigd dat door het lezen van deze gids zul je in staat zijn om de beste cirkelzaag voor uw behoeften te vinden.

Inhoudsopgave

Korte vergelijking beste cirkelzagen:

Beste cirkelzaag DCS512NT-X

Garantie

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

Vermogen

12V

20V

36 V

1600 watt

 18V

Gewicht

2,2 kilo

4 kilo

 4,1 kilo

3,7 kilo

5,2 kilo

Zaagbladsnelheid

3600 RPM

3700 tpm

6300 tpm

5000 tpm

5800 tpm

Beste Cirkelzagen - Top 10 van 2024!

Beste cirkelzaag DCS512NT-X

Een product als deze cirkelzaag is een mooie illustratie van waarom we zo regelmatig geneigd zijn om op DeWalt DCS512NT-X te vertrouwen. Met een motor van 5.150 tpm, een lichtgewicht body, een uitzonderlijk comfortabele grip en het vermogen om schuine zaagsneden tot 50 graden te maken, is deze zaag een no-brainer voor de eerste plaats. 

Met deze zaag in je gereedschapskist heb je geen problemen om zuivere scheuren en afkortingen te maken – we hebben hem getest en waren verbaasd over hoe gemakkelijk het was om een rechte lijn vast te houden. Het is ook relatief diep en ook goed in het nemen. Zoals de meeste DeWalt-producten kan deze zaag ook intensief worden gebruikt.

Onze grootste klacht gaat niet over de zaag zelf, maar over de prijs. Het lijkt een budgetvriendelijke waardetool, maar dat is alleen de versie met snoer: de batterij verdubbelt de kosten ongeveer. Dat gezegd hebbende, zijn we nog steeds van mening dat dit de beste draadloze cirkelzaag van het jaar is.

Voordelen

 • Comfortabele grip 
 • Lange levensduur 
 • Krachtige motor

Nadelen

 • Relatief duur doordat de batterij niet meegeleverd wordt 

2. Beste waarde voor je geld: Black & Decker BDCCS18N

Naast onze favoriete cirkelzaag, wilden we ook graag de meest betaalbare cirkelzaag weergeven. Dit is de Black & Decker BDCCS18N geworden. Voor een bodemprijs krijgt u niet alleen een zaag, maar ook een 20V-batterij, een oplader en een mes met hardmetalen punt. 

De zaag biedt een breed scala aan functies, waaronder gereedschapsloze diepte-instelling en een afschuining van 45 graden, die hem onderscheiden van zijn lage prijs. Onze favoriete touch was de handgreep waarmee je de mesafdekking vanuit een veilige positie achter het mes kunt intrekken, wat de kans op ongelukken zou moeten verkleinen.

Helaas kan de BDCCS18N ook ervaren worden als een goedkope tool. De grondplaat is plakkerig, vooral bij warm weer, wat vervelende sneden kan veroorzaken als je niet voorzichtig bent. Het meegeleverde mes verslijt zeer snel ondanks het feit dat het met hardmetaal is gevoerd. Ten slotte is de motor niet erg krachtig, waardoor crosscuts een tijdje kunnen duren.

Voor- en nadelen van de Black & Decker BDCCS18N 

Voordelen

 • Lage prijs 
 • Batterij en oplader zijn erbij inbegrepen
 • Brede scala aan functies

Nadelen

 • Mes is snel bot 

3. Beste draadloze cirkelzaag: Makita HS003GZ

De Makita HS003GZ is onze beste draadloze cirkelzaag. Het deelt het 50-graden afschuinbereik en 16.5 cm diepte van de DeWalt, maar haalt niet de top omdat de motor minder krachtig is met 3700 tpm. 

De cirkelzaag is een hoogwaardige zaag met een ergonomische handgreep en een betrouwbare gids. Hij is licht van gewicht en weegt slechts 4,1 kg, wat hem niet alleen draagbaarder en gebruiksvriendelijker maakt, maar ook nog eens de kans vergroot om rechte, professioneel ogende sneden te maken. De batterij gaat belachelijk lang mee.

Met dat alles om het aan te bevelen, is het koppeltekort echter behoorlijk opvallend. In tegenstelling tot de DeWalt op #1, moeten het mes van de HS003GZ vaker vervangen worden. Het snijdt net iets langzamer en maakt de messen net iets sneller bot, waardoor het op de tweede plaats blijft.

Voor- en nadelen van de Makita HS003GZ

Voordelen

 • Lichtgewicht 
 • Maakt diepe sneden en afschuiningen 
 • Gebruiksvriendelijke mesgeleider
 • Zeer lange batterijduur

Nadelen

 • Minder krachtige motor 
 • Snijdt langzamer 

4. Lichtste Cirkelzaag: RYOBI RCS1600-K

beste cirkelzaag RYOBI RCS1600-K

Het eerste dat opvalt aan de RYOBI RCS1600-K is dat het een van de lichtste cirkelzagen is die je ooit hebt vastgehouden. Gecombineerd met zijn goed ontworpen rubberen grip, maakt het gewicht het de beste cirkelzaag op onze lijst voor timmerlieden met mobiliteitsproblemen. Het is een genot om vast te houden. 

Laat u niet misleiden door het gewicht door te denken dat dit een hulpmiddel voor beginners is. De motor is in staat tot 4700 RPM, waardoor het een van de krachtigere draadloze opties op de markt is. 

We plaatsten het op #4 (wat we willen waarschuwen is nog steeds een zeer goede beoordeling) vanwege een paar verzwarende ontwerpfouten. De bewegende beschermkap raakt gemakkelijk verstopt met zaagsel, waardoor het moeilijk te sluiten is. Het laservizier kan niet worden uitgeschakeld en is helder genoeg om uw potloodstrepen te verdoezelen. Ten slotte zorgt de manier waarop het prieel is geconstrueerd ervoor dat het blad snel opwarmt, wat betekent dat je het veel moet oliën om te voorkomen dat het verbrandt.

Voordelen

 • Erg makkelijk te gebruiken
 • Superlicht en makkelijk te verplaatsen
 • Goede afzuigfunctie

Nadelen

 • Maar 1 zaagblad 

5. Milwaukee M18 FCSRH66-0

Op de vijfde plek zetten we de Milwaukee M18 FCSRH66-0. Deze wordt geleverd met een 18-volt batterij dat een 3500-RPM motor aandrijft , geplaatst in een mes dat goed is versterkt met magnesium. Het fabrieksmes heeft een hardmetalen punt en heeft 24 tanden, waardoor het goed te scheuren is. 

Er is niet veel om het te onderscheiden van de andere cirkelzagen op onze lijst, maar hoe meer we deze zaag gebruikten, hoe meer we onder de indruk raakten van een paar dingen. De met magnesium versterkte body is geweldig als je het soort houtbewerker bent die veel laat vallen (we kennen het gevoel), en het blad stopt snel als je klaar bent met zagen, dankzij de elektronische rem.

Een paar andere dingen maken deze zaag op een negatieve manier onderscheidend. Hoewel de mesbeschermer is gebouwd als een tank, kunnen we niet hetzelfde zeggen over de dunne en dunne voet. Afstelling van het mes is mogelijk, maar je moet het mes zo hard forceren dat het bijna breekt. Het ergste is echter dat deze zaag het heel moeilijk heeft om recht te blijven, rond te dwalen op zacht hout en vast te lopen op hard hout.

Voor- en nadelen van de Milwaukee M18 FTS210-0

Voordelen

 • Versterkte constructie
 • Elektronische rem stopt mes snel
 • Fatsoenlijke fabrieksmes 

Nadelen

 • Snijdt niet heel recht 
 • Niet heel krachtig 

6. Metabo MKS 18 LTX 58 (Geweldige Grip)

Beste cirkelzaag Metabo MKS 18 LTX 58

De Metabo MKS 18 LTX 58 heeft een indrukwekkende lijst aan functies. Het heeft een motor van 15 ampère die een onbelast toerental van 6800 RPM levert. Bovendien is er een zeer royale afschuincapaciteit van 0-55 graden. 

Metabo’s (voorheen Hitachi) elektrisch gereedschap staat bekend om de bouwkwaliteit en de zeer goede prijs kwaliteit verhouding.  Deze zaag is niet zo zwaar als veel van de cirkelzagen die we hebben gebruikt. Het is de perfecte middenweg. Je kunt dit urenlang gebruiken zonder al te veel handvermoeidheid. 

Het ergonomische ontwerp (slanke handgreep dichter bij het blad) maakt het gemakkelijk te manoeuvreren voor meer veeleisende toepassingen.

De zaag komt tot leven met een zachte start (geen schokken) en zaagt soepel. Je krijgt een geweldige grip op de kolf met die gestempelde aluminium basis, die is voorzien van versterkte ribbels.

Voor- en nadelen van Metabo TS 254mm

Voordelen

 • Goede prijs kwaliteit verhouding 
 • Geweldige grip 
 • Stof blazer

Nadelen

 • Nog geen mankementen gevonden 

7. Milwaukee HD28 CS-0 LI-ION

Beste cirkelzaag Milwaukee HD28 CS-0 LI-ION

De Milwaukee HD28 CS-0 LI-ION wordt geleverd met een 18-volt batterij die een 3500-RPM motor aandrijft. Het mes kan worden afgesteld tot 45 graden voor schuine sneden. Het fabrieksmes heeft een hardmetalen punt en heeft 24 tanden, waardoor het goed te scheuren is. 

Er is niet veel om het te onderscheiden van de andere zagen op onze lijst, maar hoe meer we deze cirkelzaag gebruikten, hoe meer we onder de indruk raakten van een paar dingen. De met magnesium versterkte body is geweldig als je het soort houtbewerker bent die veel laat vallen (we kennen het gevoel), en het blad stopt snel als je klaar bent met zagen, dankzij de elektronische rem. 

Hoewel de mesbeschermer is gebouwd als een tank, kunnen we niet hetzelfde zeggen over de dunne voet. Afstelling van het mes is mogelijk, maar je moet het mes zo hard forceren dat het bijna breekt. Daarnast heeft deze zaag moeite met heel recht snijden.

Voor- en nadelen van Milwaukee HD28 CS-0 LI-ION

Voordelen

 • Versterkte constructie 
 • Elektronische rem stopt mes snel 
 • Fatsoenlijke fabrieksmes

Nadelen

 • Snijd niet heel recht 
 • Niet heel krachtig 

8. Beste Cirkelzaag van het merk Bosch: Bosch GKS 600

beste cirkelzaag Bosch GKS 600

De Bosch GKS 600 is een van de twee accuzagen die Bosch aanbiedt. Dit is een zeer eenvoudige zaag, die niet wordt geleverd met de toeters en bellen van zijn jongere, nieuwere broeders.

Dat gezegd hebbende, is hij krachtig genoeg om zich te meten met sommige kabelgebonden cirkelzagen. die we hebben geprobeerd. Er is veel koppel en de zaagsnelheid is behoorlijk genoeg om uw werk gedaan te krijgen.De cirkelzaag heeft een links georiënteerd 6 ½” blad. Het heeft een maximale zaagdiepte van 2″ bij 90 graden en 1 ½” bij 45 en 50 graden. 

Wat ons iets meer stoort is het feit dat er geen positieve aanslagen zijn voor veelgebruikte toepassingen.Wat de constructie betreft, is dit een van de stevigste cirkelzagen die we ooit hebben gezien. Alle belangrijke onderdelen van de behuizing, zoals de beschermkap, zijn gemaakt van metaal.

Voor- en nadelen van de Bosch GKS 600

Voordelen

 • Gebruikt net als vele andere Bosch producten een 18V accu
 • Gemonteerde stofblazer
 • Wordt geleverd met opbergtas

Nadelen

 • Heeft geen LED verlichting 

9. Rechtshandige Cirkelzaag: DeWalt DCS577N

beste cirkelzaag DeWalt DCS577N​

De Dewalt DCS577N is een wormwielaangedreven cirkelzaag, maar hij verschilt nogal van de andere cirkelzagen die in deze lijst zijn besproken. 

De meeste wormwiel aangedreven cirkelzagen zijn linkshandige cirkelzagen, waardoor het voor rechtshandige gebruikers moeilijk is om de zaaglijn te zien bij het maken van een zaagsnede. Dit is echter een rechtshandige wormwiel-cirkelzaag. Dit betekent dat het zichtlijnprobleem voor rechtshandigen is opgelost.

Er is nog een reden waarom deze Dewalt DCS577N speciaal is: hij is snoerloos. Het is vrij moeilijk voor te stellen dat een krachtige beestachtige zaag als deze de hele tijd met succes op batterijen werkt.

Maar met Dewalt’s 60 Volts Flexvolts accu’s kan elk gereedschap tegenwoordig op batterijen werken. De DCS577N werkt op Dewalts 60 Volts Flexvolts batterijen, die u apart bij het gereedschap moet kopen.

Voor- en nadelen van de DeWalt DCS577N

Voordelen

 • Volledig snoerloos
 • Hoge kwaliteit gebouwd 
 • Eenvoudig om te gebruiken

Nadelen

 • Met de batterij wordt het zwaar

10. Makita DSS611Z Cirkelzaag

MAKITA DSS611Z ACCU

De Makita DSS611Z hypoïde zaag is een variatie op de populaire wormwiel aangedreven cirkelzaag. Maar in plaats van de gebruikelijke wormwiel overbrenging, rust Makita de DSS611Z uit met een hybride tandwieloverbrenging, die het contactoppervlak tussen de tandwielen vergroot en zo resulteert in de overdracht van meer koppel op het blad.

Het is de ideale zaag voor u als u altijd te maken heeft met dimensionaal en geconstrueerd timmerhout, zoals multiplex, OSB, LVL en de rest. Als u op zoek bent naar een zaag om een terras te bouwen, een gebouw in te richten, een dak te plaatsen of zelfs een hardhouten vloer te leggen, waarbij u speciaal timmerhout moet zagen en gebruiken, dan raad ik u aan te overwegen de Makita DSS611Z te kiezen voor deze klus.

Voor- en nadelen van de Makita DSS611Z

Voordelen

 • Komt gerust met een lang snoer 
 • De basis plaat is erg duurzaam 
 • Hier kan je veel projecten mee afronden

Nadelen

 • Start niet erg soepel 

Koopgids: Hoe kiest u de beste cirkelzaag?

Voordat u een snoerloze cirkelzaag verkiest boven een model met snoer, moet u de voor- en nadelen van beide modellen in overweging nemen. Geen van beide is noodzakelijkerwijs beter, maar zowel snoerloze als elektrische zagen kunnen superieur zijn voor bepaalde mensen, werkzaamheden of locaties. Hier volgt een korte samenvatting van de keuze tussen snoerloze en elektrische cirkelzagen.

Vermogen:

De lithium-ion accutechnologie heeft een lange weg afgelegd, maar gemiddeld kunnen accu’s nog steeds niet concurreren met het vermogen dat via een stopcontact wordt geleverd.

Snoerloze zagen zijn het meest geschikt voor kleinere projecten of klussen in en om het huis. Ze blinken uit in het zagen van multiplex en zachtere platen. Als dat klinkt als wat u nodig hebt, zullen snoerloze zagen uw leven veranderen, maar als u werkt met hardere houtsoorten of grotere hoeveelheden, is een snoerloze zaag de betere keuze.

Grootte:

Snoerloze zagen hebben kleinere zaagbladen, wat hun zaagdiepte beperkt. Grotere zaagbladen vereisen sterkere krachtbronnen om efficiënt te werken, dus zijn ze meestal snoerloos. Als u veel diepe zaagsneden verwacht te maken, denk dan twee keer na over de aankoop van een snoerloze cirkelzaag.

Mes Grootte:

Het blad dat u kiest is net zo belangrijk als de zaag die u gebruikt, maar het is ook maar een beetje verwant. Bij de meeste cirkelzagen is het zo gemakkelijk om het zaagblad te vervangen dat ervaren houtbewerkers als vanzelfsprekend betere zaagbladen kopen voor gloednieuwe zagen.

Het is handig dat veel zaagbladfabrikanten de relevante informatie over de grootte en het doel van het zaagblad erop schrijven. Hier is een algemene gids voor de verschillende keuzes:

Bladen voor hout worden geleverd met duidelijk afgebakende tanden, van meer dan 100 kleine tot 24 grote. Een paar grote tanden zijn het beste voor grotere, ruigere zaagsneden, terwijl veel kleinere tanden het gemakkelijker maken om glad en precies te werken. Met meer tanden is een blad over het algemeen beter voor afkortzaagsneden, terwijl minder tanden het blad het best maken voor schulpsneden. Houten bladen zijn ook geschikt om door kunststof te zagen, zolang u het maar rustig aan doet.

Bladen voor steen, beton en ander metselwerk worden ook wel “abrasiebladen” genoemd. Ze hebben geen tanden, in plaats daarvan snijden ze met een schurend materiaal dat veel op schuurpapier lijkt. Grovere schuurbladen kunnen door beton en baksteen zagen, terwijl fijnere bladen goed zijn voor het snijden van tegels.

Bladen voor het zagen van metaal zijn ook tandeloos, maar hebben ingebouwde kanalen om de warmte af te voeren.

Conclusie beste cirkelzagen

De DeWalt DCS512NT-X is onze Top Pick snoerloze cirkelzaag.  Hij levert krachtige zaagprestaties, is gemakkelijk te manoeuvreren en kan met de juiste accu de hele dag door zagen.  Dit is een solide keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional.

De Makita HS003GZ is de beste draadloze cirkelzaag voor weinig geld.  Verkocht met de zaag, een accu en een lader betekent one-stop shopping, en dit model levert genoeg prestaties voor elke garage houtbewerking liefhebber.

In deze tijd hoeft u geen prestaties op te offeren om een snoerloos gereedschap te krijgen.  Accu’s hebben een lange weg afgelegd en bieden veelzijdigheid en flexibiliteit die u niet krijgt wanneer u aan een netsnoer vastzit.  Wanneer u klaar bent om een snoerloze cirkelzaag aan uw gereedschap toe te voegen, kunt u erop vertrouwen dat onze beoordelingen u zullen helpen de beste snoerloze cirkelzaag voor de klus te vinden.

Lees ook:
Beste slagmoersleutels
Blogs
Tom
De 8 beste slagmoersleutels

In het verleden werd een slagmoersleutel voornamelijk pneumatisch, of met lucht aangedreven, waardoor ze in het domein van de professionele monteurs bleven. Om een typische

Lees meer >>
Beste combihamer (1)
Blogs
Tom
De 8 beste combihamers van 2024

Met een standaard hamerboor en een metselboor kunt u een paar kleine gaten in beton of metselwerk boren, maar voor grotere en intensievere klussen wilt

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *