Beste Cirkelzaag - Top 10 van 2022!

Wanneer u het vermogen en de veiligheid van een tafelcirkelzaag nodig hebt, maar in een draagbare vorm, is er maar één antwoord de beste cirkelzaag. De cirkelzaag is een handige optie voor werken op locatie. Ze blinken ook uit in het omzetten van grotere kunststoffen platen die moeilijk te hanteren zijn met een vaste zaag.

Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan om een cirkelzaag te vinden die alles aankan wat je er tegenaan gooit. Daarom hebben we deze lijst van diepgaande reviews samengesteld, waarin elk groot merk cirkelzaag dat vandaag beschikbaar is, aan bod komt. Na uitgebreide tests en onderzoek van alle opties op de markt van vandaag, zijn we ervan overtuigd dat door het lezen van deze gids zul je in staat zijn om de beste cirkelzaag voor uw behoeften te vinden.

Inhoudsopgave

Korte vergelijking beste cirkelzagen:

Beste cirkelzaag DCS512NT-X

Garantie

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

Vermogen

12V

20V

36 V

1600 watt

 18V

Gewicht

2,2 kilo

4 kilo

 4,1 kilo

3,7 kilo

5,2 kilo

Zaagbladsnelheid

3600 RPM

3700 tpm

6300 tpm

5000 tpm

5800 tpm

Een product als deze cirkelzaag is een mooie illustratie van waarom we zo regelmatig geneigd zijn om op DeWalt te vertrouwen. Met een motor van 5.150 tpm, een lichtgewicht body, een uitzonderlijk comfortabele grip en het vermogen om schuine zaagsneden tot 50 graden te maken, is deze zaag een no-brainer voor de eerste plaats. 

Met deze zaag in je gereedschapskist heb je geen problemen om zuivere scheuren en afkortingen te maken – we hebben hem getest en waren verbaasd over hoe gemakkelijk het was om een rechte lijn vast te houden. Het is ook relatief diep en ook goed in het nemen. Zoals de meeste DeWalt-producten kan deze zaag ook intensief worden gebruikt.

Onze grootste klacht gaat niet over de zaag zelf, maar over de prijs. Het lijkt een budgetvriendelijke waardetool, maar dat is alleen de versie met snoer: de batterij verdubbelt de kosten ongeveer. Dat gezegd hebbende, zijn we nog steeds van mening dat dit de beste draadloze cirkelzaag van het jaar is.

Voordelen

 •  Comfortabele grip 
 • Lange levensduur 
 • Krachtige motor

Nadelen

 •  Relatief duur doordat de batterij niet meegeleverd wordt 

Naast onze favoriete cirkelzaag, wilden we ook graag de meest betaalbare cirkelzaag weergeven. Dit is de Black & Decker BDCCS18N geworden. Voor een bodemprijs krijgt u niet alleen een zaag, maar ook een 20V-batterij, een oplader en een mes met hardmetalen punt. 

De zaag biedt een breed scala aan functies, waaronder gereedschapsloze diepte-instelling en een afschuining van 45 graden, die hem onderscheiden van zijn lage prijs. Onze favoriete touch was de handgreep waarmee je de mesafdekking vanuit een veilige positie achter het mes kunt intrekken, wat de kans op ongelukken zou moeten verkleinen.

Helaas kan de BDCCS18N ook ervaren worden als een goedkope tool. De grondplaat is plakkerig, vooral bij warm weer, wat vervelende sneden kan veroorzaken als je niet voorzichtig bent. Het meegeleverde mes verslijt zeer snel ondanks het feit dat het met hardmetaal is gevoerd. Ten slotte is de motor niet erg krachtig, waardoor crosscuts een tijdje kunnen duren.

Voordelen

 • Lage prijs 
 • Batterij en oplader zijn erbij inbegrepen
 • Brede scala aan functies

Nadelen

 • Mes is snel bot 

De Makita HS003GZ is onze beste draadloze cirkelzaag. Het deelt het 50-graden afschuinbereik en 6½-inch diepte van de DeWalt, maar haalt niet de top omdat de motor minder krachtig is met 3700 tpm. 

De cirkelzaag is een hoogwaardige zaag met een ergonomische handgreep en een betrouwbare gids. Hij is licht van gewicht en weegt slechts 4,1 kg, wat hem niet alleen draagbaarder en gebruiksvriendelijker maakt, maar ook nog eens de kans vergroot om rechte, professioneel ogende sneden te maken. De batterij gaat belachelijk lang mee.

Met dat alles om het aan te bevelen, is het koppeltekort echter behoorlijk opvallend. In tegenstelling tot de DeWalt op #1, moeten het mes van de HS003GZ vaker vervangen worden. Het snijdt net iets langzamer en maakt de messen net iets sneller bot, waardoor het op de tweede plaats blijft.

Voordelen

 • Lichtgewicht 
 • Maakt diepe sneden en afschuiningen 
 • Gebruiksvriendelijke mesgeleider
 • Zeer lange batterijduur

Nadelen

 • Minder krachtige motor 
 • Snijdt langzamer 

Het eerste dat opvalt aan de Ryobi is dat het een van de lichtste elektrische gereedschappen is die je ooit hebt vastgehouden. Gecombineerd met zijn goed ontworpen rubberen grip, maakt het gewicht  het de beste cirkelzaag op onze lijst voor timmerlieden met mobiliteitsproblemen. Het is een genot om vast te houden. 

Laat u niet misleiden door het gewicht door te denken dat dit een hulpmiddel voor beginners is. De motor is in staat tot 4700 RPM, waardoor het een van de krachtigere draadloze opties op de markt is. 

We plaatsten het op #4 (wat we willen waarschuwen is nog steeds een zeer goede beoordeling) vanwege een paar verzwarende ontwerpfouten. De bewegende beschermkap raakt gemakkelijk verstopt met zaagsel, waardoor het moeilijk te sluiten is. Het laservizier kan niet worden uitgeschakeld en is helder genoeg om uw potloodstrepen te verdoezelen. Ten slotte zorgt de manier waarop het prieel is geconstrueerd ervoor dat het blad snel opwarmt, wat betekent dat je het veel moet oliën om te voorkomen dat het verbrandt.

Voordelen

 • Erg makkelijk te gebruiken
 • Superlicht en makkelijk te verplaatsen
 • Goede afzuigfunctie

Nadelen

 • Maar 1 zaagblad 

Op de vijfde plek zetten we de Milwaukee M18 FCSRH66-0. Deze wordt geleverd met een 18-volt batterij dat een 3500-RPM motor aandrijft , geplaatst in een mes dat goed is versterkt met magnesium. Het fabrieksmes heeft een hardmetalen punt en heeft 24 tanden, waardoor het goed te scheuren is. 

Er is niet veel om het te onderscheiden van de andere zagen op onze lijst, maar hoe meer we deze zaag gebruikten, hoe meer we onder de indruk raakten van een paar dingen. De met magnesium versterkte body is geweldig als je het soort houtbewerker bent die veel laat vallen (we kennen het gevoel), en het blad stopt snel als je klaar bent met zagen, dankzij de elektronische rem.

Een paar andere dingen maken deze zaag op een negatieve manier onderscheidend. Hoewel de mesbeschermer is gebouwd als een tank, kunnen we niet hetzelfde zeggen over de dunne en dunne voet. Afstelling van het mes is mogelijk, maar je moet het mes zo hard forceren dat het bijna breekt. Het ergste is echter dat deze zaag het heel moeilijk heeft om recht te blijven, rond te dwalen op zacht hout en vast te lopen op hard hout.

Voordelen

 • Versterkte constructie
 • Elektronische rem stopt mes snel
 • Fatsoenlijke fabrieksmes 

Nadelen

 • Snijdt niet heel recht 
 • Niet heel krachtig 

De Metabo MKS 18 LTX 58 heeft een indrukwekkende lijst aan functies. Het heeft een motor van 15 ampère die een onbelast toerental van 6800 RPM levert. Bovendien is er een zeer royale afschuincapaciteit van 0-55 graden. 

Metabo’s (voorheen Hitachi) elektrisch gereedschap staat bekend om de bouwkwaliteit en de zeer goede prijs kwaliteit verhouding.  Deze zaag is niet zo zwaar als veel van de sidewinder-zagen die we hebben gebruikt. Het is de perfecte middenweg. Je kunt dit urenlang gebruiken zonder al te veel handvermoeidheid. 

Het ergonomische ontwerp (slanke handgreep dichter bij het blad) maakt het gemakkelijk te manoeuvreren voor meer veeleisende toepassingen.

De zaag komt tot leven met een zachte start (geen schokken) en zaagt soepel. Je krijgt een geweldige grip op de kolf met die gestempelde aluminium basis, die is voorzien van versterkte ribbels.

Voordelen

 • Goede prijs kwaliteit verhouding 
 • Geweldige grip 
 • Stof blazer

Nadelen

 • Nog geen mankementen gevonden 

 De Milwaukee HD28 CS-0 LI-ION wordt geleverd met een 18-volt batterij die een 3500-RPM motor aandrijft. Het mes kan worden afgesteld tot 45 graden voor schuine sneden. Het fabrieksmes heeft een hardmetalen punt en heeft 24 tanden, waardoor het goed te scheuren is. 

Er is niet veel om het te onderscheiden van de andere zagen op onze lijst, maar hoe meer we deze cirkelzaag gebruikten, hoe meer we onder de indruk raakten van een paar dingen. De met magnesium versterkte body is geweldig als je het soort houtbewerker bent die veel laat vallen (we kennen het gevoel), en het blad stopt snel als je klaar bent met zagen, dankzij de elektronische rem

Hoewel de mesbeschermer is gebouwd als een tank, kunnen we niet hetzelfde zeggen over de dunne voet. Afstelling van het mes is mogelijk, maar je moet het mes zo hard forceren dat het bijna breekt. Daarnast heeft deze zaag moeite met heel recht snijden.  

Voordelen

 • Versterkte constructie 
 • Elektronische rem stopt mes snel 
 • Fatsoenlijke fabrieksmes

Nadelen

 • Snijd niet heel recht 
 • Niet heel krachtig 

De GKS 600 is een van de twee accuzagen die Bosch aanbiedt. Dit is een zeer eenvoudige zaag, die niet wordt geleverd met de toeters en bellen van zijn jongere, nieuwere broeders.

Dat gezegd hebbende, is hij krachtig genoeg om zich te meten met sommige kabelgebonden motorzagen die we hebben geprobeerd. Er is veel koppel en de zaagsnelheid is behoorlijk genoeg om uw werk gedaan te krijgen.De cirkelzaag heeft een links georiënteerd 6 ½” blad. Het heeft een maximale zaagdiepte van 2″ bij 90 graden en 1 ½” bij 45 en 50 graden. 

Wat ons iets meer stoort is het feit dat er geen positieve aanslagen zijn voor veelgebruikte toepassingen.Wat de constructie betreft, is dit een van de stevigste cirkelzagen die we ooit hebben gezien. Alle belangrijke onderdelen van de behuizing, zoals de beschermkap, zijn gemaakt van metaal.

Voordelen

 • Gebruikt net als vele andere Bosch producten een 18V accu
 • Gemonteerde stofblazer
 • Wordt geleverd met opbergtas

Nadelen

 • Heeft geen LED verlichting 

De Dewalt DCS577N is een wormwielaangedreven cirkelzaag, maar hij verschilt nogal van de andere cirkelzagen die in deze lijst zijn besproken. 

De meeste wormwiel aangedreven cirkelzagen zijn linkshandige cirkelzagen, waardoor het voor rechtshandige gebruikers moeilijk is om de zaaglijn te zien bij het maken van een zaagsnede. Dit is echter een rechtshandige wormwiel-cirkelzaag. Dit betekent dat het zichtlijnprobleem voor rechtshandigen is opgelost.

Er is nog een reden waarom deze Dewalt DCS577N speciaal is: hij is snoerloos. Het is vrij moeilijk voor te stellen dat een krachtige beestachtige zaag als deze de hele tijd met succes op batterijen werkt.

Maar met Dewalt’s 60 Volts Flexvolts accu’s kan elk gereedschap tegenwoordig op batterijen werken. De DCS577N werkt op Dewalts 60 Volts Flexvolts batterijen, die u apart bij het gereedschap moet kopen.

Voordelen

 • Volledig snoerloos
 • Hoge kwaliteit gebouwd 
 • Eenvoudig om te gebruiken

Nadelen

 • Met de batterij wordt het zwaar

De Makita DSS611Z hypoïde zaag is een variatie op de populaire wormwiel aangedreven cirkelzaag. Maar in plaats van de gebruikelijke wormwieloverbrenging, rust Makita de DSS611Z uit met een hypoïde tandwieloverbrenging, die het contactoppervlak tussen de tandwielen vergroot en zo resulteert in de overdracht van meer koppel op het blad.

Het is de ideale zaag voor u als u altijd te maken heeft met dimensionaal en geconstrueerd timmerhout, zoals multiplex, OSB, LVL en de rest. Als u op zoek bent naar een zaag om een terras te bouwen, een gebouw in te richten, een dak te plaatsen of zelfs een hardhouten vloer te leggen, waarbij u speciaal timmerhout moet zagen en gebruiken, dan raad ik u aan te overwegen de Makita DSS611Z te kiezen voor deze klus.

Voordelen

 • Komt gerust met een lang snoer 
 • De basis plaat is erg duurzaam 
 • Hier kan je veel projecten mee afronden

Nadelen

 • Start niet erg soepel 

Koopgids: Hoe kiest u de beste cirkelzaag?

Voordat u een snoerloze cirkelzaag verkiest boven een model met snoer, moet u de voor- en nadelen van beide modellen in overweging nemen. Geen van beide is noodzakelijkerwijs beter, maar zowel snoerloze als elektrische zagen kunnen superieur zijn voor bepaalde mensen, werkzaamheden of locaties. Hier volgt een korte samenvatting van de keuze tussen snoerloze en elektrische cirkelzagen.

Vermogen:

De lithium-ion accutechnologie heeft een lange weg afgelegd, maar gemiddeld kunnen accu’s nog steeds niet concurreren met het vermogen dat via een stopcontact wordt geleverd.

Snoerloze zagen zijn het meest geschikt voor kleinere projecten of klussen in en om het huis. Ze blinken uit in het zagen van multiplex en zachtere platen. Als dat klinkt als wat u nodig hebt, zullen snoerloze zagen uw leven veranderen, maar als u werkt met hardere houtsoorten of grotere hoeveelheden, is een snoerloze zaag de betere keuze.

Grootte:

Snoerloze zagen hebben kleinere zaagbladen, wat hun zaagdiepte beperkt. Grotere zaagbladen vereisen sterkere krachtbronnen om efficiënt te werken, dus zijn ze meestal snoerloos. Als u veel diepe zaagsneden verwacht te maken, denk dan twee keer na over de aankoop van een snoerloze cirkelzaag.

Mes Grootte:

Het blad dat u kiest is net zo belangrijk als de zaag die u gebruikt, maar het is ook maar een beetje verwant. Bij de meeste cirkelzagen is het zo gemakkelijk om het zaagblad te vervangen dat ervaren houtbewerkers als vanzelfsprekend betere zaagbladen kopen voor gloednieuwe zagen.

Het is handig dat veel zaagbladfabrikanten de relevante informatie over de grootte en het doel van het zaagblad erop schrijven. Hier is een algemene gids voor de verschillende keuzes:

Bladen voor hout worden geleverd met duidelijk afgebakende tanden, van meer dan 100 kleine tot 24 grote. Een paar grote tanden zijn het beste voor grotere, ruigere zaagsneden, terwijl veel kleinere tanden het gemakkelijker maken om glad en precies te werken. Met meer tanden is een blad over het algemeen beter voor afkortzaagsneden, terwijl minder tanden het blad het best maken voor schulpsneden. Houten bladen zijn ook geschikt om door kunststof te zagen, zolang u het maar rustig aan doet.

Bladen voor steen, beton en ander metselwerk worden ook wel “abrasiebladen” genoemd. Ze hebben geen tanden, in plaats daarvan snijden ze met een schurend materiaal dat veel op schuurpapier lijkt. Grovere schuurbladen kunnen door beton en baksteen zagen, terwijl fijnere bladen goed zijn voor het snijden van tegels.

Bladen voor het zagen van metaal zijn ook tandeloos, maar hebben ingebouwde kanalen om de warmte af te voeren.

Conclusie beste cirkelzaag

De DeWalt DCS512NT-X is onze Top Pick snoerloze cirkelzaag.  Hij levert krachtige zaagprestaties, is gemakkelijk te manoeuvreren en kan met de juiste accu de hele dag door zagen.  Dit is een solide keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional.

De Makita HS003GZ is de beste draadloze cirkelzaag voor weinig geld.  Verkocht met de zaag, een accu en een lader betekent one-stop shopping, en dit model levert genoeg prestaties voor elke garage houtbewerking liefhebber.

In deze tijd hoeft u geen prestaties op te offeren om een snoerloos gereedschap te krijgen.  Accu’s hebben een lange weg afgelegd en bieden veelzijdigheid en flexibiliteit die u niet krijgt wanneer u aan een netsnoer vastzit.  Wanneer u klaar bent om een snoerloze cirkelzaag aan uw gereedschap toe te voegen, kunt u erop vertrouwen dat onze beoordelingen u zullen helpen de beste snoerloze cirkelzaag voor de klus te vinden.

Lees ook:
Beste zaagtafels
Blogs
Matz
Beste zaagtafels

Top 10 Beste Zaagtafels van 2023! Bij het maken van een grote aankoop zoals bij een van de beste zaagtafels, wilt u niet om die fout te maken. Als u al eens online hebt gewinkeld, weet u dat u niet altijd de kwaliteit krijgt die u denkt te krijgen. In dit blog bent u bij juiste adres, als u het meeste waar wilt voor uw geld. Het is niet altijd duidelijk welke eigenschappen belangrijk zijn en welke niet, maar wij hebben het moeilijke werk voor u gedaan. Daarom een top 10 beste zaagtafels van 2023. We hebben een aantal zaagtafels beoordeeld zodat

Lees meer >>
Beste decoupeerzagen
Blogs
Matz
Beste Decoupeerzagen

Beste Decoupeerzagen – Top 7 van 2022 Draagbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk, decoupeerzagen verdienen een plekje in elke gereedschapscollectie. De decoupeerzaag is in de loop der jaren echt ten goede geëvolueerd, het is nu heel gebruikelijk dat ze worden ontworpen met een reeks handige functies dat het gebruik veel gemakkelijker maakt. Voorbeelden hiervan zijn draadloze, trillingsarme motoren, snelheidsregeling, stofblazer en veranderlijke bladhoeken voor betere controle in de bochten. Voordat u een decoupeerzaag komt, zetten wij graag de top 7 decoupeerzagen voor u op een rijtje.  Wilt u een trigger met variabele snelheid, variabele snelkeuze of beide? Hoe comfortabel zal het zijn om een

Lees meer >>
Beste combihamer (1)
Blogs
Matz
Combihamer

De beste combihamer voor beton- en metselwerk Met een standaard hamerboor en een metselboor kunt u een paar kleine gaten in beton of metselwerk boren, maar voor grotere en intensievere klussen wilt u waarschijnlijk een combihamer met een roterende functie. Deze boormachines gebruiken een luchtzuiger als aanvulling op hun boorfunctie – denk aan het slaan met een hamer op de achterkant van de boormachine terwijl u boort – wat een krachtige impact per slag oplevert, waardoor ze uiterst effectief zijn bij zware klussen. Ze zijn zwaarder en omvangrijker dan standaard hamerboren, maar hun extra efficiëntie is het extra gewicht meestal

Lees meer >>
Beste breekhamer
Blogs
Matz
Breekhamer

De 5 beste Breekhamers voor beton, steen of tegelwerk – Reviews & Koopgids 2022 Er zijn veel gevallen waarin u een muur of iets anders op een bouwplaats moet slopen met een breekhamer. Hoewel u dit kunt doen met een hamer en een beitel, kan dat nogal tijdrovend zijn. Daarom is het raadzaam om in dergelijke gevallen een breekhamer te gebruiken vanwege de volgende zaken die deze te bieden heeft: Motorvermogen: Aangezien deze breekhamers worden aangedreven door een elektrische motor, is het controleren van het vermogen van groot belang. Net als elk ander gereedschap, wordt deze power rating gegeven als

Lees meer >>
Beste bandschuurmachines
Schuurmachines
Matz
Beste bandschuurmachines

Wij onderzochten de beste bandschuurmachines voor uw volgende doe-het-zelf project Investeer in een nieuwe bandschuurmachine om snel ruwe hout- of metaalbewerkingsprojecten aan te pakken. Een bandschuurmachine is een relatief gewoon elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om lagen hout, metaal, kunststof of andere doelmaterialen te verwijderen. Dit wordt bereikt met een cilindrisch stuk schuurpapier dat snel wordt rondgedraaid door twee of meer trommels, waardoor de snelheid zodanig wordt opgevoerd dat het schuurpapier snel door meerdere lagen kan scheuren. Bandschuurmachines zijn krachtige schuurgereedschappen die het best geschikt zijn voor het wegschuren van lagen ruw materiaal voordat wordt overgeschakeld op een lichte schuurmachine

Lees meer >>
Beste freesmachine
Freesmachines
Matz
Welke freesmachine kopen?

Welke freesmachine kopen? De 7 soorten freesmachines. Een freesmachine vormt randen, zaagt pengaten en gaten en maakt uitsparingen en groeven. Op onze blog leest u over welke type freesmachines er allemaal zijn.  Laten we meteen één ding vaststellen: Een freesmachine is geen essentieel stuk gereedschap in de werkplaats. Het is mogelijk een meubelstuk te bouwen zonder. De veelzijdigheid van een freesmachine is echter moeilijk te evenaren, en als je eenmaal met een freesmachine hebt leren werken, wordt het een van je favoriete gereedschappen. Het is geweldig voor alles van schrijnwerk tot het vormen van randen en inlegwerk. Als je een

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *