beste hogedrukreinigers

Beste hogedrukreiniger

De 7 beste Hogedrukreinigers van dit jaar!

De auto wassen, uw terras schoonmaken of modder van uw fiets blazen? Deze beste hogedrukreinigers zijn er klaar voor

Heeft u soms het gevoel dat buiten schoonmaken te veel lijkt op hard werken? Schrikt u ervoor terug om de auto een goede schrobbeurt te geven, of zou u willen dat er een eenvoudigere manier was om de viezigheid van uw barbecue of fiets te verwijderen? Nou, een hogedrukreiniger kan het antwoord op uw gebeden zijn. In plaats van borstels, zeepwater en een heleboel elleboogvet te gebruiken, richt u de lans gewoon op uw doel, haalt u de trekker over en blaast u alle vuil weg. U kunt in enkele minuten klussen aanpakken waar u normaal uren over zou doen. 

Er is alleen één probleem: er zijn veel hogedrukreinigers op de markt en ze zijn niet allemaal even goed in precies dezelfde dingen. Daarom hebben we deze gids voor het kiezen van de beste hogedrukreiniger voor uw behoeften samengesteld, evenals onze selectie van de beste hogedrukreinigers voor verschillende budgetten en vereisten.

Onze beste hogedrukreinigers:

Inhoudsopgave

Hoe wij de hogedrukreinigers hebben getest

Welk type hogedrukreiniger heb ik nodig?

Er zijn twee soorten hogedrukreinigers op de markt: elektrische en benzinegedreven. Deze laatste zijn meestal bedoeld voor zwaardere reinigingstaken, hebben een veel hogere maximale druk en zijn veel duurder. Daarom richten we ons hier alleen op elektrische hogedrukreinigers, omdat ze vrijwel alle huishoudelijke schoonmaakklussen aankunnen.

Waarvoor wilt u uw hogedrukreiniger gebruiken?

Hogedrukreinigers kunnen in drie categorieën worden ingedeeld, afhankelijk van hun maximale druk: Instapmodellen zijn die met maximaal 100 bar druk. Deze modellen zijn goed voor het reinigen van kleine voorwerpen zoals fietsen en tuinmeubelen. Drukreinigers met een maximum van 120 bar zijn die van het middenniveau en worden het best gebruikt voor het reinigen van zaken als omheiningen, terrassen en vuile auto’s. Als u een echt zware schoonmaakbeurt wilt uitvoeren, ga dan voor een hogedrukreiniger met meer dan 120 bar. Als u ernstig bevlekte bestrating of met modder bedekte 4×4’s wilt aanpakken, is dit uw beste keuze. De maximale druk is niet de enige manier om te beoordelen of een bepaald model geschikt is voor u. Als de fabrikant het vermeldt, kijk dan ook naar de “bar-rated pressure” van de wasmachine. Dit is de gemiddelde druk die elke wasmachine over een langere periode kan handhaven.

Welke accessoires hebt u nodig voor verschillende schoonmaaktaken?

Voordat u op de koopknop drukt, is het goed om te controleren welk gereedschap wordt meegeleverd: de meeste hogedrukreinigers worden geleverd in verschillende bundels, allemaal met ander gereedschap in de doos, en door de verwarrend gelijkende productnamen kunt u gemakkelijk per ongeluk het verkeerde kopen.

Als de slang te kort is, hebt u misschien een verlengstuk nodig. Misschien hebt u een schuine steel nodig om dakgoten te reinigen. Als u specifieke reinigingstaken wilt uitvoeren, zoals het reinigen van terrassen of auto’s, dan krijgt u de beste resultaten met borstels en mondstukken die speciaal voor die taak zijn gemaakt. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met speciale multifunctionele sproeikoppen, ontworpen om verschillende spuitpatronen te leveren voor verschillende taken, zodat u niet de hele set hoeft mee te nemen. Hoewel u een specifiek accessoire meestal later kunt kopen, bespaart u met de juiste bundel meestal een paar euro.

Met welke andere kenmerken moet u rekening houden?

Het waterdebiet is een andere specificatie die u zult zien opduiken. Dit geeft aan hoeveel water er per uur door de wasmachine gaat. Ongeveer 400 liter per uur (l/u) is een gemiddeld cijfer. Het is duidelijk dat hoe meer water er door de hogedrukreiniger gaat, hoe sneller u schoon krijgt, maar hoe duurder het gebruik van de hogedrukreiniger. Niet alleen verbruikt de hogedrukreiniger over het algemeen meer energie, maar water is niet gratis (althans uit de kraan) en de meesten van ons willen het niet verspillen. Ook de lengte van het netsnoer en de slang zijn van belang. Een kortere slang kan het moeilijker maken om de straal te krijgen waar hij het meest nodig is of om de achterkant van de auto te bereiken om hem schoon te krijgen. Natuurlijk, hoe langer de slang, hoe groter de kans dat hij in de weg zit of in de knoop raakt, dus het is de moeite waard om een spoel of haspel te hebben om hem onder controle te houden als hij niet volledig is uitgeschoven. Wat de kabel betreft, kunt u een korte kabel omzeilen door een verlengsnoer te gebruiken, maar het is essentieel dat u er een gebruikt met een geschikt amperage (minimaal 13 ampère) en dat ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Water en elektriciteit zijn geen goede vrienden.

Beste hogedrukreiniger KARCHER 1.324-130.0 | K4 PREMIUM POWER CONTROL | KOUDWATER HOGEDRUKREINIGER - 1.324-130.0

De K4 Power Control is een uitstekende hogedrukreiniger, met alles wat u nodig hebt om het vuil rondom uw huis op te ruimen. Zijn geheime wapen is het Power Control pistool en de bijbehorende Power Control Vario lans. U kunt schakelen tussen drie verschillende drukinstellingen en het spuitpatroon aanpassen door aan het mondstuk te draaien, wat betekent dat u kunt overschakelen van een krachtige straal naar een zachtere, vlakkere straal. Of u nu modder van de auto wast of schimmel en algen van uw terras probeert te verwijderen, u krijgt wat u nodig hebt zonder dat u een heleboel verschillende gereedschappen hoeft mee te slepen.

Natuurlijk kun je als Karcher-drukreiniger extra gereedschap krijgen als je dat wilt, en we hebben de K4 ook getest met de Power Control auto- en thuiskit, die de standaard Power Control Vario en Dirt Blaster lansen bevat, plus een roterende autoborstel en een schuimstraalmondstuk. Bovendien krijgt u er de T5 oppervlaktereiniger bij om al het vuil van uw terras, patio of oprit te vegen. Het is de £90 extra waard als u wat extra reinigingskracht nodig hebt voor uw auto of buitenruimtes, hoewel de basisset alle wasklussen aankan, behalve de zwaarste.

Voordelen

 • Moeiteloos wisselen van het reinigingsmiddel
 • Grote handgreep 

Nadelen

 • Hoger prijssegment 

De EasyAquatak 110 is een van de goedkoopste modellen in het Aquatak-assortiment van Bosch, maar er is niets onaangenaams aan. Het is een compact apparaat dat een beetje lijkt op een kleine koffer, met de hogedrukleiding aan de achterkant en de slangaansluiting aan de voorkant. Het is ongelooflijk eenvoudig te installeren en te bedienen, met slechts een enkele aan/uit-schakelaar aan de voorkant en een trekker en een vergrendeling op het handvat. Hij wordt geleverd met drie mondstukken – een verstelbare ventilator/straalmondstuk, een krachtig roterend mondstuk en een reinigingsmondstuk voor het reinigen van schuim en reinigingsmiddelen.

Ondanks het kleine formaat en de maximale druk is het een verrassend krachtige sproeier, die zonder problemen aangekoekt vuil van de carrosserie en wieldoppen van onze auto verwijderde, of vlekken, mos en korstmos van betonplaten. De straal van het roterende mondstuk wordt zelfs indrukwekkend fel. Goedkoop, relatief stil en gemakkelijk op te bergen, is dit wellicht de hogedrukreiniger die u nodig hebt.

Voordelen

 • Betaalbare prijs 
 • Compact 
 • Krachtig roterend mondstuk 

Nadelen

 •  

De K5 Premium Smart Control is iets groter en krachtiger dan de K4, en wordt geleverd met de bonus van een ingebouwde, opwindbare slanghaspel om zijn langere hogedrukpijp van 10 m onder controle te houden. Maar het echte voordeel is het Smart Control-systeem, bestaande uit een nieuw trekkerpistool met ingebouwd LCD-scherm en Bluetooth-connectiviteit die gekoppeld is aan een smartphone-app. Met het pistool zelf kunt u de druk verhogen en verlagen, met zes niveaus en een boost-instelling voor het hardnekkigste vuil. Ondertussen kan de 3-in-1 multi jet lans van Karcher van spuitpatroon wisselen, zodat je binnen enkele seconden van een bredere straal naar een gerichte, roterende straal kunt overschakelen zonder naar een ander mondstuk te grijpen.

Sluit de app echter aan en u kunt de K5 vertellen wat u probeert schoon te maken, en hij stelt de vereiste druk in en vertelt u hoe u de lans voor elke fase moet aanpassen, zodat u, terwijl u de auto schoonmaakt of de oprit schoonmaakt, voor elke stap het juiste spuitpatroon en de juiste instelling gebruikt. Koop de Home-versie en Karcher bundelt ook de T5 oppervlaktereiniger voor een grondige reiniging van alle harde oppervlakken in uw tuin. Je betaalt veel voor de slimme functies, en we weten niet zeker of het gebruik van de app om de lans te bedienen echt zo handig is. Toch, als je het ultieme in high-tech hogedrukreinigers wilt, komt niets anders ook maar in de buurt.

Voordelen

 • Verbonden met een mobiele app 
 • Zes verschillende standen 

Nadelen

 • Veel losse onderdelen 
 • Niet voor mensen met klein budget 
 • Relatief zwaar

Een van de beste hogedrukreinigers als u op zoek bent naar een lichtgewicht, draagbaar en zeer gebruiksvriendelijk model. Dit Bosch-model heeft een reinigingsdruk van 135 bar, waardoor u uw schoonmaakklussen gemakkelijk kunt uitvoeren. Hij wordt geleverd met een drie-in-één mondstuk met waaier-, roterende en potloodstraal. De roterende stand is zeer geschikt om bestrating met gemak te reinigen, maar de potloodstraal biedt een meer impactvolle reiniging op zeer hardnekkig vuil. De ventilatorstand werkt goed op auto’s en de hoek kan worden aangepast terwijl u schoonmaakt, zodat u niet onhandig hoeft te draaien. 

De Bosch Universal Aquatak 135 wordt ook geleverd met een reinigingsmiddelhulpstuk voor het reinigen van ingebed vuil of voor gebruik met autoreinigingsmiddel. Hiermee kunt u eenvoudig vuil voorbehandelen voordat u het schoonspoelt met de hogedrukreiniger. Indien nodig kunt u andere accessoires kopen, zoals een borstel, een autoreinigingsset, een verlengslang en een terrasreiniger. Deze voegen allemaal veelzijdigheid toe aan wat wij een geweldige allrounder vonden. 

Voordelen

 • Inklapbare handgreep voor compact opbergen
 • Lichtgewicht en met wielen voor gemakkelijk manoeuvreren
 • Gemakkelijk schakelen tussen functies

Nadelen

 • Niet voor hele grote tuinen geschikt 

Dit model van Ryobi biedt een reinigingsdruk van 120 bar om vuil in uw tuin weg te blazen. Het compacte en rechtopstaande ontwerp maakt hem bijzonder gemakkelijk op te bergen – u kunt de hulpstukken ook op de behuizing opbergen – en met de geïntegreerde handgreep is hij gemakkelijk te manoeuvreren. Hij zal niet veel plaats innemen in uw schuur of garage. Hij wordt geleverd met een stalen, knikbestendige slang van vijf meter en een reinigingsfunctie op aanvraag.

De kit bevat een trekkerpistool, Vario-lans, turbolans en een slang van 5 meter met stalen armen. Wij vonden deze echt goed geschikt voor het reinigen van de auto en voor kleinere tuinen waar u veel schoonmaakt, maar het is niet per se het beste voor mensen met veel grote oppervlakken, tenzij u aanvullende accessoires koopt. Om het reinigen van terrassen en opritten te vergemakkelijken, hebt u een oppervlaktereiniger nodig die ongeveer 30 pond kost. Hiermee kunt u veel sneller grote oppervlakken schoonmaken dan met de lans alleen. 

De Ryobi RPW120B is een stuk lawaaieriger dan sommige van de andere hogedrukreinigers die we hebben getest, maar hij doet zijn werk goed voor een goede prijs, dus we denken dat het een goede koop is voor regelmatige reiniging.

Voordelen

 • Compact met ingebouwde wielen
 • Krachtige motor
 • Eenvoudig op te bergen

Nadelen

 • Relatief zwaar
 • Geluidruchtig

De Nilfisk Core 130-6 Power Control schrobzuigmachine is een grote kanshebber voor iedereen met een budget en is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Onze reviewers zeiden dat hij gemakkelijk te monteren en te gebruiken is en de eenvoudige bediening is goed voor iedereen die niet van ingewikkelde machines houdt.

Ook bij dit compacte model is niets over het hoofd gezien. Hij wordt geleverd met een oppervlakte reinigingskop die het reinigen van grote terrassen en opritten veel gemakkelijker maakt, plus een borstelkop voor auto’s en ramen – naast de gebruikelijke power jet lanskoppen. Aan de achterkant van het apparaat is voldoende opbergruimte voor alle accessoires, wat goed nieuws is als u het apparaat in een klein schuurtje bewaart.

De constructie is zeer solide en onze reviewers waren onder de indruk van de kwaliteit voor wat een vrij betaalbare hogedrukreiniger is. Dat gezegd hebbende, zeiden online commentaren dat hoewel het plastic zeer duurzaam aanvoelt, zij vonden dat sommige onderdelen beter van metaal gemaakt konden worden. 

Tot slot is de lengte van de slang van dit model geweldig. Met zes meter is hij langer dan vergelijkbare modellen, wat een beter bereik betekent.

Voordelen

 • Zeer gemakkelijk op te zetten en te gebruiken
 • Grote slang
 • Opbergruimte voor reserveonderdelen
 • Krachtig voor grootte en kosten

Nadelen

 • Duurzaam plastic, maar sommige onderdelen voelen aan alsof ze beter van metaal gemaakt kunnen worden

Kortom, als u vecht tegen een bijzonder vuil terras met hardnekkige vuilvlekken, zal de Nilfisk E145 hogedrukreiniger u helpen deze strijd te winnen. Hij wordt geleverd met een stevige behuizing waardoor het apparaat lang meegaat

Verkrijgbaar met meerdere accessoires, gebruik je deze machine voor het wassen van auto’s, garagedeuren, muren, terrassen, enz. Bovendien is dit toestel super gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk te gebruiken – de opzetstukken, de slang en de sproeigreep zijn zeer gemakkelijk aan te sluiten en los te koppelen. Het zorgt ook voor gemak doordat de hulpstukken op de machine zelf kunnen worden opgeborgen. Bovendien zorgt het trolley-ontwerp met handvat en wielen voor eenvoudige mobiliteit.

Een kers op de taart is het prijskaartje van deze machine. U krijgt geweldige functies voor een redelijke prijs. Heeft u nog meer redenen nodig om de Nilfisk E145 hogedrukreiniger aan te schaffen?

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk met gemakkelijke mobiliteit
 • Grote kwaliteit en duurzaam
 • Wordt geleverd met een groot aantal bevestigbare accessoires
 • Laag geluidsniveau

Nadelen

 • De handleiding is niet gedetailleerd
 • Een beetje aan de zware kant

Koopgids: Hoe kiest u de beste hogedrukreiniger?

Bij het kiezen van de beste hogedrukreiniger voor u gaat het om meer dan alleen de prijs. Bedenk op welke oppervlakken u hem wilt gebruiken, hoe wendbaar hij moet zijn en hoe gemakkelijk hij te gebruiken is voor bijvoorbeeld het reinigen van vlonders. 

Controleer de druk

Kijk naar de druk om te zien of hij de taken aankan die u nodig hebt. Een druk van ongeveer 100 bar is goed voor het reinigen van modder van fietsen of stukjes mos en vuil van meubels en terrassen. Voor terrassen, opritten en goten, of alles waar vuil in de grond zit, moet u een druk van meer dan 120 bar kiezen.

 Kabelgrootte

Controleer de lengte van het snoer en de lengte van de hulpstukken om na te gaan of u het kunt gebruiken waar u wilt. Bereikt hij het einde van de oprit of de dakgoot? Er zijn draadloze opties, maar die hebben meestal niet zo veel druk en zijn dus eigenlijk alleen geschikt voor mensen die onderweg zijn of voor mensen die willen schoonmaken op plaatsen waar ze niet bij een stekker en een kraan kunnen. Wilt u uw modderige mountainbike afspuiten voordat u hem in de auto zet? Deze zijn voor u. 

Hulpstukken

Alle hogedrukreinigers worden geleverd met een verstelbaar mondstuk, maar kijk eens wat er nog meer bij zit. Een speciale terrasreinigingskop maakt snel werk van terrassen (vooral in combinatie met de beste terrasreinigers), terwijl borstels geweldig zijn voor dakgoten en meubels. 

Extra's bij een hogedrukreinger

Alle machines worden geleverd met een standaard spuitkop, maar sommige met extra’s, zoals:

Speciale borstels (bijvoorbeeld voor auto’s en fietsen)

Speciale lans (de meeste worden geleverd met een basislans, maar u kunt andere krijgen voor verschillende oppervlakken)

Terrasreinigers (concentreert de kracht op een klein oppervlak)

Schuimmondstuk (een handige manier om reinigingsmiddel aan te brengen – ideaal voor verticale oppervlakken zoals auto’s)

Boordreinigingsmiddelentank die u vooraf kunt vullen met een reinigingsmiddel naar keuze

Professionele slang (verlengt uw watertoevoerslang)

Veelgestelde vragen over hogedrukreingers

De meeste mensen gebruiken hun hogedrukreiniger meestal voor het reinigen van een terras of auto. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor terrassen en bepaalde tuinmeubelen, hoewel wij adviseren een lagere drukstand te gebruiken voor rotan en houten tuinmeubelen. Je kunt ze ook gebruiken voor ramen en PVC deuren en, als je het geluk hebt er een te bezitten, kun je een bubbelbad schoonmaken met een hogedrukreiniger – voorzichtig.

 

Door de druk gebruikt een hogedrukreiniger minder water dan zelfs de beste tuinslang in vergelijkbare omstandigheden. Dit is ook het geval als u met een gewone slang probeert vuil van oppervlakken te verwijderen – een hogedrukreiniger doet het veel sneller en efficiënter.

Sommige modellen hogedrukreinigers zijn echter zuiniger met water dan andere, dus kijk hiernaar als u een watermeter hebt. Doe ook voorbereidend werk zoals het opruimen van uw terras of vloer voordat u de hogedrukreiniger aanzet, om tijd en water te besparen.

Uw hogedrukreiniger heeft een ingebouwde slang met een lans om te reinigen, maar u hebt een gewone tuinslang nodig om hem op het leidingwater aan te sluiten. Deze slang moet lang genoeg zijn om de hogedrukreiniger binnen het bereik te brengen van alles wat u wilt reinigen.

Sommige mensen vrezen dat een langere slang de druk op de machine zal verminderen, maar dat is niet het geval. Zolang er water naar de machine stroomt, zou alles in orde moeten zijn, aangezien de druk bij de hogedrukreiniger zelf wordt gehandhaafd.

Als u problemen hebt met de druk, controleer dan of er geen luchtslot in uw machine zit. Sommige machines starten niet als dit het geval is en u zult de trekker moeten indrukken als de wasmachine niet is ingeschakeld om de lucht te laten ontsnappen. Als u hierna nog steeds problemen hebt, controleer dan alle slangaansluitingen op het lichtnet en het apparaat zelf en controleer ook de slang op lekken of gaten.

Conclusie beste hogedrukreiniger

Als geld geen rol speelt, moet je de KARCHER 1.324-130.0 K4 PREMIUM POWER CONTROL proberen. Hij maakt elke klus supergemakkelijk en heeft meer druk en vermogen dan de meeste wasmachines op onze lijst. Door de handige oppervlaktereiniger heeft hij ook de meeste veelzijdigheid.

Je kunt oppervlaktereinigers krijgen bij goedkopere modellen en ze kunnen apart worden gekocht voor de meeste modellen op deze lijst. Wij denken dat ze een must zijn als u regelmatig terrassen en opritten wilt schoonmaken, omdat ze in korte tijd meer ruimte beslaan, dus houd hier rekening mee en overweeg de meerprijs om er een aan te schaffen als dat nog niet is gebeurd.

Lees hier andere blogs over tuingereedschap.

Lees ook:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *