Beste grasmaaiers

Beste Grasmaaiers

De 6 beste grasmaaiers om uw gras mooi gemaaid te houden

Het is één ding om van uw gazon te houden, maar iets anders om zo over uw grasmaaier te denken. Het kiezen van de juiste machine is belangrijk omdat het maaiseizoen lang duurt, vanaf de eerste groei in het voorjaar tot de laatste winderige herfstmiddag. En het is zwaar werk. Als u niet van veel onderhoud houdt dan is het goed idee om een zware grasmaaier te kopen. U heeft dan meer kans op een mooi gazon. Het is verstandig om een grasmaaier te kiezen die niet alleen goed past bij uw manier van maaien maar ook zorgt voor een mooi resultaat. Ten slotte hoeft u minder vaak te maaien als u de juiste grasmaaier aanschaft. Er is veel om rekening mee te houden, behalve de prijs. Lees verder voor advies en onze beoordelingen van de beste elektrische en benzine gasmaaiers die verkrijgbaar zijn. 

Inhoudsopgave

Dingen om in gedachte te houden

Een maaier moet een gemaaid gazon als fluweel achterlaten. De meeste maaiers doen dat goed. Maar dat betekent niet dat elke maaier geschikt is voor elke tuin of eigenaar. Sommige zijn gebouwd om specifieke voordelen te bieden. Accumaaiers zijn stiller dan hun tegenhangers met benzinemotor, terwijl deze laatste gemakkelijker extreme maaiomstandigheden zoals hoog en dik gras aankunnen. Het ontwerp van het maaidek en de configuratie van de messen zijn belangrijk. Dan is er nog de snelheid; sommige zelfrijdende maaiers zijn zo snel dat je moeite moet doen om ze bij te benen. Bovendien maakt het uit of de maaier voor- of achterwielaandrijving heeft. Maaiers met voorwielaandrijving blinken uit in wendbaarheid maar verliezen tractie op hellingen, en maaiers met achterwielaandrijving zijn minder wendbaar maar maaien net zo goed op hellingen als op vlakke terreinen. Denk na over wat u nodig hebt en koop dienovereenkomstig.

Voor meer informatie over welke het beste bij uw behoeften past, scrolt u naar beneden in dit artikel.

Hoe we getest hebben

We hebben één ding geleerd van tientallen jaren maaiertests: Je moet veel gras maaien en onder de meest uiteenlopende omstandigheden om een idee te krijgen van wat een maaier waard is. We testen bergop en bergaf, op vlakke stukken en zijwaarts. We maaien ongerepte gebieden met blauwgras en fijn zwenkgras, maar ook de muur van een retentiebekken dat bedekt is met onkruid. We werken met zakken, zijafvoer en mulch, waarbij we rekening houden met het comfort van de handgreep, het gemak waarmee het maaidek omhoog en omlaag gaat en de intuïtieve montage en demontage van de graszak. Elk aspect wordt grondig geanalyseerd, van vermogen tot maaikwaliteit. We kijken zelfs of de banden de neiging hebben om nat gras op te nemen. Het is een hoop hardnekkig, vermoeiend testen. Aan de andere kant is het de beste manier die we kennen om een maaier te testen. In welke omstandigheden u ook woont, we hopen dat onze tests en beoordelingen u helpen om uw tuin netjes te houden.

Korte vergelijking beste grasmaaiers:

Beste grasmaaier Bosch AdvancedRotak 36-750 36V Li-Ion accu

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

5 jaar

3 jaar

Vermogen

36V

18V

1300W

2,7kW

36V

Gewicht

15 kilo

15,9 kilo

11 kilo

29 kilo 

26 kilo

Geluid

86db

94db

90db

96db

90,8db

Opvangzak

40L

45L 

40L

42L

Geen zak

De Bosch Universal Rotak 36-550 is niet veel groter of zwaarder dan de gemiddelde accumaaier, maar wint het op maaikracht. Met een maaidek van 38 cm kan hij gemakkelijk middelgrote gazons aan, en terwijl hij fantastisch is op vlakke gazons en korter gras, vonden we dat hij ook het soort lastige hellingen en langer gras aankan dat andere accumaaiers laat spartelen.

Het zijn echter de kleine dingen die deze maaier echt verkopen. De goed ontworpen handgreep geeft u een keuze aan handposities en maakt het makkelijker om te duwen, en we houden van de één-klik hoogte-instelling, waarbij u gewoon een knop op de bovenste handgreep ingedrukt houdt en de behuizing op en neer tilt om de maaihoogte te veranderen. Dankzij de ProSilence-motortechnologie van Bosch is hij veel lichter voor de oren dan veel concurrenten en met een ruime grasopvangbak van 40 liter hoeft u niet voortdurend te stoppen om het maaisel te legen.

Wij vonden ook dat de accu van 36 V het comfortabel volhoudt om tot 30 minuten te maaien, waarna het opladen iets meer dan twee uur duurt. Als leuk extraatje verzamelt en maalt het speciaal ontworpen mes zelfs alle bladeren die op het gras zijn gevallen. Het is een uitzonderlijke middenklasse maaier.

Voordelen

 • Extra stil door ProSilence motor technology
 • Oplaadtijd accu maar 2 uur
 • Rugvriendelijk

Nadelen

 • Prijzig

Deze Ryobi is ontworpen voor kleine tot middelgrote gazons en heeft een maaibreedte van 37 cm, een instelbare maaihoogte en een grasopvangzak van 45L voor het opvangen van maaisel. Het is licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor het een handige keuze is voor het onderhouden van uw gazon. De accumaaier kan tot 42 minuten werken op één lading en heeft een 20-inch maaidek met achterwielaandrijving voor een betere grip. Hoewel vrij sterk, kan de zelfaandrijving worden versneld of vertraagd om het door u gekozen looptempo aan te passen.

Met deze grasmaaier kunt u kiezen tussen opzakken en mulchen; hij kan ook het maaisel aan de zijkant afvoeren, maar de benodigde apparatuur moet apart worden aangeschaft. De maaier heeft zes verschillende maaihoogtes, verstelbare handgrepen voor comfort, LED-lampen voor nachtelijk maaien en een geïntegreerde accuopslag voor het geval u de accu midden in een maaibeurt moet vervangen. het heeft ook een 45L grasopvangzak. 

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flexibele handgrepen
 • Eenvoudige bedieningen

Nadelen

 • Maakt veel lawaai

De Bosch Rotak 34R is een capabele allrounder die alle gazons aankan, behalve de grootste. De R betekent dat u een geïntegreerde rol krijgt, waardoor u die belangrijke strepen krijgt. De 34 cm maaibreedte is ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen en u kunt de maaihoogte instellen van 2 cm tot 7 cm, zodat u alles aankunt, van een strak gazon tot die lastige eerste maaibeurt van het jaar.

Dankzij de vertrouwde ergonomie van Bosch is de Rotak comfortabel te duwen en gemakkelijk te manoeuvreren, en hij is licht genoeg om met slechts één hand rond te sjouwen. Ondertussen kan de grasbak 40 liter maaisel bevatten, zodat u niet de hele tijd hoeft te rennen tussen het gazon en de compostbak. En hoewel 1.300 W op papier niet enorm veel vermogen lijkt, kan de 34R met gemak langere stukken gras aan, terwijl de graskammen hem helpen om tot aan de rand van het maaidek te maaien. Als u met een snoer overweg kunt, zult u voor deze prijs geen effectievere en veelzijdigere maaier vinden. Als u een kleiner perceel te maaien hebt, kunt u echter een tientje besparen door te kiezen voor de even indrukwekkende Rotak 32R.

Voordelen

 • Erg goede en voordelige optie 
 • Maaibbreedte van 34cm 

Nadelen

 • Relatief weinig vermogen maar kan uiteindelijk veel aan

Na uitgebreid testen is onze algemene keuze voor de beste benzine grasmaaier de Honda HRG 416PK , een 41cm zelfrijdende gasmaaier. Honda produceert al vele jaren superieure elektrische apparatuur en deze maaier, die werkt met achterwielaandrijving, is daarop geen uitzondering. Hij kan met gemak de zwaarste gazons aan en neemt niet veel plaats in de garage in.

De installatie was eenvoudig en de maaier startte bij de eerste trek. Zijn soepel lopende motor was stiller dan de andere benzinemaaiers en hij had meer dan genoeg vermogen om het gras te maaien en te mulchen, zelfs als hij bergopwaarts ging.

De Honda heeft een gestapeld en offset mesontwerp dat kleiner maaisel produceert, wat beter mulchen en opzakken mogelijk maakt. Dit betekent efficiënter maaien en minder stops om de zak te legen. De opzak- en mulchopties kunnen eenvoudig en veilig worden geselecteerd, zodra de maaier is uitgeschakeld, met behulp van één hendel op het maaidek.

Het innovatieve zelfrijdende systeem ligt comfortabel in de hand, biedt voldoende snelheidscontrole en kan zelfs worden aangepast voor wie langer of korter is. De hendel kan snel worden ingeklapt en de Honda heeft zelfs een gasafsluiter voor opslag buiten het seizoen.

Voordelen

 • Erg productieve grasmaaier 
 • Hoeft geen accu op te laden 
 • Ligt comfortabel in de hand

Nadelen

 • Moet benzine voor gehaald worden

De 21-inch Ryobi RY401150 40-volt brushless maaier is direct uit de doos snel en gemakkelijk op te stellen. Hij bevat dubbele messen en maait schoon en helder.

Deze maaier wordt geleverd met twee accu’s die bovenin de machine kunnen worden geplaatst. Een opmerkelijk nadeel is dat slechts één accu de maaier per keer voedt en het gras ongeveer 30 minuten maait. Als de eerste accu leeg is, moet u stoppen en een schakelaar omzetten om de tweede accu in te schakelen. Ryobi zegt dat de batterijen 70 minuten meegaan, maar stoppen om de batterijen te vervangen lijkt contraproductief.

Voor de rest presteerde de maaier goed en volbracht alle tests. Hij heeft een hoogteverstelling met één hendel en is licht genoeg om rond obstakels te manoeuvreren. Hij heeft voldoende vermogen en kon de heuvel met weinig moeite aan.

Hoewel zowel de Ego Power+ als de Ryobi goed presteerden op elektrisch gebied, werd de Ryobi teleurgesteld door de zelfrijdende bediening. De bediening bevindt zich onder de stang, maar de hendel is vaag en reageert niet. Omdat de hendel alleen voor duimen is ontworpen, moet u de hendel op een onhandige manier indrukken om de maaier op snelheid te krijgen.

Voordelen

 • Milieu vriendelijk 
 • Krachtige motor 

Nadelen

 • Zelfrijdende bediening niet efficient 

De Greenworks PRO 60 volt accu grasmaaier is een krachtige en professionele optie voor particuliere gebruikers die op zoek zijn naar een alternatief voor een benzine grasmaaier. De machine is uitgerust met de koolborstelvrije DIGIPRO motor, wat betekent dat het 30% meer vermogen heeft en 70% minder trillingen geeft tijdens het gebruik. Een van de voordelen van het gebruik van een accu grasmaaier is dat er geen lawaai, verlengsnoeren of onderhoudskosten zijn en er geen brandstof verbruikt hoeft te worden. Bovendien produceert deze machine geen uitlaatgassen, wat betekent dat het ook nog eens milieuvriendelijk is. De 60 VOLT Lithium ION accu’s zorgen voor een lange werktijd. De grasmaaier wordt geleverd zonder accu of oplader, maar u kunt kiezen voor een 2.0 Ah of 4.0 Ah accu. De laadtijd van de 2.0 Ah accu is 60 minuten en de 4.0 Ah accu heeft een laadtijd van 120 minuten. De 2.0 Ah accu is geschikt voor het maaien van tot 400 m², terwijl de 4.0 Ah accu geschikt is voor het maaien van tot 800 m² (dit kan variëren afhankelijk van verschillende omstandigheden, zoals de hoogte van het gras en de vochtigheid). De grasmaaier heeft twee snelheden met maximumsnelheden van 1,8 km per uur en 4,3 km per uur. De wiel diameters zijn 20 cm vooraan en 25 cm achteraan

Voordelen

 • Milieu vriendelijk 
 • Gaat efficiënt te werk 

Nadelen

Koopgids: Hoe kiest u de beste grasmaaier?

Gezien de enorme variëteit aan beschikbare grasmaaiers, zijn er tal van zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste grasmaaier voor u. Hoewel maaihoogte en snijbreedte meestal de belangrijkste elementen zijn, zijn ook andere belangrijke kenmerken van invloed op de gebruiksvriendelijkheid en het bedieningscomfort. Neem de volgende sleutelfactoren in overweging bij uw zoektocht naar de beste accuboormachine voor uw behoeften.

Aanpassing van de maaihoogte

Aan het begin van het jaar en bij droog weer is het een goed idee om het gras langer te laten liggen, zodat het niet onder druk komt te staan. In de zomer wilt u het korter maaien zodat het er langer netjes blijft uitzien.

Bij de meeste grasmaaiers kunt u de maaihoogte instellen tussen een bepaald bereik van hoogtes (zie de oranje hendel op de foto hieronder). Zorg ervoor dat de maaier de door u gewenste hoogtes kan maaien en controleer hoe gemakkelijk het is om de hoogte te veranderen. Sommige kunnen worden veranderd door gewoon een hendel te verplaatsen, terwijl u bij andere de hoogte van elk afzonderlijk wiel moet veranderen, of afstandhouders onder het maaimes moet toevoegen of verwijderen.

Snijbreedte
 • De maaibreedte is de grootte van het grasmaaimes. Hoe groter het mes, hoe meer gras het bij elke maaibeurt afsnijdt. Het is belangrijk om een maaier te kiezen met de juiste maaibreedte voor de grootte van uw gazon.

Kleine gazons, minder dan 50 vierkante meter, hebben een maaibreedte tussen 30 en 34 cm nodig.

Middelgrote gazons, tussen 50 en 150 vierkante meter, hebben een maaibreedte tussen 35 en 40 cm nodig.

Grote gazons, meer dan 150 vierkante meter, hebben een maaibreedte van meer dan 40 cm nodig.

Een te grote maaibreedte op een klein gazon geeft u moeite om de maaier in krappe hoeken te manoeuvreren, terwijl een te kleine maaibreedte op een groot gazon tot gevolg heeft dat het veel langer duurt om al het gras te maaien.

Levensduur

Bij goed onderhoud en verzorging gaat een goede grasmaaier acht tot tien jaar mee, en natuurlijk geldt: hoe meer u uitgeeft, hoe langer u hem kunt gebruiken.

Dat betekent dat als u minder uitgeeft, u eerder aan een upgrade toe bent. Een goedkopere grasmaaier gaat gemiddeld 200 uur mee voordat hij vervangen of gerepareerd moet worden.

Een premium grasmaaier daarentegen moet meer dan het dubbele doen. Reken op ongeveer 500 uur voordat hij de geest geeft. Het is van cruciaal belang dat u elke machine uitzonderlijk goed verzorgt, want u hebt veel geld uitgegeven en het laatste wat u wilt doen is de terugverdientijd verkorten.

Conclusie beste grasmaaier

Hoewel alle grasmaaiers in dit assortiment een solide en krachtige optie zijn, vinden we toch dat de Bosch AdvancedRotak 36-750 36V Li-Ion accu de beste optie is als grasmaaier. Onze voordeligste keuze de Bosch ARM 34 Gazonmaaier biedt veel kracht maar is betaalbaar genoeg voor diegenen die net beginnen met het maaien van hun gras. 

Wij waarderen het dat u de tijd heeft genomen om onze reviews te lezen en hopen dat u alles heeft geleerd wat u nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen over de aankoop van uw grasmaaier. Dank u, en veel geluk met al uw toekomstige projecten!

Lees hier andere blogs over tuingereedschap.

Lees ook:
Beste slagmoersleutels
Blogs
Tom
De 8 beste slagmoersleutels

In het verleden werd een slagmoersleutel voornamelijk pneumatisch, of met lucht aangedreven, waardoor ze in het domein van de professionele monteurs bleven. Om een typische

Lees meer >>
Beste bladblazers 2022
Tuingereedschap
Tim
Beste Bladblazers

Beste bladblazers- Top 9 van 2022! Er is maar één manier om met bladeren om te gaan: Haal ze zo snel mogelijk van uw gazon

Lees meer >>
Beste combihamer (1)
Blogs
Tom
De 8 beste combihamers van 2024

Met een standaard hamerboor en een metselboor kunt u een paar kleine gaten in beton of metselwerk boren, maar voor grotere en intensievere klussen wilt

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *