Beste bladblazers 2022

Beste Bladblazers

Beste bladblazers- Top 9 van 2022!

Er is maar één manier om met bladeren om te gaan: Haal ze zo snel mogelijk van uw gazon en uit uw bloembedden. En het beste gereedschap om u daarbij te helpen is een bladblazer. Het kiezen van de juiste machine kan echter moeilijk zijn, aangezien er zoveel bladblazers zijn waaruit u kunt kiezen. Om u te helpen bij uw keuze, hebben wij een groot aantal van deze machines uitvoerig getest, van de eenvoudigste modellen op batterijen tot enorme rugzakken met gasmotor die geschikt zijn voor landschapsaannemers.

Rugzak of handmodel

 

Doordat uw arm en pols minder worden belast, is een rugzakblazer minder vermoeiend in het gebruik. En omdat hij krachtiger is dan handmodellen, bent u misschien sneller klaar en kunt u ook diepere bladhopen, natte bladeren of zelfs halfbevroren bladeren aan. Bovendien kunt u met een rugblazer stoppen met bladblazen om een gasbarbecue of tuinmeubilair uit de weg te ruimen zonder dat u de blazer hoeft neer te zetten. Aan de andere kant zijn rugzakken volumineus en duur en nemen ze meer ruimte in beslag in uw garage of schuur. Handblazers zijn kleiner, lichter, minder duur en werken goed in hoeken en andere krappe ruimtes. Ze zijn ook beter geschikt voor het opruimen van verharde oppervlakken, die veel minder wrijving hebben dan gras.

Wij hebben een reeks bladblazers en stofzuigers met snoer en zonder snoer getest en gebruikt in verschillende delen van de tuin en bij zowel droog als nat weer, om u te helpen de juiste te vinden voor uw tuin. Elke blazer heeft een gedetailleerde lijst met voor- en nadelen, en is beoordeeld op gebruiksgemak, bediening, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding. Elke bladblazer en stofzuiger in ons overzicht heeft minimaal vier van de vijf sterren gescoord, zodat u met een gerust hart kunt kopen.

Inhoudsopgave

Korte vergelijking beste bladblazers:

beste bladblazers STIHL BR 800 C-E

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

Blaaskracht

41N

15-amp

21N

200km/u

15-amp

Geluidsdrukvolume

104dB(A)

1850 watt

65 dB(A)

64dB(A)

Accu 18V

Gewicht

11,7 kilo

20 kilo

3,2 kilo

3.2 kilo

22,3 kilo

De grootste bladblazer en de op één na zwaarste uit de test is een luchtverplaatsend monster. In de zaagseltest blies hij een gigantisch bolvormig patroon uit dat bijna de helft van de deeltjes uit de zone wegblies. Hij blies bladeren uit de testrechthoek en strooide ze 20 meter ver weg. Voor de grap ontdekten we dat hij een baksteen van 4,6 pond over het wegdek kan scheren als een hockey puck. Voor al zijn ruwe kracht, de Magnum indruk op ons door hoe gemakkelijk het starten. Het veerbelaste startmechanisme is horizontaal gepositioneerd, zodat u eraan kunt rukken terwijl de machine op uw rug is gemonteerd. Wat de minpunten betreft, de Stihl is veel luider op een afstand dan andere blowers. Een reden om over te slaan? Alleen als u zich terecht zorgen maakt over het verstoren van de rust anders zouden wij deze zeker aanraden als een van de beste bladblazers. 

Voordelen

 • In lengte verstelbare blaaspijp 
 • Egronomisch draagsysteem 
 • Gereedschapsloze aanpassing van de handgreep 
 • Erg krachtig

Nadelen

 • Relatief zwaar maar doordat het op de rug gedragen kan worden valt het mee 

Dit is een goede machine die een breed, bijna perfect symmetrisch luchtpatroon levert met een goed gedefinieerde grens die helemaal tot het einde reikt waar het uitwaaiert in consistente takken. Die vorm en dat volume dragen bij tot de efficiëntie bij het verwijderen van afval, zowel bij de bladtest als bij het schoonvegen van de parking na de zaagseltests. Het was de stilste blazer, een opluchting voor de testers (en voor onze buren). De machine krijgt ook hoge cijfers voor de comfortabele bedieningsoppervlakken zoals de handgreep en trekker en de schouderriemen, die goed gewatteerd en in hoge mate verstelbaar zijn. De hendel voor de cruisecontrol is echter moeilijk te draaien en de flexibele blaasbuis lijkt een beetje te kort, waardoor het ook moeilijk is om te draaien.

Voordelen

 • Stil 
 • Draagbaarheid 

Nadelen

 • Beweegt soms beetje stijf

Snoerloze blazers hebben met de Stihl BGA 200 (en AR 3000 L rugaccu) een nieuw hoogtepunt bereikt qua looptijd. Hoewel we ongeveer 70 minuten klokten op de maximale boost-instelling, kun je er uren mee vooruit, afhankelijk van het gebruik – je zou een blazer zelden continu op volle toeren gebruiken. We hebben ons testgebied in 10,4 seconden schoongeblazen en vonden dat de smallere luchtstroom nauwkeuriger richten mogelijk maakte – dat wil zeggen dat we tot aan de rand van een gebied konden blazen. Deze nauwkeurigheid was een voordeel bij het doorblazen van tuinperken, waarbij mulch ongemoeid werd gelaten. Een ander groot voordeel van de BGA 200 is dat hij zo stil is. Op een afstand van 75 meter hebben we een geluidsniveau van 64,7 decibel gemeten; dat is net iets luider dan een gemiddeld gesprek. Uw buren zullen de BGA 200 dus net zo waarderen als u.

Voordelen

 • Heel stil 
 • Weeg niet veel 

Nadelen

 • Prijs aan de hoge kant als je de batterij erbij koopt 

Laat u niet misleiden door de lage luchtsnelheid van de DeWalt, de langzaamste in de test. De luchtstroom is goed gevormd en productief. Hij zaagde een groot rechthoekig oppervlak uit in onze zaagseltest. Het apparaat heeft een goede balans en we vonden het gemakkelijk om het in een vegende beweging te gebruiken in onze bladtest. Het gebied werd snel schoon, zij het niet perfect. De korte gebruikstijd suggereert echter dat het apparaat het best kan worden gebruikt voor kleine stukken blad of voor klussen zoals het opruimen van bouwterreinen of het vegen van de garage. Het ontwerp voor deze doeleinden is duidelijk, te oordelen naar de stevige steunplaat onder de blazerbehuizing en de batterij die dit apparaat bestand moet maken tegen ruw gebruik.

Voordelen

 • Effectieve luchtstroming 
 • Goed gebalanceerd

Nadelen

 • Gaat niet heel lang mee

De Makita DUB186Z snoerloze bladblazer is licht, compact en gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft een van de smalste blaasmonden in het door ons geteste assortiment, wat betekent dat hij een krachtige maar gerichte luchtstroom levert die natte en droge gevallen bladeren effectiever aanpakt dan andere merken. Hij genereert een indrukwekkende luchtsnelheid van 68 m/s (de hoogste in de door ons geteste groep) en we vonden het ook prettig dat er drie snelheidsstanden zijn – laag, medium en hoog – samen met een drukknop waarmee je de machine bedient en het vermogen binnen elke stand kunt verhogen en verlagen. Deze combinatie betekent dat je veel controle hebt over natte en droge bladeren, of ze nu op een grindpad, een gazon of in een border liggen – we vonden dat de machine zelfs samengeperst afval tussen bestrating verplaatste en natte bladeren samenperste die in het trottoir waren gestroopt. Hoewel u de drukknop moet vasthouden om te kunnen werken, bevindt deze zich in een toegankelijke positie zodat het niet vermoeiend aanvoelt, zelfs niet met kleinere handen. De softgrip-handgreep, in combinatie met de positie van de accu, die aan de onderzijde is ingeschoven, helpt de bladblazer naar beneden te balanceren, waardoor hij langere tijd comfortabel te gebruiken is. Met een werktijd tot 80 minuten (op de lage stand – 12 minuten op de hoge stand) was dit een van de best presterende bladblazers in de test, en de relatief korte oplaadtijd van 45 minuten betekent dat u deze bladblazer ook kunt gebruiken in grotere tuinen waar veel bladeren moeten worden verwijderd. 

Voordelen

 • 3 snelheidsinstellingen

Nadelen


Als winnaar van een BBC Gardeners’ World Magazine Best Buy voor gebruiksgemak is deze bladblazer gemakkelijk te gebruiken en op te stellen. Hij werkt op netstroom, heeft een kabel van 10 m en heeft drie gebruiksstanden: blazen van bladeren, gras en licht heggenschaarsel. U kunt hem als bladblazer of als stofzuiger gebruiken, of beide tegelijkertijd en snel wisselen tussen de twee taken. Hij zuigt het afval op en versnippert het in een grote opvangzak en heeft een versnipperverhouding van 16:1 die een consistente output oplevert, geschikt voor gebruik als compost, bladaarde en mulch. Robuust en goed ontworpen, een schouderriem maakt het werken gemakkelijker en comfortabeler en een 3000W motor zorgt voor voldoende vermogen. De instelbare snelheden zijn gemakkelijk te veranderen via een draaiknop, maar op vol vermogen is hij lawaaierig. Ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen, deze middeldure blazer presteert goed en alleen de montage laat hem in de steek. Hij wordt geleverd met drie jaar garantie.

Voordelen

 • Eenvoudige montage 
 • Robuust 

Nadelen

 • Op vol volume kan deze veel lawaai maken 

Deze gebruiksvriendelijke snoerloze bladblazer werkt op twee standen en levert een maximale luchtstroom van 32 m/s, zodat hij goed is opgewassen tegen algemene klussen zoals het wegblazen van natte en droge bladeren van het gazon en grindpaden. De buis, die in twee gemakkelijk te bevestigen delen wordt geleverd, heeft echter een aanzienlijk grotere opening dan de Makita DUB186Z bladblazer die wij hebben getest, en mist daardoor de gerichte straal om hardnekkiger, compacter bladmateriaal en puin uit hoeken en lastige ruimten te verwijderen. Hij weegt evenveel als de Makita bladblazer, maar de accu zit achterin de behuizing in plaats van onder de handgreep, waardoor hij zwaarder aanvoelt in het gebruik. De 20 V accu heeft 140 minuten nodig om op te laden en heeft een looptijd van 30 minuten op normale snelheid en 20 minuten op verhoogde snelheid, waardoor hij ideaal is voor kleine tot middelgrote tuinen. In tegenstelling tot veel van de andere modellen die wij hebben getest, hoeft u geen trekker ingedrukt te houden om deze bladblazer te bedienen, waardoor hij comfortabeler in gebruik is als u een tijdje aan het blazen bent. Het heeft ook een soft-grip handvat, hoewel dit zou profiteren van een beetje meer demping. De accu en lader zijn compatibel met ander snoerloos elektrisch gereedschap uit de Stiga 100-serie en er zit twee jaar garantie op.

 

Voordelen

 • Verwijderbare onderdelen voor eenvoudig opbergen 
 • Ideaal voor lange bladblaassessies

Nadelen

 • Groot mondstuk waardoor luchtstroom niet gericht is 
 • Slechts twee standen 

Deze snoerloze bladblazer weegt 3,2 kg en voelt dus stevig en robuust aan, hoewel het een van de zwaarste modellen is die we hebben getest. Net als bij de Stiga SAB 100AE zit de 4Ah 18V lithium accu aan de achterkant van de behuizing, wat volgens ons invloed heeft op de balans en waardoor hij zwaarder aanvoelt – wij geven de voorkeur aan de positie van de accu op de Makita DUB186Z. Deze grote bladblazer heeft ook een brede buis, die gemakkelijk te bevestigen is en handig is voor het blazen over gazons en terrassen, maar betekent dat de luchtstroom van 49 m/s niet zo gericht is als bij andere geteste blazers. Hij blaast gemakkelijk natte en droge bladeren van gras, grind en terrasplaten, maar is niet zo effectief als het gaat om het verplaatsen van samengeperst bladmateriaal en puin dat zich in hoeken en op lastige plaatsen verzamelt. Hij heeft een werktijd van 15 tot 20 minuten, wat betekent dat hij tot 800 m2 kan schoonmaken, en heeft 160 minuten nodig om op te laden. Wij vinden de batterij-indicator goed, die u helpt in te schatten hoeveel tijd u nog heeft om de klus te klaren. Maar ondanks dat hij deel uitmaakt van Ryobi’s Whisper-serie, vonden we hem niet merkbaar stiller dan de andere bladblazers in onze test. De accu en lader zijn compatibel met meer dan 150 gereedschappen in het Ryobi ONE+ Systeem en hij wordt geleverd met drie jaar garantie.

Voordelen

 • Verwijderbare onderdelen voor eenvoudige opslag 

Nadelen

 • Zwaar 
 • Groot mondstuk dus minder effectief 

De Makita DUB182RT 18V LXT Lithium-Ion Cordless Blower is onze keuze voor de beste algemene lichtgewicht bladblazer. Dit model weegt slechts 3 pond en is ongeveer 20 inch lang. De krachtige motor heeft een variabele regeling en kan tot 18.000 toeren per minuut bereiken. Een geavanceerde lithium-ion batterij voorziet hem van stroom, en een enkele lading kan tot 12 minuten continu werken. Hij heeft een compact en ergonomisch ontwerp met een rubberen soft-grip handvat dat comfortabel in de hand ligt, zelfs na lange sessies, en hij is kort genoeg om gemakkelijk te manoeuvreren.

De Makita DUB182Z is een van onze favoriete lichtgewicht bladblazers, en het enige wat ons niet bevalt is dat de accu en lader apart worden verkocht en nogal wat kunnen kosten. Desondanks vinden we dit nog steeds de beste lichtgewicht bladblazer van dit jaar.

Voordelen

 • Variabele snelheid 
 • Erg compact 

Nadelen

 • De batterij is apart verkrijgbaar

Koopgids: Hoe kiest u de beste bladblazer?

Er zijn drie soorten bladblazers en bladzuigers verkrijgbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen:

Draadloze bladblazers en bladzuigerzuigers:

Er zijn veel voordelen aan dit type blazer – behalve dat ze licht, stil en milieuvriendelijk zijn, hebben ze geen rommelige benzine of een beperkende stroomkabel nodig. Ze kunnen echter duurder zijn als u naast de prijs van het gereedschap ook batterijen en laders aanschaft en u moet de werktijd controleren als u een grotere tuin hebt.

Elektrische bladblazers en bladzuigers: 
 
Deze zijn vaak voordeliger, onderhoudsarm en, net als snoerloze types, licht van gewicht. De voedingskabel kan echter beperkend en potentieel gevaarlijk zijn.
 
Bladblazers en bladzuigers op benzine: 
 
Deze leveren veel vermogen en kunnen net als snoerloze types overal worden gebruikt, maar het milieueffect ervan is een overweging, evenals het gedoe met de aanschaf en opslag van benzine. Ze zijn vaak zwaar en lawaaierig en hebben ook meer onderhoud nodig.

 

 

Kenmerken van de bladblazers

Denk aan de volgende kenmerken voordat u ze koopt:

Variabele snelheid – luchtsnelheid (gemeten in meters per seconde of kilometers per uur) en luchtstroom (gemeten in kubieke meters per uur). Droge bladeren zijn licht en gemakkelijk te verplaatsen, maar natte, samengepakte bladeren en ander vuil hebben meer vermogen nodig. Een variabele snelheidsregeling is een nuttige functie, omdat u hiermee de snelheid en het vermogen kunt aanpassen aan de plaats waar u werkt – rond planten zult u voorzichtig willen zijn, terwijl meer puf helpt op gazons.

Grootte van het mondstuk – in het algemeen geldt: hoe smaller, hoe beter, want de luchtstroom is geconcentreerder, waardoor u meer controle hebt om de bladeren op een hoop te krijgen.

Opvangzak – Hoewel niet essentieel, maakt een waterdichte opvangzak het een stuk comfortabeler als u in nat weer werkt, omdat hij voorkomt dat vocht van doorweekte bladeren door de zak op uw benen druppelt.

Comfortfuncties – Zachte handgrepen en een gevoerde schouderriem maken het comfortabeler om de bladblazer of bladzuiger langere tijd te gebruiken.

Hoe gebruik je de bladblazer?

Als u zomaar de tuin inloopt en begint te blazen, verspilt u waarschijnlijk tijd en energie. Met een strategie werkt u efficiënt en verspilt u geen tijd aan het steeds opnieuw schoonvegen van dezelfde plekken.

Om dubbel werk te voorkomen, moet u een verzamelpunt aanwijzen voor uw bladeren of afval. Dit is meestal het midden van de tuin, bij voorkeur op een groot zeil. Als uw werkgebied erg groot is, verdeel het dan in secties, elk met een eigen verzamelpunt. Begin aan de rand en gebruik uw blazer om de bladeren met brede streken naar het midden van de tuin te blazen. 

Gebruik lage, ondiepe slagen en pas het vermogen van de blazer aan naarmate u dichter bij het midden komt. Maak u niet druk om elk blaadje. Zodra uw bladeren en afval zijn verzameld, gebruikt u het zeil om ze in een afvalzak te doen of ze te gebruiken in een composthoop.

ToolMax - Weekactie banner
Zijn bladblazers slecht voor het milieu?

Bladblazers en stofzuigers kunnen per ongeluk insectenbestuivers opzuigen of wegblazen, en hun lawaai kan kleine dieren zoals vogels of vleermuizen verstoren en verontrusten. Het beste is om niet lukraak bladblazers te gebruiken en rekening te houden met wilde dieren en buren. Bladeren op gazons en paden kunnen het best worden geharkt of geveegd, maar voor andere taken, zoals het verwijderen van bladeren uit grindpaden of in goed beplante perken en borders, is de kracht en precisie van een goede bladblazer nodig, maar zorg er altijd voor dat u op wilde dieren let voordat u met het werk begint.

Conclusie beste bladblazer

Na alle beschikbare opties grondig te hebben onderzocht, kunnen we de Stihl BR 800 C-E bladblazer met een gerust hart aanbevelen als de een van de  beste bladblazers voor in de tuin. Dit is een draagbare optie die erg efficient is in het verwijderen van bladeren. Als tweede zouden we de  RYOBI RBL42BP 42 CC  willen aanraden omdat deze een van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen heeft. De draagbaarheid en het volume van de bladblazer maken het een erg goede keuze. 

Wij waarderen het dat u de tijd heeft genomen om onze reviews te lezen en hopen dat u alles heeft geleerd wat u nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen over de aankoop van uw bladblazer. Dank u, en veel geluk met al uw toekomstige tuinprojecten!

We hopen echt dat deze blog u helpt de beste bladblazer voor uw behoeften te vinden. 

Lees hier andere blogs over elektrisch gereedschap.

Lees ook:
Beste bovenfrezen
Freesmachines
Tom
De 6 beste bovenfrezen voor elk houtbewerking project

De beste bovenfrezen voor elk houtwerkproject Een van de belangrijkste gereedschappen in de werkplaats van elke vakman is de bovenfrees. Frezen hebben zo veel verschillende functies en afhankelijk van de gebruikte frezen, kunnen ze bepaalde gereedschappen die misschien niet in uw werkplaats aanwezig zijn, vervangen. Ze ronden randen af, snijden op diepte en kunnen bij goed gebruik ingewikkelde ontwerpen in uw houtbewerkingsproject maken. Omdat een bovenfrees op zoveel manieren wordt gebruikt, past één maat niet voor iedereen. In feite bezitten de meeste houtbewerkers, aannemers en doe-het-zelvers er meer dan één. Om te beginnen, bent u op zoek naar uw allereerste

Lees meer >>
Beste grasmaaiers
Tuingereedschap
Tim
Beste Grasmaaiers

De 6 beste grasmaaiers om uw gras mooi gemaaid te houden Het is één ding om van uw gazon te houden, maar iets anders om zo over uw grasmaaier te denken. Het kiezen van de juiste machine is belangrijk omdat het maaiseizoen lang duurt, vanaf de eerste groei in het voorjaar tot de laatste winderige herfstmiddag. En het is zwaar werk. Als u niet van veel onderhoud houdt dan is het goed idee om een zware grasmaaier te kopen. U heeft dan meer kans op een mooi gazon. Het is verstandig om een grasmaaier te kiezen die niet alleen goed

Lees meer >>
Beste schaafmachine
Blogs
Tim
De 5 beste schaafmachines op dit moment!

Beste schaafmachines – Top 5 van 2022! Hoewel schaafmachines een flinke prijs hebben, zijn ze niet meer zo duur als in het verleden. Tegenwoordig kunt u met veel van de modellen voorraadhout omzetten in planken van dezelfde dikte. Aangezien deze machines zeer handig zijn, kunt u de beste schaafmachines beschouwen als een investering. Natuurlijk kan het kiezen van de juiste houtschaaf een uitdaging zijn, vooral als u niet weet waar u op moet letten of waar u moet beginnen. Met zo veel merken en modellen beschikbaar, heb je alle informatie nodig die je kunt krijgen om een verstandige keuze te

Lees meer >>
Beste zaagtafels
Blogs
Tom
Top 10 Beste Zaagtafels van 2023!​

Bij het maken van een grote aankoop zoals bij een van de beste zaagtafels, wilt u niet om die fout te maken. Als u al eens online hebt gewinkeld, weet u dat u niet altijd de kwaliteit krijgt die u denkt te krijgen. In dit blog bent u bij juiste adres, als u het meeste waar wilt voor uw geld. Het is niet altijd duidelijk welke eigenschappen belangrijk zijn en welke niet, maar wij hebben het moeilijke werk voor u gedaan. Daarom een top 10 beste zaagtafels van 2023. We hebben een aantal zaagtafels beoordeeld zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen

Lees meer >>
Beste Cirkelzaag
Blogs
Tim
De 10 Beste Cirkelzagen van 2023

Beste Cirkelzagen – Top 10 van 2023! Wanneer u het vermogen en de veiligheid van een tafelcirkelzaag nodig hebt, maar in een draagbare vorm, is er maar één antwoord de beste cirkelzaag. De cirkelzaag is een handige optie voor werken op locatie. Ze blinken ook uit in het omzetten van grotere kunststoffen platen die moeilijk te hanteren zijn met een vaste zaag. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan om een cirkelzaag te vinden die alles aankan wat je er tegenaan gooit. Daarom hebben we deze lijst van diepgaande reviews samengesteld, waarin elk groot merk cirkelzaag dat vandaag beschikbaar is,

Lees meer >>
Beste schroefmachine
Blogs
Tom
Beste Schroefmachine voor elk doe-het-zelf project

Schroefmachines zijn enkele van de meest veelzijdige en nuttige gereedschappen die er zijn, maar soms heb je meer kracht nodig dan een traditioneel handgereedschap kan bieden. Hoewel boormachines zeker een waardevol onderdeel zijn van elke gereedschapscollectie, kunnen ze overkill zijn voor lichte taken die een zachtere aanraking nodig hebben. Elektrische schroefmachines zijn een handig alternatief, of u nu een beginnende doe-het-zelver bent of een professionele handelaar die een back-uptool wil die ze in hun zak kunnen houden. Ze zijn perfect voor lichte taken zoals het monteren van meubels, het vervangen van een lichtschakelaarafdekking of het vastzetten van een los kastscharnier.

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *