De 8 beste vlakschuurmachines voor elk project!

Heb je geen tijd om dit blog te lezen en wil je gewoon weten wat de beste vlakschuurmachine is? Dewalt DWE6411 is de beste keuze.

Toen wij voor het eerst zelf begon met houtbewerking, gebruikten wij een schuurblok om het oppervlak van onze projecten glad te maken. Schuren met de hand kost veel energie en tijd. Een vlakschuurmachine werd onze eerste aankoop van elektrisch gereedschap.

De volgende blog zal u helpen bepalen wat te zoeken bij deze producten; iets dat wij wilden dat we hadden gehad voor referentie. Wij hebben ook een beoordeling van de XX beste vlakschuurmachines die je kunt kopen.

Inhoudsopgave

Korte vergelijking beste vlakschuurmachines:

Beste vlakschuurmaschine dewalt_dwe6411

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

2 jaar

Vermogen

230 watt

18V

200 watt

250 watt

240 watt

Gewicht

1,4 kilo

1 kilo

1,1 kilo

1,2 kilo 

1 kilo

OPM

14.000 opm

13.500 opm

14.000 opm

24.000 opm

14.000 opm

Voor werkplaatsen, winkels of klussen waar schuurpapier vaak wordt vervangen, is het systeem van DeWalt veruit het beste van alle door ons geteste systemen. Een eenvoudige ontgrendeling aan de voorkant maakt het vangen van het papier supergemakkelijk, het vastzetten aan de achterkant met de draad houdt het snel vast.

Met topvermogen voor taaie materialen kan de gebruiker echt op dit gereedschap leunen voor het verwijderen van moeilijke voorraden. Het gereedschap werkt stil, heeft een stofzak die beter is dan gemiddeld, een ingebouwde vacuümadapter om rechtstreeks op een stofzuiger aan te sluiten zonder overgangsstukken, een meegeleverde perforator voor vellen, een geweldig snoer en een soepele werking. Door zijn ontwerp is het gereedschap compact voor werken in kleine ruimten.

Voordelen

 • Het heeft een robuust ontwerp, gemaakt van metalen en flexibele kunststoffen. Hierdoor kan het toestel veel misbruik en trillingen opvangen zonder in uw handen uit elkaar te vallen.
 • Dit toestel heeft goed geplaatste ventilatieopeningen. Hierdoor kan de motor warmte afvoeren en koeler blijven zonder verstopt te raken door stof in het ontluchtingsgedeelte.
 • DeWALT biedt klanten een van de betere garanties op de markt. Dit product wordt geleverd met een beperkte garantie van drie jaar.

Nadelen

 • Zoals voor alle DeWALT elektrische gereedschappen geldt, zult u hier meer voor uitgeven dan voor een vergelijkbaar model van veel andere fabrikanten.
 • De slangaansluiting heeft de neiging niet goed af te dichten, waardoor er lucht weglekt en de zuigkracht afneemt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de vorm van de ontluchtingsmond, die mogelijk niet goed aansluit op sommige vacuümslangen.

De variabele snelheidsregeling van de DeWalt 18 Max XR vlakschuurmachine maakt het mogelijk de schuurmachine in te stellen op een lage snelheid van 8.000 tpm voor een fijne afwerking of op een hoge snelheid van 14.000 tpm wanneer extra kracht nodig is. De snoerloze schuurmachine heeft een borstelloze motor die de levensduur van het gereedschap verlengt door de wrijving in de motor te verminderen. Dankzij het mobiele ontwerp kan het apparaat in de tuin, in de werkplaats of overal in huis worden gebruikt zonder dat u een verlengsnoer hoeft mee te slepen. De handige stofzuiger helpt om een project vrij te houden van puin.

Draadloos of niet, we vonden de papierwisseling van de DeWalt snoerloze schuurmachine de beste onder de geteste vlakschuurmachines. Het feit dat hij werkt zonder snoer en dat hij soepel en gelijkmatig werkt als zijn tegenhanger met snoer, maakt dit een veelzijdige schuurmachine. Voeg een mooie schakelaar en een variabele snelheidsregelaar toe en dit apparaat zou een thuis kunnen vinden voor meer werk dan alleen het schuren van houtbewerkingsprojecten, inclusief het schuren van snel in te stellen voegmassa in een gipsplaatreparatie op lage snelheid of het detailschuren van een vloerreparatie. De accu kan gemakkelijk worden verwisseld en de schuurmachine is mooi uitgebalanceerd.

Voordelen

 • Snoerloos
 • Variabele snelheid
 • Uitstekende papierverwisseling

Nadelen

 • Vaak duurder dan vlakschuurmachines met snoer

De Makita BO4556K vlakschuurmachine is een geweldige optie voor beginners vanwege de betaalbare prijs en de verschillende meegeleverde schuurpapieropties. Met dit gereedschap kan de beginner een hele reeks schuurprojecten aan.

Wij zijn ook een fan van de capaciteit van de stofzak, in vergelijking met de kleinere versies van vergelijkbare schuurmachines. De rubberen afdichting op de aan/uit-schakelaar voorkomt dat stof of vuil in de buitenste behuizing van het gereedschap terechtkomt, wat de levensduur en duurzaamheid van het gereedschap ten goede komt.

Voordelen

 • Het maximale OPM op deze vlakschuurmachine is 14.000. Met die extra snelheid kunt u sneller schuren dan met andere modellen.
 • De body waar uw hand op rust is zeer goed bekleed. Het extra comfort zal u tijdens langere schuursessies zeker bevallen.
 • De aan- en uitschakelaar bevindt zich naast de handgreep en kan gemakkelijk worden geactiveerd. Hierdoor kunt u het apparaat gemakkelijker met één hand bedienen en hebt u een veiliger controle over de schuurmachine terwijl u werkt.

Nadelen

 • Dit product kan wat meer verhit raken in vergelijking met andere modellen. Dat kan ertoe leiden dat het minder comfortabel te hanteren is zonder extra handbescherming.
 • De klemmen waarmee het korrelpapier op de basis wordt bevestigd, lijken het materiaal minder goed vast te houden dan bij andere modellen. Daardoor kan het papier snel scheuren en slijten.

Als de prijs geen rol speelt en je op zoek bent naar een top-of-the-line vlakschuurmachine, probeer dan de Festool RTS 400 vlakschuurmachine. Ik ben altijd onder de indruk geweest van Festool’s toewijding aan kwaliteit en precisie, en deze schuurmachine is daarop geen uitzondering.

De ergonomische handgreep, het variabele snelheidswiel en het lichte gewicht (slechts 2,4 kilo) maken hem comfortabel in gebruik en uiterst effectief. Opmerking: Alleen schuurpads van het merk Festool zijn geschikt.

Voordelen

 • 24.000 opm schuren met hoge snelheid
 • Geweldig ontwerp met stofzak
 • Premium keuze

Nadelen

 • In een hoger prijs segment

Als je een beperkt budget hebt, is de BLACK+DECKER KA320EKA-QS vlakschuurmachine de moeite waard om te bekijken. Hoewel hij geen variabele snelheidsregeling heeft, laat een kleurgecodeerde drukindicator u handig weten of u te hard drukt. Een transparant stofopvangreservoir maakt het gemakkelijk te zien wanneer je het moet legen, maar kan barsten of breken als je het laat vallen.

Voordelen

 • Het meest opvallende kenmerk van deze handpalmschuurmachine is de lage prijs. Hierdoor kunt u hem kopen zonder een deuk in uw budget voor houtbewerking te maken.
 • Hij maakt gebruik van drukcontroletechnologie. Deze functie waarschuwt de gebruiker wanneer hij te veel druk op de schuurmachine uitoefent, waardoor overmatig schuren op bepaalde plaatsen wordt voorkomen.
 • De motor en andere onderdelen zijn stofdicht. Dit helpt oververhitting en andere motorproblemen te voorkomen die kunnen worden veroorzaakt door stof dat de behuizing binnendringt.

Nadelen

 • De lagere prijs wordt bereikt door minder dure materialen te gebruiken. Hierdoor zal de schuurmachine meer trillingen overbrengen en kan de levensduur bij regelmatig gebruik afnemen
 • De stofopvangzak die wordt meegeleverd past niet goed. Dat maakt deze extra functie bijna nutteloos, omdat hij moeite kan hebben om goed af te sluiten.

De ergonomische handgreep en getextureerde grip van de 1,1 kilo BOSCH BLAUW GSS 160-1 vlakschuurmachine verminderen de vermoeidheid van armen en schouders, zodat u comfortabel kunt werken aan grote projecten. De afneembare stofbusdop maakt het eenvoudig om het stofreservoir te legen zonder een puinhoop te maken.

Het klemsysteem is geschikt voor een groot aantal papiersoorten, inclusief zelfklevend papier, en houdt deze stevig op hun plaats terwijl u werkt.

Voordelen

 • De fijnschuurmachine – past in elke hoek
 • Robuuste en compacte eenhand vlakschuurmachine
 • Het vervangen van het schuurplateau (140, 160 en Delta) biedt de gebruiker maximale flexibiliteit

Nadelen

 • Hoger prijssegment

Hoewel hij niet zo compact is als de traditionele vlakschuurmachine op onze lijst, maakt de grote capaciteit van 1/2 vel van de Makita BO4900V vlakschuurmachine hem tot een productieve keuze voor grootschalige afwerkklussen. Met de variabele snelheid kunt u een precieze snelheid instellen en de schijf is geschikt voor normaal schuurpapier of klittenbandvellen.

Hij is duur, maar de grotere efficiëntie maakt hem de prijs waard voor intensief gebruik.

Voordelen

 • Goed model voor grote projecten
 • Geïntegreerde stofafzuiging door de zool
 • Softgrip en extra bedieningsknop

Nadelen

 • Hoger prijssegement

De Ryobi One+ snoerloze vlakschuurmachine kost aanzienlijk minder dan andere accu-aangedreven modellen. Hij wordt geleverd met een voorraad papier en een perforator om de luchtgaten te maken die nodig zijn voor een effectieve stofopvang.

Je moet zelf voor een Ryobi accu zorgen. Maar als u er al een paar bij de hand hebt en niet beperkt wilt worden door een netsnoer, is dit een uitstekende keuze. Hij heeft ook een indrukwekkende garantie van drie jaar.

Voordelen

 • Laag budget model
 • Snoerloos
 • Wendbaar

Nadelen

 • Geleverd zonder accu
 • Minder krachtig als een model met snoer

Koopgids: Hoe kiest u de beste vlakschuurmachine?

De keuze van de juiste vlakschuurmachine hangt af van het project. Enkele van de belangrijkste kenmerken van deze gereedschappen zijn of ze met snoer of op batterijen werken, de omwentelingen per minuut, en de stofopvangfuncties.

Met snoer vs. batterij

De meeste elektrische gereedschappen hebben tegenwoordig deze twee opties voor hun modellen: met snoer en op accu. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan een schuurmachine met snoer effectief en efficiënt zijn, en nooit zonder stroom komen te zitten of minder omwentelingen per minuut (opm) maken dan nodig is. Voor projecten in een kelder, garage of schuurruimte zijn schuurmachines met snoer meestal de beste optie. U koppelt ze eenvoudig aan een verlengsnoer en ze kunnen worden gebruikt in elke werkruimte die elektriciteit heeft.

Accu-schuurmachines maken het gebruik van een snoer overbodig, omdat dat op een werkbank of werktafel in de weg kan zitten. Een snoerloze schuurmachine kan gemakkelijk worden gebruikt wanneer het project buiten is en uit de buurt van toegankelijke stopcontacten. Hoewel deze schuurmachines problemen kunnen hebben met het op peil houden van het opm-niveau als de accu leeg raakt, kunnen reserveaccu’s dit probleem oplossen als ze op regelmatige tijdstippen worden verwisseld. Draadloze schuurmachines winnen het ook op het gebied van manoeuvreerbaarheid. U hoeft geen snoeren te ontwijken om er niet over te struikelen tijdens het werk.

Omwentelingen per minuut

De basis van zowel een excentrische schuurmachine als een vlakschuurmachine bewegen in kleine banen. Hoe langzamer de snelheid van de baan, hoe koeler de schuurmachine en het schuurpapier blijven. De schuurmachine zal echter ook langzamer en minder agressief zijn in het verwijderen van materiaal. Snellere omwentelingen per minuut (opm) zullen een project sneller afwerken, maar kunnen ook resulteren in hoge temperaturen die warmtegevoelige materialen kunnen beschadigen.

De beste optie voor optimale controle voor elk project is een vlakschuurmachine met een variabele snelheidsinstelling. Hierdoor kan de schuurmachine worden gebruikt voor fijne toepassingen waarvoor een langzame opm nodig is, of voor bredere toepassingen waarvoor een snellere opm nuttig is.

Drukdetectie

Nieuwere modellen van de vlakschuurmachine beginnen drukdetectiefuncties te gebruiken om doe-het-zelvers te helpen de perfecte afwerking te krijgen waarnaar ze op zoek zijn. Deze drukdetectiesystemen werken door een meter aan de zijkant van de schuurmachine weer te geven die aangeeft hoeveel druk er wordt uitgeoefend. Als de druk te groot wordt, waarschuwt een sensorlampje of een trilling de gebruiker om de druk te verminderen.

Aandrijving van de excentrisch schuurmachines

Excentrisch schuurmachines worden op drie manieren aangedreven: met een netsnoer, met oplaadbare batterijen of met perslucht (pneumatisch). Elke methode heeft zijn voordelen.

 • Met snoer: Omdat er geen accu hoeft te worden opgeladen, zijn schuurmachines met snoer altijd klaar voor gebruik, zolang er een stopcontact in de buurt is. U hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en u kunt aan de slag.
 • Snoerloos: Deze schuurmachines zijn geweldig wanneer u ver van een stroombron moet schuren, zoals wanneer u voor de kinderen een boomhut bouwt zonder een verlengsnoer dat lang genoeg is om erbij te kunnen. Bij een snoerloze schuurmachine is de acculading echter een beperking waarmee rekening moet worden gehouden. Gebruikers kunnen meestal 30 tot 45 minuten met één lading werken, en velen houden een reserveaccu bij de hand om door te werken terwijl de eerste accu wordt opgeladen.
 • Pneumatisch: Aangedreven door perslucht, pneumatische schuurmachines zijn een goede keuze voor de houtbewerker die een centrale luchtcompressor heeft om een aantal luchtgereedschappen aan te drijven. Kleine luchtcompressoren van het pannekoek-type zijn echter niet altijd krachtig genoeg om een schuurmachine te laten werken zonder regelmatig te stoppen om bij te laden. Voor de beste resultaten gebruikt u een pneumatische schuurmachine met een luchtcompressor die een luchtvolume van 40 kubieke voet per minuut of meer kan produceren.
Stofopvang

Schuren is een rommelig karwei dat noodzakelijk is voor wie bepaalde projecten of herstellingen er zo perfect mogelijk wil laten uitzien. Hoewel elk apparaat kan worden aangesloten op een stofzuiger, waar het efficiënter zal schuren, hebben de stofopvangbakken op sommige apparaten een lange weg afgelegd.

 

Nog belangrijker dan de uiteindelijke afwerking van een project is de gezondheid van de gebruiker. Het dragen van een stofmasker tijdens het werk kan voorkomen dat stof en houtvezels die in de lucht worden getrapt, worden ingeademd, maar een ingebouwde stofafzuiging kan helpen om irriterende of schadelijke deeltjes snel van een project te verwijderen voordat ze in de lucht terecht kunnen komen.

Extra functies

Veel schuurmachines worden geleverd met extra functies die het schuren kunnen vergemakkelijken. Omdat schuren veel tijd in beslag neemt en het werken met een omvangrijke schuurmachine al na een paar minuten vermoeiend kan zijn, is een optimaal ergonomisch ontwerp een van de beste kenmerken om in een vlakschuurmachine te zoeken.

Sommige fabrikanten richten zich op de professionele toepassingen van vlakschuurmachines en ontwerpen hun gereedschap met extra bescherming tegen stoten. Dit voorkomt dat het gereedschap een enkele klap krijgt en breekt. Wie zijn gereedschap vaak laat vallen of het regelmatig achter in een vrachtwagen gooit, kan overwegen een vlakschuurmachine van een professioneel merk te kiezen.

Sommige houtbewerkers, timmerlieden en doe-het-zelvers die in hun werkplaats dingen maken, hebben een robuustere schuurmachine nodig met de kenmerken van een professioneel merk om de soepele werking te krijgen die nuttig is bij langdurige, zeer gedetailleerde projecten.

Veelgestelde vragen

Om te beginnen zijn vlakschuurmachines goedkoper dan grotere schuurmachines, zoals bandschuurmachines of excentrische schuurmachines. Om eerlijk te zijn heb ik er door de lagere prijs van vlakschuurmachines in de loop der jaren een paar in mijn winkel kunnen verzamelen. Door de lagere prijs kunt u dit een van uw eerste aankopen van elektrisch gereedschap maken als u net begint.

Vervolgens zijn vlakschuurmachines gebouwd om het oppervlak van uw project af te werken. De excentrische schuurmachines zijn wat agressiever, zodat ze verf of andere materialen goed kunnen verwijderen. Een kwartrondschuurmachine is ontworpen om met kleinere korrels te werken en zal uitstekend werk leveren om uw project klaar te maken voor beits of beschermende coatings.

Vlakschuurmachines zijn ontworpen om u tijd te besparen tijdens de schuurfase van uw bouwwerk. De beweging van het blad zal u ook wat energie besparen.

Een excentrische schuurmachine wordt beschouwd als de beste van de twee gereedschappen. Met de vierkante schuurzool op een vlakschuurmachine kunt u misschien dicht bij een binnenhoek komen, maar excentrische schuurmachines verwijderen over het algemeen meer materiaal. Bovendien zijn de willekeurige schuurbewegingen moeilijker te detecteren in een afgewerkt werkstuk en is de kans kleiner dat ze door de afwerking heen prikken.

Ja, een bandschuurmachine en een vlakschuurmachine worden vaak door elkaar gebruikt om hetzelfde gereedschap aan te duiden dat het typische schuurpapier met een draadklem aan het gereedschap vasthoudt. Het is anders dan de klittenbandschuurzolen van excentrische schuurmachines.

Conclusie beste vlakschuurmachine

Alle acht de hierboven besproken modellen onderscheiden zich op bepaalde gebieden. De Dewalt DWE6411 vlakschuurmachine is naar one mening de beste vlakschuurmachine op dit moment.

Om te beginnen biedt hij de gebruiker een comfortabele grip. Dat stelt je in staat om de schuurmachine vast te houden zonder verkrampt te raken door een onhandige hoek. DeWalt biedt ook demping die helpt om trillingen te absorberen, een eigenschap die u in staat zal stellen om het te bedienen voor langere perioden ook.

Er is een goede stofafzuiging. Dit model maakt ook gebruik van kogellagers om trillingen en lawaai te verminderen. Met een maximum toerental van 14.000 OPM kunt u sneller schuren dan met tragere modellen.

Tot slot maakt de middenklasse prijs hem aantrekkelijker. Hij is niet duur, maar de prijs is niet zo laag dat de materialen eronder lijden

We hopen echt dat deze blog u helpt de beste vlakschuurmachines voor uw behoeften te vinden. 

Lees ook:
Beste bandschuurmachines
Blogs
Matz
Beste bandschuurmachines

Wij onderzochten de beste bandschuurmachines voor uw volgende doe-het-zelf project Investeer in een nieuwe bandschuurmachine om snel ruwe hout- of metaalbewerkingsprojecten aan te pakken. Een bandschuurmachine is een relatief gewoon elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om lagen hout, metaal, kunststof of andere doelmaterialen te verwijderen. Dit wordt bereikt met een cilindrisch stuk schuurpapier dat snel wordt rondgedraaid door twee of meer trommels, waardoor de snelheid zodanig wordt opgevoerd dat het schuurpapier snel door meerdere lagen kan scheuren. Bandschuurmachines zijn krachtige schuurgereedschappen die het best geschikt zijn voor het wegschuren van lagen ruw materiaal voordat wordt overgeschakeld op een lichte schuurmachine

Lees meer >>
Beste slagmoersleutel
Blogs
Matz
De Beste Slagmoersleutels

De Beste Snoerloze Slagmoersleutels In het verleden werd een slagmoersleutel voornamelijk pneumatisch, of met lucht aangedreven, waardoor ze in het domein van de professionele monteurs bleven. Om een typische pneumatische slagmoersleutel van 1⁄2 inch te kunnen gebruiken, is meestal een luchtcompressor met een druk van bijna 100 psi nodig, een aanzienlijke investering. Het goede nieuws is dat snoerloze slagmoersleutels op batterijen beter zijn geworden naarmate de accutechnologie verbeterde, waardoor de prijzen zijn gedaald en ze een haalbaar alternatief zijn geworden voor hun pneumatische neven. Draadloze slagmoersleutels hebben zelfs een enorm voordeel: mobiliteit. Omdat ze niet gebonden zijn aan een compressor

Lees meer >>
Blogs
Matz
Accuboormachine

De 9 beste accuboormachines voor uw volgende doe-het-zelf project Het kiezen van de beste accuboormachine die voor u werkt, is een belangrijke beslissing voor elke doe-het-zelver. En of u nu foto’s gaat ophangen of een tuinhuisje in elkaar gaat zetten, wij zijn er om u te helpen. Accuboormachines hebben het duidelijke voordeel dat ze geen kabel nodig hebben om aan te sluiten, maar het kunnen ook krachtige machines zijn. De lithium-ion accu’s die de boormachines aandrijven zijn meer dan in staat om voldoende looptijd en vermogen te leveren die u voor uw klus nodig hebt. Als u aan het begin

Lees meer >>
Beste schroefmachine
Blogs
Matz
Beste Schroefmachine

Beste Schroefmachine voor elk doe-het-zelf project- Top 6 van 2022! Schroefmachines zijn enkele van de meest veelzijdige en nuttige gereedschappen die er zijn, maar soms heb je meer kracht nodig dan een traditioneel handgereedschap kan bieden. Hoewel boormachines zeker een waardevol onderdeel zijn van elke gereedschapscollectie, kunnen ze overkill zijn voor lichte taken die een zachtere aanraking nodig hebben. Elektrische schroefmachines zijn een handig alternatief, of u nu een beginnende doe-het-zelver bent of een professionele handelaar die een back-uptool wil die ze in hun zak kunnen houden. Ze zijn perfect voor lichte taken zoals het monteren van meubels, het vervangen

Lees meer >>
Beste breekhamer
Blogs
Matz
Breekhamer

De 5 beste Breekhamers voor beton, steen of tegelwerk – Reviews & Koopgids 2022 Er zijn veel gevallen waarin u een muur of iets anders op een bouwplaats moet slopen met een breekhamer. Hoewel u dit kunt doen met een hamer en een beitel, kan dat nogal tijdrovend zijn. Daarom is het raadzaam om in dergelijke gevallen een breekhamer te gebruiken vanwege de volgende zaken die deze te bieden heeft: Motorvermogen: Aangezien deze breekhamers worden aangedreven door een elektrische motor, is het controleren van het vermogen van groot belang. Net als elk ander gereedschap, wordt deze power rating gegeven als

Lees meer >>
Beste schaafmachine
Blogs
Tim
Beste schaafmachines

Beste schaafmachines – Top 5 van 2022! Hoewel schaafmachines een flinke prijs hebben, zijn ze niet meer zo duur als in het verleden. Tegenwoordig kunt u met veel van de modellen voorraadhout omzetten in planken van dezelfde dikte. Aangezien deze machines zeer handig zijn, kunt u de beste schaafmachines beschouwen als een investering. Natuurlijk kan het kiezen van de juiste houtschaaf een uitdaging zijn, vooral als u niet weet waar u op moet letten of waar u moet beginnen. Met zo veel merken en modellen beschikbaar, heb je alle informatie nodig die je kunt krijgen om een verstandige keuze te

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.