Beste slagmoersleutels

De 8 beste slagmoersleutels

In het verleden werd een slagmoersleutel voornamelijk pneumatisch, of met lucht aangedreven, waardoor ze in het domein van de professionele monteurs bleven. Om een typische pneumatische slagmoersleutel van 1⁄2 inch te kunnen gebruiken, is meestal een luchtcompressor met een druk van bijna 100 psi nodig, een aanzienlijke investering.

Het goede nieuws is dat snoerloze slagmoersleutels op batterijen beter zijn geworden naarmate de accutechnologie verbeterde, waardoor de prijzen zijn gedaald en ze een haalbaar alternatief zijn geworden voor hun pneumatische neven. Draadloze slagmoersleutels hebben zelfs een enorm voordeel: mobiliteit. Omdat ze niet gebonden zijn aan een compressor met een luchtslang, kunnen deze gereedschappen gemakkelijk overal worden ingezet waar ze nodig zijn.

We hebben een reeks slagmoersleutels beoordeeld – van een heavy-duty model met een hoog koppel tot een compact model voor middelzware toepassingen – en hebben ze allemaal aan dezelfde uitdagingen onderworpen om hun sterke en zwakke punten te identificeren. Lees verder voor wat koopadvies, gevolgd door onze bevindingen en beoordelingen van de beste slagmoersleutels.

Beste slagmoersleutel

Inhoudsopgave

De beste snoerloze slagmoersleutels

Hoe we deze slagmoersleutels hebben getest

Hoe een slagmoersleutel werkt:

In tegenstelling tot accuboormachines en klopboormachines, die uitblinken in het boren van gaten en het aandrijven van schroeven, is de slagmoersleutel speciaal ontworpen voor het vast- en losdraaien van diverse zeskantbouten, moeren en lagerschroeven. Hij maakt gebruik van zowel roterende kracht (koppel) als korte stoten (slagen) om een ongeëvenaarde hoeveelheid kracht te leveren. De meeste accuboormachines leveren bijvoorbeeld een koppel van ongeveer 67 Nm, en de gemiddelde slagschroevendraaier levert ongeveer 170 Nm. Ter vergelijking: snoerloze slagmoersleutels kunnen gemakkelijk een koppel leveren van meer dan 350 Nm, wat meer dan genoeg kracht is om de dikste lags aan te drijven en roestige, verroeste moeren los te breken.

Al die brute kracht is echter niet erg nuttig als je het gereedschap niet onder controle hebt. Gelukkig zijn slagmoersleutels uiterst comfortabel in het gebruik, omdat de krachtige slagen het grootste deel van het hoge-energiekoppel rechtstreeks overbrengen op het bevestigingsmiddel, en niet op uw hand, pols of arm. Als gevolg daarvan is de draaiende beweging – bekend als reactiekoppel – die u voelt wanneer u een elektrische boormachine gebruikt, vrijwel geëlimineerd.

Batterijen: Volts en Ampère-uren (Ah)

Als alles gelijk is, geeft een hoger voltage u meer vermogen – maar er zijn gevallen waarin een lager voltage beter is. Met kleinere accu’s zijn 12-volt slagmoersleutels compacter. Dit maakt ze geschikt voor kleinere klussen, werken boven het hoofd of in kleine ruimtes. Bij gereedschap van 18 volt is het onderlinge verschil kleiner. Over het algemeen zijn 18-volt gereedschappen met geavanceerde functies en mogelijkheden veelzijdiger en gemakkelijker te gebruiken.

Ampère-uren (Ah) zijn gelijk aan het aantal ampères dat de batterij gedurende een uur continu kan ontladen. Zie ampère-uren als het volume van een gastank – een groter getal betekent meer gas.

SPM Vs. RPM

Slagen per minuut (spm) nemen toe naarmate het aantal omwentelingen per minuut (rpm) toeneemt. En een hoog toerental helpt om moeren of bouten sneller aan te drijven, terwijl het spm harder aanslaat naarmate de weerstand toeneemt.

Wat u moet weten over slagmoersleutels

Elke slagmoersleutel op deze lijst is grondig doorgelicht en geëvalueerd door onze testredacteuren. We hebben de markt onderzocht, gebruikersreviews bekeken, met productmanagers en ingenieurs gesproken en onze eigen ervaring met deze gereedschappen gebruikt om de beste opties te bepalen. We kozen voor praktische taken die de meeste mensen met deze slagmoersleutels zouden kunnen uitvoeren. De eerste was het verwijderen en vervangen van wielmoeren met een aanhaalmoment. De tweede taak was het verwijderen of losmaken van verroeste moeren en bouten op een oud landbouwwerktuig. We evalueerden ze op prestaties, prijs, comfort, waarde en veelzijdigheid om de beste slagmoersleutels te bepalen die aan de behoeften van een breed scala van mensen voldoen.

Top 8 beste slagmoersleutels:

1. Beste slagmoersleutel op dit moment: MILWAUKEE M18 FHIWP12-0X

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Motor: Borstelloos
 • Toerental: 550/1.400/1.750/1.750
 • SPM: 950/1.750/2.100
 • Koppel: 1.898 Nm 
 • Batterij: 5 Ah
 • Gewicht: 3,3 kg

Modellen zoals deze Milwaukee zijn de zwaargewichten als het op slagmoersleutels aankomt. Ze zijn groter, zwaarder en hebben een hoger koppel (1.898 Nm voor de M18 Fuel hier). Al dat koppel vereist veel vermogen. Het verwijderen van moeren tijdens onze test,  was geen uitdaging voor deze slagmoersleutel. Hij aarzelde nauwelijks om ze los te krijgen. Te oordelen naar de hoeveelheid batterijlading die tijdens onze test werd verbruikt, zou een volledige dag banden verwisselen mogelijk moeten zijn met de twee batterijen. Vier modi, drie verschillende snelheden en de boutverwijderingsmodus betekenen dat het gemakkelijk is om de snelheid/het koppel voor de klus in te stellen. En die boutverwijderingsmodus is een plezier om te gebruiken; hij vermindert de snelheid en het koppel zodra een moer of bout loskomt, zodat deze niet van het uiteinde afloopt en wegvliegt. Toen het aankwam op de roestige oude bouten op machines, brak de M18 ze zonder veel moeite los, en het gebruik van de boutverwijderingsmodus hielp ook schade te voorkomen door de moeren van overgeroeste schroefdraden te draaien. De M18 slagmoersleutel is een effectief gereedschap voor serieus grote klussen zoals het repareren van zwaar materieel, industriële onderhouds- en reparatietoepassingen, of elke andere taak met grote, taaie moeren en bouten.

2. Hoge koppel slagmoersleutel voor de prijs: DEWALT DCF899P2 18V

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Motor: Borstelloos
 • Toerental: 400/1.200/1.900
 • SPM: 0-2400
 • Koppel: 1.625 Nm 
 • Batterij: 5 Ah 2x
 • Gewicht: 3,3 kg

We konden zien dat de DeWalt 18V Max XR een beest was toen we hem oppakten. Slagmoersleutels met een hoog koppel hebben de neiging om meer te wegen omdat ze zwaardere onderdelen hebben die nodig zijn om de krachten te verwerken die komen kijken bij het overbrengen van al dat koppel. Deze is daarop geen uitzondering: hij weegt 3,3 kilo met een van de twee grote 5-Ah-batterijen aan de onderkant geklemd – de zwaarste slagmoersleutel in de test. Het gewicht geeft wel de indruk dat hij goed gebouwd is en tegen een stootje kan. Het verwijderen van de wielmoeren op ging schijnbaar moeiteloos, de Max XR brak ze los in een fractie van een seconde. We probeerden het in alle drie de snelheidsstanden, waarbij de hoogste de snelste was. We moesten leren aanvoelen wanneer we de trekker moesten loslaten en de dynamiek van het gereedschap de moer moesten laten losdraaien. Als we dat te laat deden, kon de moer met een hoog toerental van de tap lopen en uit de moer vliegen. De verroeste moeren en bouten waren geen partij voor hem – het enige probleem was dat ik er een paar niet kon bereiken vanwege de grootte van de sleutel. De slagmoersleutel met hoog koppel van DeWalt zou een natuurlijke pasvorm zijn voor auto-, vrachtwagen- of tractorreparaties op het land of langs de weg.

3. Beste waarde voor je geld slagmoersleutel: RYOBI R18IW3-0 18V

Beste slagmoersleutel RYOBI R18IW3-0 18V

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Motor: Borstelloos
 • Toerental: 2.100/2.500/2.900
 • Koppel: 180/240/400 Nm
 • Batterij: 5 Ah 2x
 • Gewicht: 1,5 kg

Ryobi’s 18V One+ heeft een prijs die moeilijk te verslaan is, en tegelijkertijd voldeed hij aan alles wat we tijdens het testen van hem vroegen. Toen we hem gebruikten om wielmoeren te verwijderen, had hij iets meer dan een seconde nodig om ze los te breken en los te draaien. Het duurde slechts iets langer toen we roestige bouten van een landbouwwerktuig verwijderden. We hebben ook bouten van 15 cm in drukgeïmpregneerd timmerhout geslagen. We vonden de drie snelheden het handigst wanneer we probeerden te voorkomen dat bevestigingsmiddelen te strak werden aangedraaid. Het ontbreken van een borstelloze motor betekent dat we niet verwachten dat het apparaat bestand is tegen dagelijks gebruik, maar dit is een capabel apparaat dat ons zal helpen om veel projecten rond het huis gedaan te krijgen.

4.Solide all-round slagmoersleutel: MAKITA DTW300Z 18V

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Motor: Borstelloos
 • Toerental: 100/1.800/2.600/3.200
 • Koppel: 80/175/330 Nm
 • Batterij: 5 Ah
 • Gewicht: 1,5 kg

De Makita 18V snoerloze slagmoersleutel biedt een volledig pakket van kracht, looptijd en veelzijdigheid. Zijn borstelloze motor kan een koppel van 330 Nm genereren dat gebruikers kunnen regelen met de 4-versnellingskeuzeschakelaar. Dit niveau van controle voorkomt dat gebruikers te hard aandraaien in één richting, en de “omgekeerde rotatie autostop modus” stopt automatisch de rotatie wanneer het detecteert dat het bevestigingsmiddel los zit.

Dankzij het lichte en compacte ontwerp past deze slagmoersleutel met 1,3 cm aandrijving in kleine ruimtes zoals motorruimtes of wielkuipen. Hij heeft vier instelbare snelheden: 0 tot 1.000 omw/min; 0 tot 1.800 omw/min; 0 tot 2.600 omw/min; en 0 tot 3.200 omw/min.

Tijdens het testen bleek de Makita een van onze favorieten modellen te zijn. Hoewel hij niet als het krachtigste model te boek staat, heeft hij toch voldoende power, en het kostte ons moeite iets te vinden dat hij uiteindelijk niet kon losmaken. Hij past bijna overal, behalve in de krapste motorruimtes, en de LED’s verlichten die vettige spleten. Het enige wat ons niet beviel was dat het schakelen tussen de verschillende snelheden en autostopmodi een beetje verwarrend was.

5. Beste compacte slagmoersleutel: DEWALT DCF880M2

DEWALT DCF880M2

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Motor: Borstelloos
 • Toerental: 100/1.800/2.600/3.200
 • Koppel: 80/175/330 Nm
 • Batterij: 4 Ah
 • Gewicht: 1,5 kg

De DeWalt 18V Max slagmoersleutel heeft een grote slagkracht in een kleine verpakking. Dit model heeft een zeer compact ontwerp, waardoor hij in kleine ruimtes past, zoals onder de motorkap van een auto. Hij heeft ook drie heldere LED’s voor het verlichten van die donkere autokwartieren. Hoewel het koppel van 230 Nm geen prijzen zal winnen voor hoge koppelprestaties, heeft het voldoende kracht voor veel kleinere klussen.

Dit model wordt geleverd met twee 4-Ah batterijen, een lader en een draagtas. Hoewel er geen snelheidskeuze beschikbaar is, heeft hij wel een variabele snelheidsschakelaar waarmee de gebruiker de snelheid kan regelen (tot 2.300 tpm).

We hebben dit model niet kunnen testen ten opzichte van de andere modellen, omdat het kleiner is en een vergelijking van het koppel geen zin zou hebben gehad. In plaats daarvan namen we de DeWalt mee onder de motorkap van een projectauto. De auto heeft een aluminium blok en we waardeerden de variabele snelheidsontgrendeling, omdat we daarmee genoeg koppel konden uitoefenen zonder de schroefdraad te overmatig aan te spannen en te strippen. We vonden het ook prettig hoe licht dit model is en hoe het in sommige krappe plekken past. Het enige wat ontbreekt zijn instelbare snelheidsinstellingen, maar we gaven er bijna de voorkeur aan zoals hij nu is.

6. Meest veelzijdige slagmoersleutel: MILWAUKEE M18 FIW2F38-0X

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Toerental: 0-800 / 0-1.650 / 0-2.400 / 0-1.000
 • Koppel: 102/203/339 Nm
 • Slagfrequentie: 0-1.000 / 0-2.400 / 0-3.500 per min
 • Gewicht: 1,8 kg

Hoewel onze test meer gericht is op gereedschappen van een halve inch, sloeg de M18 Fuel slagmoersleutel van Milwaukee van ⅜ met een middelgroot koppel nooit een slag over. We waren in staat om grote, roestige moeren van ons oude voertuig los te draaien. Deze slagmoersleutel heeft vier standen. De eerste drie standen verhogen zowel het toerental als het spm, terwijl de derde stand het maximum toerental voor beide standen bereikt. De vierde stand, Drive Control, is echter de stand die we echt leuk vinden. Tijdens het rijden wordt het koppel beperkt tot 339 Nm, zodat er geen risico is dat bevestigingsmiddelen te strak worden aangedraaid. Bij het verwijderen van een bevestiging begint hij met het volle koppel en verlaagt dan het toerental zodra de bevestiging is losgebroken, zodat hij niet op volle snelheid wegdraait en de bevestiging wegdraait. De compacte behuizing en de drie LED’s op de voorkant van het gereedschap maken het een goede optie in krappe, donkere ruimtes. Dit is een professioneel gereedschap, ontworpen voor dagelijks gebruik, maar ook een optie voor huiseigenaren met frequente projecten. We hebben dit gereedschap sinds de test verschillende keren gebruikt, omdat het formaat en het koppel nuttig zijn voor een breed scala van klussen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Toerental: 2.300
 • Koppel: 280 Nm
 • Batterij: 1,3 Ah
 • Gewicht: 1,5 kg

Zonder snelheids- of rijmodusinstellingen is Kibani accu slagmoersleutel 18V zo eenvoudig als het maar kan. Het goede nieuws is dat dit alles is wat veel mensen nodig zullen hebben. Tijdens onze tests hebben we gemerkt dat hij vrij gemakkelijk veel voorkomende taken kon uitvoeren, en er was niet één ding dat hij niet kon. We waren in staat om grote, roestige moeren en bouten van een oud stuk landbouwgereedschap los te breken, en ook om de moeren van de landbouwtruck te verwijderen. We hebben ook een paar bouten in drukgeïmpregneerd timmerhout geslagen. Hij heeft geen borstelloze motor, dus is hij misschien niet bestand tegen dagelijks gebruik, maar hij kan ideaal zijn voor huiseigenaars die af en toe een slagmoersleutel nodig hebben. De slagmoersleutel wordt geleverd inclusief 2 accu’s en een oplader. 

8. Beste Slagschroevendraaier / Slagmoeraanzetter: BOSCH BLAUW GDX 18V-180

BOSCH BLAUW GDX 18V-180

Belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen: 18 V
 • Toerental: 2.800
 • Koppel: 180 Nm
 • Slagfrequentie: 3.600
 • Gewicht: 1,1 kg excl. accu

De Bosch Blauw GDX 18V-180 is half slagmoeraanzetter, half slagschroevendraaier. In het midden van de vierkante slagmoersleutel van een halve inch zit een snel verwisselbare zeskant schachthouder van een kwart inch, te gebruiken met slagmoerdoppen of zeskantbits. Met drie toerentalstanden is het een zeer veelzijdig gereedschap, geschikt voor een grote verscheidenheid aan bevestigings- en mechanische klussen. Op papier lijkt de Freak te kort te schieten met slechts 180 Nm, maar hij produceert meer dan 3.600 slagen per minuut, het hoogste aantal in deze test met maximaal 3.400 spm. Het voordeel hiervan is dat hij met gemak 2 cm moeren van onze projecten verwijderde, maar nog steeds dekschroeven kon aandrijven – een aanzienlijk delicatere bewerking. Hij had ook geen moeite met verroeste bouten van de oude cultivator die we voor de test meebrachten. Het hoge toerental zorgt voor een stillere werking met minder trillingen; omdat de klappen dichter bij elkaar zitten, voelt het soepeler aan. En de mogelijkheid om te wisselen tussen bussen en zeskantbits maakt de Bosch Blauw GDX 18V-180 geschikt voor werkzaamheden met een breed scala aan hardware, zoals het wisselen tussen stokbouten en dekschroeven. 

Veelgestelde vragen over de slagmoersleutels

Een snoerloze slagmoersleutel kan een aanzienlijke investering zijn, dus het is logisch dat u enkele vragen hebt. Aangezien er veel factoren zijn om te overwegen en opties om uit te kiezen, kan het ontdekken van de antwoorden op deze veelgestelde vragen helpen meer duidelijkheid te brengen in de beslissing.

Een snoerloze slagmoersleutel wordt gebruikt voor het los- en vastdraaien van moeren en bouten, vooral die welke te moeilijk af te stellen zijn met een manuele doppenset.

Hij gebruikt korte stoten van intense draaikracht om los of vast te draaien.

Dat hangt af van waar u hem voor gaat gebruiken. Als u vooral in kleine ruimtes gaat werken, zou een 12-volt slagmoersleutel voldoende moeten zijn. Als u daarentegen met doppen van 1 inch werkt, hebt u waarschijnlijk een 20-volt slagmoersleutel nodig. Voor algemeen gebruik met de grootste veelzijdigheid is een 18-volt slagmoersleutel waarschijnlijk uw beste keus.

Absoluut! U kunt gemakkelijk wielmoeren verwijderen met een ⅜ of ½-inch aambeeld.

Lees ook:
Beste decoupeerzagen
Blogs
Tom
De Beste Decoupeerzagen van 2024

Draagbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk, decoupeerzagen verdienen een plekje in elke gereedschapscollectie. De decoupeerzaag is in de loop der jaren echt ten goede geëvolueerd, het is nu

Lees meer >>
Beste bladblazers 2022
Tuingereedschap
Tim
Beste Bladblazers

Beste bladblazers- Top 9 van 2022! Er is maar één manier om met bladeren om te gaan: Haal ze zo snel mogelijk van uw gazon

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *