Beste combihamer (1)

De 8 beste combihamers van 2024

Met een standaard hamerboor en een metselboor kunt u een paar kleine gaten in beton of metselwerk boren, maar voor grotere en intensievere klussen wilt u waarschijnlijk een combihamer met een roterende functie. Deze boormachines gebruiken een luchtzuiger als aanvulling op hun boorfunctie – denk aan het slaan met een hamer op de achterkant van de boormachine terwijl u boort – wat een krachtige impact per slag oplevert, waardoor ze uiterst effectief zijn bij zware klussen. Ze zijn zwaarder en omvangrijker dan standaard hamerboren, maar hun extra efficiëntie is het extra gewicht meestal waard, omdat ze klussen in seconden klaren waar lichtere boren minuten over zouden doen. Lees op dit blog over de beste 8 verschillende combihamers. 

Inhoudsopgave

Hoe wij de combihamer hebben getest

Vanuit onze persoonlijke ervaring met boorhamers die we in het verleden hebben gebruikt – evenals uitgebreid online onderzoek – is het mogelijk om deze lijst van de beste combihamers samen te stellen. Aangezien verschillende gebruikers hun boormachines voor verschillende toepassingen zullen gebruiken, hebben wij ons best gedaan om verschillende vermogensniveaus op te nemen, met opties die 1 tot 6,8 joule leveren. En omdat combihamers waarschijnlijk vaak gebruikt zullen worden, hebben we ervoor gezorgd dat alleen vertrouwde, bekende merken op de lijst staan, en hebben we alle obscure opties uitgesloten die, ook al zijn ze iets goedkoper, gewoon niet het risico waard zijn dat ze niet duurzaam genoeg zijn om de klus te klaren.

Korte vergelijking beste combihamers:

Beste combihamer DeWalt D25144K

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

impact energy

3,0 j

2,8 j

2,6 j

3,2 j

2,6 j

Vermogen

900 watt

18V

800 watt

880 watt

18V

Gewicht

3,1 kilo

4,4 kilo

3,6 kilo

3,1 kilo

2,3 kilo

Toerental

1.450 tpm

2.000 tpm

2.000 tpm

1.450 tpm

1.550 tpm

De 8 beste combihamer voor beton- en metselwerk:

Een roterende borstelring betekent dat u in de achteruitstand evenveel kracht krijgt als in de vooruitstand, en het ontwerp van de D-greep in combinatie met een antivibratiecontrole maakt deze boormachine comfortabel om te bedienen. 

Onze favoriete eigenschap van dit gereedschap is de geïntegreerde koppeling, die de plotselinge schokken en koppelreacties vermindert die optreden wanneer het bit vastloopt, een frustrerende en soms gevaarlijke situatie. Dankzij de harde opbergkoffer kunt u uw gereedschap gemakkelijk vervoeren en veilig opbergen wanneer u het niet gebruikt. 

De lage prijs van deze boormachine maakt het ook een goede keuze voor mensen met een lager budget.

Voordelen

 • Anti-rotatie koppelingssysteem
 • 3 jaar garantie

Nadelen

Beste combihamer DEWALT DCH283NT-XJ

Als u al een paar 18-volt DeWalt gereedschappen hebt, kan deze accuboormachine een nuttige aanvulling zijn op uw verzameling. Hij genereert een indrukwekkend toerental van 2.000 tpm en een schokdemper op de handgreep vermindert de trillingen die vermoeidheid veroorzaken. 

Hij biedt ook iets meer veelzijdigheid dan andere boormachines, dankzij een bedieningsknop waarmee u kunt kiezen tussen de boor-, hamerboor- en spaanmodus. Het compacte formaat en de draaibare bedieningshendel maken het ook handig om in krappe ruimtes te komen. U moet zelf voor een accu zorgen, maar als u er al een paar hebt liggen, hoeft dat geen probleem te zijn.

Voordelen

 • Handig snoerloos ontwerp
 • Anti-rotatie koppelingssysteem

Nadelen

 • Geleverd zonder accu

3. Beste compacte combihamer: Bosch Professional GBH 3-28

Deze Bosch boormachine is voorzien van een variabele toerentalregelaar, waarmee u de precieze hoeveelheid geleverde kracht kunt instellen, wat van pas komt bij werkzaamheden zoals het starten van boren en het verwijderen van vastzittende bouten. Hij kan gaten maken tot 1 1/8 inch in diameter in beton, en een trillingsdempende handgreep die zorgt voor comfortabel werken. 

De meegeleverde dieptemeter is ook eenvoudig te gebruiken, druk gewoon op de ontgrendelknop, stel de gewenste diepte in en laat de knop los om hem vast te zetten. Met een gewicht van 3,6 kg is deze boor een van de lichtste opties op onze lijst.

Voordelen

 • Betaalbare prijs
 • Lichtgewicht ontwerp
 • Trekker met variabele snelheid

Nadelen

 • Langere levertijden

4. Beste combihamer voor beginners: Bosch Blauw GBH 2-28 F

Beste combihamer Bosch Blauw GBH 2-28 F

Deze Bosch boormachine wordt geleverd met een set van vier zes inch boren, van 5/32- tot 3/8-inch, en platte en puntige beitelbits, waardoor het een geweldige keuze is voor beginners die meteen aan de slag willen. 

De terugslagcontrolesensor helpt ook om die vervelende schokken te voorkomen wanneer uw bit plotseling vastloopt tijdens het gebruik, en de variabele snelheidsregelaar zorgt ervoor dat u maximale controle hebt tijdens het boren en beitelen. 

Bovendien kan de extra handgreep 360 graden worden gedraaid, zodat u hem kunt vastzetten in de stand die u het beste uitkomt.

Voordelen

 • Inclusief set boren
 • Lichtgewicht

Nadelen

 • Niet voor geschikt voor langdurige projecten

5. Beste combihamer voor een lager budget: DeWalt DCH133NT

Combihamer DeWalt DCH133NT ​

Deze DeWalt accuboormachine is een uitstekende keuze voor wie de kracht en functionaliteit van een boormachine nodig heeft, maar geen gedoe wil hebben met verlengsnoeren en het vinden van stopcontacten. U moet zelf voor een 18 volt DeWalt accu zorgen, maar als u er al een in huis hebt, kan de lage prijs van deze boormachine een waardevolle keuze zijn. 

We hadden liever gezien dat de dieptemeter van metaal was gemaakt in plaats van kunststof – gezien de robuustheid van boormachines – maar de duidelijke maataanduidingen zijn een leuk extraatje.

Voordelen

 • Handgreep met textuur voor een stevige grip
 • Lage prijs

Nadelen

 • Geleverd zonder accu

6. Beste snoerloze combihamer voor licht werk: Milwaukee M12 CH-202C

Combihamer Milwaukee M12 CH-202C

Als u niet het ruwe vermogen van de grotere modellen nodig hebt, maar toch de functionaliteit van een boorhamer wilt, kan deze Milwaukee boormachine een goede keuze zijn. 

Zijn 12-volt motor en accu maken hem compatibel met andere gereedschappen uit de M12-familie, en met zijn lengte van slechts 10 inch en gewicht van 1,7 kilo is hij perfect voor gebruik in krappe of krappe ruimtes. Ondanks dit kleine formaat kan hij gaten boren tot 5/8 inch in beton en metselwerk, en het verlengde 4.0Ah accupack moet zorgen voor de draagbaarheid die u nodig hebt om een scala aan taken aan te pakken.

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Compact formaat

Nadelen

 • Niet ideaal voor extra zware projecten

7. Beste combihamer voor kleinere ruimtes: DeWalt D25133K

Wij waarderen de positie van de vooruit- en achteruitschakelaar op de boormachine, die zich aan de zijkant van het apparaat bevindt en dicht genoeg is om er met de duim bij te kunnen. 

Andere, volumineuzere boormachines plaatsen die schakelaar soms aan de onderkant of achterkant van de boormachine, wat veel minder handig is om bij te komen. Dankzij het compacte formaat is dit model geschikt voor een groot aantal taken, hoewel het nog steeds genoeg vermogen genereert om beton- en metselwerk te klaren. 

Bovendien is hij eenvoudig te combineren met het stofafzuigsysteem van DeWalt, wat een waardevolle functie is als het gaat om het verminderen van gevaarlijk en hinderlijk stof dat gepaard gaat met boorhamers.

 

Voordelen

 • Klein formaat
 • 3 jaar beperkte garantie
 • Comfortabel ontwerp met pistoolgreep

Nadelen

8. Beste combihamer voor extreme projecten: Bosch Blauw GBH 4-32 DFR

BOSCH BLAUW GBH 4-32 DFR BOORHAMER

Als maximale vernietiging uw prioriteit is, overweeg dan deze extra krachtige Bosch combi boormachine. Zijn motor van 13 ampère maakt hem veel krachtiger dan de modellen van 8 of 8,5 ampère die je gewoonlijk vindt, en de actieve trillingscontrole maakt hem comfortabel in gebrauik, of dat nu boren of beitelen is. 

Naast de roterende modus kan hij ook worden gebruikt in de modus alleen hamer, die kan worden omgeschakeld naar de turbomodus voor nog eens 20% meer vermogen. Het SDS bit systeem maakt het ook mogelijk om met één hand van bit te wisselen, een functie die veel tijd kan besparen als u van plan bent om verschillende boorwerkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren.

Voordelen

 • Krachtige motor
 • Inclusief turbostand

Nadelen

 • Zwaargewicht

Koopgids: Hoe kiest u de beste combihamer?

Het is een zware klus om gaten te boren door harde materialen in het metselwerk beroep. Er zijn verschillende factoren te overwegen tijdens het winkelen voor de combihamers. Hier vindt u een lijst met een aantal sleutelfactoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste optie, afhankelijk van uw behoeften.

Met snoer vs. Snoerloos

Op basis van hun krachtbron zijn boorhamers met en zonder snoer twee soorten boorhamers. Beide zijn elektrisch aangedreven boormachines, waarbij de snoerloze werkt wanneer de stekker in het stopcontact zit, terwijl de snoerloze werkt op batterijvoeding. Hoewel ze op dezelfde manier werken, moet u toch de juiste keuze maken op basis van uw taken en vereisten.

Met snoer:

Met hun continue stroomvoorziening werken deze boorhamers met snoer goed op harde projecten zoals dik beton en metselwerk. Het is een krachtig gereedschap dat binnenshuis moet worden gebruikt of op plaatsen waar een stopcontact in de buurt is. Ook is een zwaar verlengsnoer vereist voor het werken over grote afstanden. U moet zich bewust zijn van de positie van het snoer, die van invloed is op de concentratie van de gebruiker, en daardoor op het werk.

Snoerloos:

Dankzij hun draagbaarheid en gebruiksgemak zijn deze snoerloze boorhamers ideaal om te gebruiken voor boorwerkzaamheden buiten en op het terrein. Het werkt met een lithium-ion oplaadbare batterij die het krachtig en sterk maakt. U moet een paar uur wachten om de batterij op te laden of anders investeren in een andere batterij om hem continu te gebruiken. Deze modellen zijn iets duurder dan hun draadgebonden tegenhangers.

Power

Zoals we reeds vermeldden, zijn twee energiebronnen beschikbaar om deze boormachines te laten werken: met snoer (werkt op een elektrisch stopcontact) en snoerloos (werkt op batterijen).

Met snoer: Het vermogen van dit gereedschap wordt bepaald door de stroomsterkte (ampère) die door de motor uit een standaard stopcontact wordt gebruikt. Het vermogensbereik van deze boorhamers zal 8 – 15 ampère zijn. De modellen met 13 of 14 ampère worden beschouwd als de beste en krachtigste opties. De meeste fabrikanten laten een grens toe om de kans op het doorslaan van een stroomonderbreker te verkleinen, zelfs als er een stroomstoot is.

Snoerloos: Het vermogen van deze gereedschappen wordt geraamd op basis van het voltage (volt, V), en dit varieert van 18 – 26 volt. Deze waarde geeft het maximaal beschikbare vermogen aan, wat betekent dat het essentieel is om het aantal ampère-uren (Ah) van de batterij (lithium-ion en Ni-cad) te controleren. U kunt bijvoorbeeld een accu met 4,0 Ah twee keer zo hard laten werken als een accu met 2,0 Ah. Dit Ah-verschil zal voor doe-het-zelvers echter geen gevolgen hebben, maar professionals willen de hoogst mogelijke Ah-accu’s gebruiken om de runtime te maximaliseren. Hier zijn lithium-ion accu’s het beste om een stabiele stroombron te bieden die snel wordt opgeladen en milieuvriendelijk is.

Snelheid

De prestaties van de combihamers worden bepaald door zijn snelheid, en die wordt gemeten in slagen. In plaats van een speciale koppeling, gebruiken deze boorhamers een zuigermechanisme dat een krachtige hamerslag levert. De klappen worden gemeten in joule (J) en de klappen per minuut (BPM) worden gebruikt om de snelheid van de klappen te meten. De boorhamer met hogere joules en hogere slagen per minuut (BPM) zal gemakkelijk en effectief door metselwerk boren.

De slagsnelheid en de rotatiesnelheid worden gebruikt om de translatie- en rotatiebewegingen te meten die de hamer op een bepaald moment maakt. Hier wordt de rotatiesnelheid van de hamer gemeten in rotaties per minuut (RPM), die varieert van 230 – 2300 RPMs. Terwijl de slagfrequentie zal variëren tussen 2150 – 5800 BPM. Als u op zoek bent naar een boorhamer voor regelmatig huishoudelijk gebruik, koop dan bij voorkeur een boorhamer met een toerental van 1000 – 1500 RPM en 4000 – 4500 BPM.

 

Bedieningswijzen:

Combihamers zijn veelzijdig en bieden 2 – 3 werkingsmogelijkheden. Een combihamer met twee modi is vrij algemeen te vinden in de meeste boorhamers, omdat ze twee functies uitvoeren, namelijk combihamer en hamerboren, die klein van formaat zijn en het een perfecte optie maken voor metaal- of houtbewerkingsprojecten.

Terwijl hamers met drie standen zwaarder zijn en drie functies uitvoeren – roterend boren, hamerboren, en beitelen. Deze hamers bieden beitels van verschillende breedtes, waardoor ze nuttig zijn voor een verscheidenheid van projecten. Zo worden smalle en puntige beitels gebruikt voor sloopwerkzaamheden, terwijl brede beitels geschikt zijn voor kortere klussen (zoals het verwijderen van tegels). Multifunctionele hamers zijn voorzien van een schakelaar waarmee de gebruiker de gewenste stand kan kiezen, afhankelijk van zijn behoefte.

Boorhouder

Bijna alle combihamers gebruiken een SDS boorhouder, die niet sluit en opent zoals een standaard drieklauw boorhouder. In plaats daarvan hebben ze een schuifbus en een mechanisme om zich vast te klemmen op sleuven in de beitel of boor. Het wordt dus beschouwd als een positieve vergrendelingsmethode die het wegglijden van de bit voorkomt.

Gewoonlijk zijn deze klauwplaten verkrijgbaar in twee maten – SDS en SDS-Plus (met 10 mm schacht), SDS-Max (met 18 mm schacht). SDS bits passen goed in SDS-plus gereedschap, terwijl ze niet passen in SDS Max of omgekeerd. Het is dus van essentieel belang dat u de juiste maat bits koopt die perfect bij uw gereedschap passen.

Design

Ook al is een combihamer een volumineus stuk gereedschap, toch is hij ergonomisch ontworpen, zodat hij goed in balans is en comfortabel in het gebruik. De handgrepen zijn open en hebben een grote trekker, waardoor hij gemakkelijk met handschoenen aan te gebruiken is. Ook de met rubber beklede delen bieden een stevige greep en daardoor maximaal comfort.

Het heeft een 360° draaibare extra handgreep aan de voorkant, die de gebruiker in staat stelt het gereedschap te verplaatsen en aan te passen tot u de juiste balans en steun vindt om effectief te werken. Met deze extra handgreep kan veel torsie worden opgewekt tijdens het gebruik van een boorhamer. Zonder het juiste gebruik van deze handgreep loopt u het risico van een polsblessure.

Door de krachtige hamerwerking trillen deze gereedschappen ook sterk, waardoor de gebruiker snel vermoeid raakt. Daarom hebben enkele fabrikanten hun gereedschap ontworpen met een trillingsdemping, die fungeert als een schokdemper tussen de handgreep en het hoofdgedeelte van het gereedschap.

Gebruiksvriendelijke functies

Afgezien van het vermogen en de prestaties, moet u nagaan hoe comfortabel en gemakkelijk de boor te bedienen is voordat u hem aanschaft. Omdat het een zwaarder elektrisch gereedschap is, is het heel gebruikelijk dat er veel terugslag en trillingen zijn. Koop dus een model met veel gebruiksvriendelijke functies.

Handgreep: Kies een model met een zachte en prettig in de hand liggende handgreep. Ga hiervoor naar een ijzerwinkel of plaatselijke handelaar in elektrisch gereedschap om verschillende boormodellen te bekijken en kies het model dat perfect in uw handen ligt. De meeste boormachines hebben een antivibratietechnologie, zodat de handgreep de meeste trillingen gemakkelijk absorbeert.

Trekker: Een goede controle over de trekker is van cruciaal belang bij het gebruik van de boorhamer. Controleer daarom of uw wijsvinger comfortabel om de trekker past of niet, voordat u de boormachine koopt. Dit is vooral handig bij het boren in beton of andere harde oppervlakken.

Veelgestelde vragen

Dit zijn meestal robuuste gereedschappen, die niet veel onderhoud nodig hebben voor hun goede werking. Afhankelijk van het model, moet u wel enig onderhoud plegen. Bij modellen met borstelmotoren moeten de borstels uiteindelijk om de 7500 gebruiksuren worden vervangen. Sommige met hamermechanisme vereisen periodieke smering, terwijl andere zijn afgedicht. U moet dus de gebruiksaanwijzing raadplegen om te weten wat de onderhoudsvereisten zijn van uw specifieke gereedschap.

Meestal zijn ze vergelijkbaar, maar SDS vermeldt het type klauwplaat zoals SDS, SDS-Max of SDS-Plus. De meeste roterende modellen passen perfect op een van deze klauwplaten, maar enkele modellen gebruiken een spline klauwplaat.

Een SDS is uitgevonden door Bosch, en heet officieel een Slotted Drive System. Maar sommige mensen definiëren SDS als Slotted Drive Shaft.

Dit hangt af van het totale gebruik en hoe hard u het gereedschap gebruikt. Bij licht doe-het-zelf gebruik zal de hamer enkele jaren meegaan, terwijl hij bij dagelijks gebruik op een zware werf 2 tot 3 jaar meegaat.

Een boorhamer wordt gebruikt voor verschillende moeilijke klussen, terwijl een klopboormachine een lichter gereedschap is, bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Beide zijn buitengewone gereedschappen voor het boren in metselwerk.

Het wordt gedefinieerd als de door de fabrikant aanbevolen maximale boordiameter in het materiaal. Het hangt voornamelijk af van het soort materiaal waarin het gereedschap boort. Zo zal 1 inch SDS bepalen of dit roterend gereedschap een gat met een maximale diameter van 1 inch kan boren of niet. Gewoonlijk is de grootste beschikbare diameter voor SDS een 1 9/16 inch.

Gewoonlijk is een boorhamer een minder krachtig gereedschap dan een sloophamer. De reden hiervoor is dat hij hoofdzakelijk op sloopwerk is gericht en geen boorfunctie heeft.

Conclusie beste combihamers

Als u een zeer krachtige combihamer wilt, kunt u kiezen voor een boormachine met roterende hamer. Deze zijn er zowel met snoer als zonder snoer voor het gebruiksgemak van de gebruiker. Zo hebben we enkele van de beste boorhamers hierboven in dit artikel vermeld. Afgezien van dat, kunt u zelfs vinden hun belangrijke details en functies die kan heel handig zijn om de verschillen tussen de verschillende modellen gemakkelijk te begrijpen. U kunt hier zelfs een gedetailleerde koopgids vinden die u door de verschillende aspecten van boorhamers leidt. 

De DeWalt D25144K combihamer is de meest betrouwbare optie op onze blog, omdat hij een geweldige bouwkwaliteit biedt, samen met een 3 jaar lange garantie.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *