Beste breekhamer

De 5 beste Breekhamers voor beton, steen of tegelwerk – Reviews & Koopgids 2024

Er zijn veel gevallen waarin u een muur of iets anders op een bouwplaats moet slopen met een breekhamer. Hoewel u dit kunt doen met een hamer en een beitel, kan dat nogal tijdrovend zijn. Daarom is het raadzaam om in dergelijke gevallen een breekhamer te gebruiken vanwege de volgende zaken die deze te bieden heeft:

 • Motorvermogen: Aangezien deze breekhamers worden aangedreven door een elektrische motor, is het controleren van het vermogen van groot belang. Net als elk ander gereedschap, wordt deze power rating gegeven als 10 ampère of 20 ampère, waar een hogere power rating resulteert in hogere prestaties.
 • Snelheid: Breekhamers komen ook met een snelheid rating die wordt gegeven in BPM of slagen per minuut. Terwijl sommige opties zijn gewaardeerd op 1900 BPM, zal meer krachtige degenen hebben een snelheid rating van 2600 BPM.
 • Beitelgrootte: Er is een beitel aan de ene kant van een bepaalde breekhamer die verantwoordelijk is voor het sloopproces. Sommige van deze hebben een 3 cm, terwijl anderen kunnen een 4,5 cm beitel hebben, afhankelijk van het model dat u krijgt. Van deze twee, de grotere beitel grootte biedt betere prestaties aan de gebruiker.

Als u ook werkt op een bouwplaats, dan is de kans groot dat u ook een breekhamer wilt. Daarom zijn we hier met enkele van de beste breekhamers samen met al hun details zoals functies voor gemakkelijk onderscheid te maken tussen hen. En als dat nog niet genoeg is, vindt u zelfs een gedetailleerde “Koopgids” voor het kopen van de perfecte breekhamer na het doorlopen van onze blog. 

Inhoudsopgave

Korte vergelijking beste breekhamers:

Beste breekhamer BOSCH BLAUW GSH 5 CE

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

Slagkracht

8,3 j

7,6 j

19 j

18,6 j

8,5 j

Vermogen

1150 watt

1200 watt

1550 watt

1510 watt

1300 watt

Gewicht

6,2 kilo

5,1 kilo

9,5 kilo

10,8 kilo

5 kilo

Snelheid

3.000 spm

2.650 spm

2.100 spm

1.900 spm

2.200 spm

Top 5 Beste breekhamers in 2024:

1. Beste breekhamer op dit moment: BOSCH BLAUW GSH 5 CE

Beste breekhamer BOSCH BLAUW GSH 5 CE

Bosch is een van de meest vooraanstaande merken van elektrische gereedschappen die er zijn en staat bekend om het maken van krachtige gereedschappen, waaronder breekhamers.

De BOSCH BLAUW GSH 5 CE breekhamer staat op de 1e plaats binnen onze blog, omdat hij de hoogste snelheid biedt. Het is gewaardeerd op 2900 slagen per minuut, dat is veel hoger dan de meeste andere opties. Maar het beste deel over deze breekhamer is dat het biedt deze snelheid met zijn zeer efficiënte elektrische motor die is beoordeeld op slechts 13 ampère voor een lager stroomverbruik.

U krijgt een 1 9/16 inch beitel in deze breekhamer die vrij groot is, vooral voor de gegeven snelheidswaarde. Gelukkig is het aanpassen van de snelheid vrij eenvoudig met behulp van de variabele snelheid trekker die Bosch heeft geinstaleerd voor deze breekhamer.

Voor- en nadelen van de Bosch Blauw GSH 5 CE

Voordelen

 • Het aanpassen van de snelheid is geen probleem met de variabele snelheidstrigger.
 • Het is gebouwd met kwaliteitsmaterialen
 • De snelheid is de hoogste

Nadelen

 • Breekhamer in een hoog prijssegment

2. Beste breekhamer voor een lager budget: MAKITA HM0870C

Een budgetvriendelijke sloophamer van het vertrouwde merk Makita. Dit compacte model is kleiner en lichter, terwijl zijn 10 AMP motor nog steeds een krachtige 7,6 j slagenergie levert. Het heeft een hoge variabele snelheid die het mogelijk maakt die een verscheidenheid van banen kan accommoderen. Met een LED-onderhoudsverlichting en 12 beitelhoekinstellingen is dit gereedschap een geweldige keuze voor beginners.

Dankzij de schuifschakelaar is het bedienen van de breekhamer een fluitje van een cent, zelfs als u haast hebt. Om het gereedschap duurzaam te houden voor langdurig gebruik, heeft het een automatische borstelafsnijder plus borstels met verlengde levensduur. Het heeft zelfs LED-onderhoudslampjes om u te laten weten wanneer u onderhoud aan het gereedschap moet plegen.

Met 12 hoekinstellingen is het gemakkelijk werken onder lastige hoeken bij het verwijderen van tegels en andere klussen in kleine ruimtes. Deze breekhamer met snoer is geschikt voor SDS-MAX-bits. Wat de afmetingen betreft: hij is slechts 17-3/4 inch lang en weegt 5,1 kilo, dus hij is niet alleen licht, maar ook draagbaar en gemakkelijk op te bergen.

Voor- en nadelen van de MAKITA HM0870C

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Een goede breekhamer voor een lager budget

Nadelen

 • Niet zo sterk als de andere breekhamer modellen

3. Beste premium breekhamer: Dewalt D25902K

De DEWALT breekhamer is onze eerste keus breekhamer voor het verwijderen van tegels (Mocht je in een hoger prijssegment willen kijken). Hij maakt gebruik van een krachtige 14 ampère motor om tot 19 j slagenergie te leveren. U kunt de hoeveelheid slagenergie ook instellen op een van de 12 verschillende standen om precies zoveel kracht te krijgen als u nodig hebt voor de klus die u moet klaren. Het heeft een extra grote rubberen achterhandgreep die trillingen vermindert en een stevige grip mogelijk maakt. De voorste handgreep kan 360° horizontaal draaien en 150 graden zijwaarts, wat vooral handig is bij het kapot slaan van tegels op muren. De meegeleverde draagtas is perfect om hem in op te bergen.

De DEWALT breekhamer is een geweldig gereedschap dat goed werkt op de tegels op de vloer en muren. Het belangrijkste nadeel is dat het extreem duur is en misschien buiten het budget van veel mensen valt, vooral als je maar een paar kleine klusjes te doen hebt.

Voor- en nadelen van de Dewalt D25902K

Voordelen

 • Grote handgreep achteraan
 • Stofafdichting met veermechanisme
 • Variabele slagregelknop
 • Grote aan/uit-schakelaar
 • Tot 19 j slagenergie
 • 12 verschillende slaginstellingen
 • Inclusief draagkoffer

Nadelen

 • Duur

4. Beste breekhamer van het merk Makita: Makita HM1203C

De Makita sloophamer is zeer krachtig. Hij kan ongeveer 18,6 joule slagenergie afgeven. Een kenmerk dat de Makita sloophamer onderscheidt van zijn klasse is dat hij een 14 amp elektrische motor heeft met een onregelmatige snelheid van 950-1900 spm. Deze snelheid is een van de hoogste in vergelijking met anderen.

Hij heeft een aantal onderscheidende kenmerken, zoals een LED-onderhoudslampje dat aangeeft wanneer de borstels moeten worden vervangen. Hij heeft ook een LED-stroomlampje voor het geval er snoerschade of een defect in de schakelaar optreedt. Dat is erg handig wanneer u op de werf bent.

U hoeft niet te stressen om van positie te veranderen wanneer u wat demotiewerk uitvoert, want hij heeft 12 hoeken waaruit u kunt kiezen. Hij heeft ook een snelheidsregeling om zijn snelheid onder controle te houden bij belasting, en de soft start is er om de sloophamer accuraat te houden bij het opstarten.

De handgreep ligt zacht in de hand en is niet belastend voor de gebruiker. Dat is handig voor mensen met zweethanden. Hij heeft ook een automatische borstelafsnijder waardoor de breekhamer langer meegaat.

Voor- en nadelen van de Makita HM1203C

Voordelen

 • Het heeft een aanzienlijke invloed op EV en spm
 • Het heeft een 14 amp motor
 • Het heeft een snelheidscontrole checker
 • Heeft een soft start om nauwkeurigheid te behouden

Nadelen

 • Moeilijkheid om trillingen onder controle te houden

5. Beste breekhamer van het merk Milwaukee: Milwaukee Kango 500 S

De Milwaukee Kango 500 S breekhamer is ons laatste model in de lijst, maar hij heeft nog een paar mogelijkheden te bieden. Hij gebruikt een 14-amp motor om 8,5 joule slagenergie te leveren bij een snelheid van 2.840 spm. Een lage snelheidsinstelling verlaagt het toerental naar 2200. De Constant Power-technologie van Milwaukee past automatisch de snelheid van het apparaat aan om uw instelling te behouden, ongeacht de werkbelasting, en een ingebouwd antivibratiesysteem helpt vermoeidheid bij de gebruiker te verminderen.

De grootste reden waarom de Milwaukee 500 S niet hoger op onze lijst stond is vanwege de lage slagkracht. Hoewel u niet veel nodig hebt om tegels te slopen, beperkt het gebrek aan kracht de veelzijdigheid van het gereedschap. 

Voor- en nadelen van de Milwaukee Kango 500 S

Voordelen

 • Anti-vibratiesysteem
 • Klopstand met 2 snelheden
 • Constant vermogen-technologie
 • 2.840 spm

Nadelen

 • 8,5 j slagenergie
 • Niet duurzaam

Koopgids: Hoe kiest u de beste breekhamer?

Hier is een lijst van dingen die u moet overwegen voordat u een breekhamers koopt om tegels te verwijderen.

Hoe werkt een breekhamer?

Een breekhamer lijkt veel op een drilboor, maar is kleiner en wordt zo nodig op muren gebruikt. Ze ontlenen hun naam aan het gebruik ervan om muren te slopen. Aangezien er geen luchtcompressor op deze apparaten is aangesloten, maken zij gebruik van een elektro-pneumatisch systeem dat een roterende zuiger gebruikt om een luchtzak samen te persen en zo de kracht te creëren die nodig is om de beitel aan te drijven.

Gewicht

Het stuiteren van deze machines kan zelfs de fitste mensen uitputten, dus het kiezen van een merk dat licht genoeg is om lang mee te werken is van cruciaal belang om uw werk op tijd af te krijgen. Op onze lijst beschouwden we alles boven de 13 kilo als te zwaar en wezen we alle modellen aan die deze limiet overschrijden. Als dit uw eerste sloophamer is, raden wij u aan dat als uitgangspunt te nemen, tenminste tot u meer vertrouwd bent met hoeveel gewicht u aankunt.

Vermogen

U gebruikt geen paardenkracht of vloeistofverplaatsing om de motorgrootte van elektrische breekhamers te bepalen; in plaats daarvan gebruikt men ampères en watt. Zoals u zou verwachten, meer ampères en watts gelijk meer macht, dus als alle andere dingen gelijk zijn, kies het merk met meer. De keerzijde van meer vermogen is een hogere elektriciteitsrekening, en uw verhoging zal variëren afhankelijk van hoeveel u hem gebruikt.

Breekhamers die niet genoeg vermogen hebben, zullen moeite hebben om de tegels op te breken en verlengen uw tijd op de klus. Wij raden u aan een merk te kiezen met ten minste 14 ampère of 1100 watt.

Snelheid

Snelheid, kracht en vermogen zijn de drie belangrijkste ingrediënten van een sloophamer, en de snelheid van uw hamer kan het verschil maken tussen een klus die een uur duurt en een klus die 10 minuten duurt. Wij meten de snelheid in slagen per minuut, die telt hoeveel keer de beitel het object raakt in een minuut. Wij raden aan een merk te zoeken dat ten minste 1.500 spm produceert, maar meer is altijd beter.

Kantel systemen

Veel modellen hebben een handgreepsysteem waarmee u de beitel in elke gewenste richting kunt kantelen. Het kantelen van de handgreep kan zeer nuttig zijn bij het gebruik van platte beitels, en het maakt de machine in veel gevallen gemakkelijker te hanteren.

Gebruikscomfort

Uw vermogen om een grote klus te klaren houdt rechtstreeks verband met het gebruikscomfort van het gereedschap. Een sloophamer waarbij u de beitel in een hoek kunt zetten, die niet te zwaar is en grote ergonomische handgrepen met softgrip heeft, zal u in staat stellen veel meer werk te verzetten dan hamers zonder deze kenmerken, ook al hebben ze meer kracht. We hebben geprobeerd alle merken met deze kenmerken in onze lijst aan te wijzen, evenals de merken die ongemakkelijk zijn in het gebruik.

Flexibiliteit

Met sommige breekhamers kunt u de beitel in meerdere richtingen draaien. Ze kunnen de gebruiker ook de mogelijkheid bieden om de snelheid en de kracht van het apparaat te veranderen. De mogelijkheid om de snelheid en de kracht te veranderen kan u energie laten besparen door de spm op zachtere materialen te verminderen en kan het gereedschap ook gemakkelijker te gebruiken maken door terugslag en trillingen te verminderen. Hoe veelzijdiger een gereedschap is, hoe meer u het zult kunnen gebruiken.

Snoer lengte

Veel mensen denken niet aan de lengte van het snoer totdat ze het toestel uit de doos halen en beseffen dat ze een verlengsnoer nodig zullen hebben om het project te bereiken. Hoewel dit geen spelbreker hoeft te zijn, zult u toch een geschikt verlengsnoer moeten kopen, omdat veel huishoudelijke versies te dun zijn om de stroomvraag aan te kunnen. Op onze lijst hebben we geprobeerd alle modellen te noemen met een snoer korter dan 2-3 meter.

Trillingsbeheersing

De trillingen die deze machines veroorzaken zijn een ernstig probleem als u ze langer dan een paar minuten gebruikt. Uw handen en armen zullen snel vermoeid raken en u zult moeten stoppen tot u hersteld bent, waardoor uw werkdag langer wordt. Merken die maatregelen nemen om de trillingen onder controle te houden, zijn het overwegen waard. De meeste bieden alleen handgrepen met schachtgreep, maar sommige bieden veerondersteunde terugslagreductie, waardoor door tegels heen slaan een stuk gemakkelijker is voor het lichaam, en andere stappen die vermoeidheid kunnen verminderen zodat u meer werk gedaan kunt krijgen.

Bescherming

Persoonlijke veiligheid is een ernstig probleem als u met een breekhamers werkt, niet alleen door het apparaat zelf, maar ook door het puin dat het apparaat maakt en in de lucht brengt. Als u in een oud huis werkt, kan er asbest in de muren zitten, en tegels vormen een fijn poeder dat schadelijk kan zijn als het in uw longen terechtkomt. En dan heb ik het nog niet eens over het risico van rondvliegende voorwerpen als de machine de muur kapot slaat. Zorg dat je altijd goed beschermt bent bij het gebruik van een breekhamer!

Conclusie beste breekhamer

Bij het kiezen van een breekhamer voor het verwijderen van beton, steen of tegelwerk, raden wij de Bosch Blauw GSH 5 CE breekhamer aan. Deze breekhamer is gekozen als onze beste in het algemeen, omdat hij een grote motor heeft die veel slagkracht levert, waardoor hij korte metten maakt met elk tegeloppervlak. De 12 verschillende beitelhoeken zorgen ervoor dat u comfortabel kunt werken, en het hoge toerental zorgt ervoor dat de klus snel wordt geklaard. Een andere slimme keuze is de MAKITA HM0870C breekhamer, onze keuze voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze goedkope breekhamer produceert een hoog toerental.

Wij hopen dat u met plezier onze reviews heeft gelezen en een geschikt model voor uw project heeft gevonden. Als u nog verder wilt winkelen, hopen we dat onze koopgids u zal helpen bij het sorteren van de vele merken. Als we u hebben geholpen, deel dan deze vijf beste breekhamers voor het verwijderen van beton, steen of tegelwerk op Facebook en Twitter.

Lees ook:
Beste bladblazers 2022
Tuingereedschap
Tim
Beste Bladblazers

Beste bladblazers- Top 9 van 2022! Er is maar één manier om met bladeren om te gaan: Haal ze zo snel mogelijk van uw gazon

Lees meer >>
Beste klopboormachine
Blogs
Tom
De 8 beste klopboormachines van 2024

Welkom bij de blog voor de beste klopboormachine van 2024. Een klopboormachine is een multifunctioneel gereedschap dat gaten boort, schroeven indraait en boort in steen, baksteen,

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *