Beste Schroefmachine voor elk doe-het-zelf project- Top 6 van 2022!

Schroefmachines zijn enkele van de meest veelzijdige en nuttige gereedschappen die er zijn, maar soms heb je meer kracht nodig dan een traditioneel handgereedschap kan bieden. Hoewel boormachines zeker een waardevol onderdeel zijn van elke gereedschapscollectie, kunnen ze overkill zijn voor lichte taken die een zachtere aanraking nodig hebben. Elektrische schroefmachines zijn een handig alternatief, of u nu een beginnende doe-het-zelver bent of een professionele handelaar die een back-uptool wil die ze in hun zak kunnen houden.

Ze zijn perfect voor lichte taken zoals het monteren van meubels, het vervangen van een lichtschakelaarafdekking of het vastzetten van een los kastscharnier. Bovendien zijn ze door hun lagere koppelinstellingen zeer geschikt voor gebruik op delicate materialen die anders zouden kunnen worden beschadigd door een krachtiger gereedschap, zoals spaanplaat, plastic afdekkingen of de kleine schroeven die in de elektronica worden gebruikt. Als je een schroefmachine nodig hebt voor thuis of op je werk, hebben we een aantal geweldige opties voor je.

Inhoudsopgave

Hoe we de Schroefmachines hebben getest

Bij het samenstellen van deze lijst van schroefmachines, wilden we ervoor zorgen dat er opties die zouden werken voor amateur doe-het-zelvers en professionele ambachtslieden gelijk zijn. Schroefmachines zijn er in een aantal verschillende stijlen en ontwerpen, dus we hebben een goede balans van zowel vaste als draaibare modellen opgenomen. We hebben ook rekening gehouden met de mogelijke budgetten van klanten en modellen opgenomen met een breed scala aan prijzen.

We hebben ook alleen opties opgenomen die worden aangedreven door ofwel interne oplaadbare batterijen ofwel eigen batterijen met laders. Wij hebben vastgesteld dat AA- of AAA-wegwerpbatterijen niet alleen geldverspilling zijn, maar na verloop van tijd ook kunnen gaan lekken en uw gereedschap kunnen ruïneren. Bovendien kozen we enkel producten met een gemiddelde klantenbeoordeling van vier sterren of hoger.

Korte vergelijking beste schroefmachine:

Beste schroefmachine

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

Motor

8V

18V

12V

12 V

3,6 V

Snelheid

0-430 RPM

360 RPM tot 1.400 RPM

350 RPM tot 1300 RPM

1700 RPM

180 RPM

Gewicht

1,3 kilo

1,5 kilo

1,3 kilo

1,2 kilo

0,7 kilo

1. Beste schroefmachine op dit moment: DEWALT DW274K

De intuïtieve bedieningselementen van dit DeWALT-model maken het een uitstekende keuze voor diegenen die de snelheid van hun chauffeur echt willen verhogen terwijl ze aan het werk zijn. In tegenstelling tot andere opties die een speciale richtingsschakelaar hebben, kunt u met dit model van vooruit naar achteruit schakelen door simpelweg uw pols in beide richtingen te draaien. Overschakelen van pistoolgreep naar rechte greep geeft je ook meer veelzijdigheid. 

Dit gereedschap heeft verschillende koppelingsinstellingen en de motor van acht volt levert meer vermogen dan de meeste. Het volledige pakket wordt zelfs geleverd met een enorme bitset en twee batterijen, zodat u de ene kunt opladen terwijl u de andere gebruikt.

Voor- en nadelen van de DEWALT DW274K

Voordelen

 • Krachtige motor 
 • LED-lamp 
 • Twee batterijen 
 • Gyroscopische activering

Nadelen

 • Relatief duur 
 • Zwaarder dan andere opties

Black+Decker heeft een bewezen staat van dienst in het produceren van betrouwbare lichte gereedschappen, en deze driver is niet anders. Nog een draaiend model, het transformeert snel van een rechte lijn naar een pistoolgreep, waardoor de functionaliteit wordt gemaximaliseerd. 

Het extra grote licht zorgt voor een straal die breed genoeg is om als werklamp te dienen terwijl u boort, of als een op zichzelf staande zaklamp. Plus, met een verlengd handvat, rubberen grip en een licht gewicht van 1,1kg, is het ontworpen om bijzonder comfortabel in gebruik te zijn. We hadden liever een USB-oplaadpoort gehad in plaats van een muurstekker, maar dat is naar onze mening zeker geen dealbreaker.

Voordelen

 • Draagbaarheid
 • Waarde voor je geld
 • Vermogen

Nadelen

 • Tafel afmeting
 • Goedkope vorstbeschermer

3. Krachtigste schroefmachine: Bosch GSR 12V-15

Als elektrische schroefmachines van vier en zes volt niet krachtig genoeg voor je zijn, moet dit 12 volt-model van Bosch het lukken. Deze schroevendraaier biedt voldoende koppel en snelheid voor klussen die iets meer dan licht werk zijn. Het is ook behoorlijk compact en zou met zijn korte koplengte in de meeste ruimtes moeten passen. 

Het geeft u ook het voordeel van twee batterijen, zodat u er één kunt opladen terwijl u werkt. En je zult ze waarschijnlijk nodig hebben: het extra vermogen betekent ook een kortere levensduur van de batterij. Dat gezegd hebbende, als je een werkpaard nodig hebt, is dit een geweldige optie.

Voor- en nadelen van de Bosch GSR 12V-15 12V

Voordelen

 • Krachtigste model op de lijst 
 • Variabele snelheden 
 • Twee batterijen

Nadelen

 • Slechts één gripstijl 
 • Relatief duur

4. Beste elektrische schroefmachine: Milwaukee M12 CD-202C 12V

De Milwaukee M12 biedt de hoeveelheid koppel die u zou verwachten van een groter gereedschap, zoals een boormachine of slagschroevendraaier, in een relatief compact formaat. Hij bevindt zich aan de grote kant van het spectrum van elektrische schroefmachines, zowel wat betreft grootte als de hoeveelheid koppel die hij levert, waardoor hij taken kan uitvoeren die buiten het bereik van de tests in deze gids vallen. Alle andere geteste schroefmachines waren bijvoorbeeld maximaal bij het gebruik van schroeven van één inch. De M12 kon die limiet overschrijden door 1,5-inch schroeven in een muurstijl te duwen.

Tijdens het uitvoeren van diverse taken als onderdeel van onze subjectieve tests voor deze handleiding, was de M12 de schroefmachines die ik vaak greep toen werd aangenomen dat de taak buiten de mogelijkheden van andere aangedreven schroefmachines viel. Ik heb de Milwaukee M12 gebruikt om een compartimentdeur weer aan mijn camper te bevestigen, waarbij ik korte metalen schroeven door de gaten op een scharnier draaide. Dat gezegd hebbende, om de klus te klaren, had ik een andere schroefmachine nodig met een kleiner fysiek profiel – de Milwaukee M12 was te lang om in de ruimte te passen waarin ik werkte.

De M12 biedt instelbare koppelinstellingen, waardoor er meer kracht kan worden uitgeoefend wanneer dat nodig is en minder bij het werken met delicate materialen. Het oplaadbare batterijpakket van de M12 is verwijderbaar, zodat u batterijen kunt verwisselen wanneer u een vers opgeladen exemplaar nodig heeft. De M12-set bevat twee batterijen, een oplader, twee schroevendraaierbits en een stoffen draagtas. Als alternatief is de M12 ook verkrijgbaar als kaal gereedschap, zonder batterijen.

Voor- en nadelen van de Milwaukee M12 CD-202C 12V

Voordelen

 • Instelbare koppelsnelheden 
 • Wordt geleverd met oplaadbare batterijpakketten

Nadelen

 • Beetje lomp

Met de 21 koppelinstellingen op dit gereedschap kunt u het koppel nauwkeurig afstemmen op uw specifieke taak, en de koffer met harde zijkanten houdt het gereedschap beschermd wanneer het niet in gebruik is. Het gereedschap wordt ook geleverd met twee accu’s, waardoor het een uitstekende keuze is voor projecten die de hele dag duren en waarbij u anders zou moeten wachten tot een enkele accu is opgeladen. Maar zelfs als de accu leeg raakt, kunt u dit gereedschap dankzij de handmatige spilvergrendeling als een gewone schroevendraaier gebruiken.

Hij beschikt ook over een boorinstelling – ideaal voor het maken van voorboorgaten – hoewel we hem niet zouden aanraden voor serieuze boorklussen.

Voor- en nadelen van de HiKOKI DB3DL2WCZ

Voordelen

 • LED-werklamp
 • Stevige rubberen greep
 • Twee snelheden om uit te kiezen

Nadelen

 • Richtingsschakelaar op onhandige plaats
 • De stroom is niet optimaal

Een paar maanden geleden bracht Metabo hun nieuwe zaagtafel uit, de TS 254 M. Wat ons meteen interesseerde was de combinatie van een lage prijs met goede specificaties en functies. Op papier ziet hij er heel goed uit met een groot 254 mm zaagblad, dat meestal op grotere zagen te vinden is, een 1500 W motor en een solide verstekbak en geleider.

Hij heeft veel sterke punten, en verbetert een aantal van de zwakke punten van andere entry-level beste zaagtafels. De verstekmeter is beter dan de meeste andere zagen in dit bereik, maar het kan zijn dat je wat zelf moet doen om het perfect haaks te krijgen. De omheining vergrendelt zichzelf niet automatisch parallel met het zaagblad, maar het komt aardig in de buurt.  De positieve aanslagen op de verstekmeter zijn erg handig, net als de nauwkeurige aanslagen voor de zaagbladhoek en het slimme systeem om hoeken van -1,5 en 46,5 graden te zagen. De TS 254 M levert voldoende vermogen en zaagt bijzonder zuiver, zelfs met het standaardblad dat bij de zaag wordt geleverd. 

Het is misschien niet de perfecte zaagtafel, vooral als je absolute nauwkeurigheid vereist, maar voor veel gebruikers zal hij nauwkeurig en krachtig genoeg zijn. Gezien de lage prijs, denken we dat Metabo waar voor zijn geld biedt. Aanrader!

Voor- en nadelen van BLACK+DECKER CS3652LC-QW

Voordelen

 • Draaibare handgreep
 • Batterij met lange levensduur
 • Super goedkoop

Nadelen

 • Niet veel snelheid
 • Snelheid is niet variabel
 • Niet veel vermogen

Koopgids: Hoe kiest u de beste schroefmachine?

Er is een breed scala aan schroefmachines, dus het kan moeilijk zijn om het aanbod te beperken. Uw belangrijkste zorg zal zijn om er een te kiezen die het werk aankan dat u van plan bent te doen. Heeft u de schroefmachine nodig voor dagelijks gebruik of alleen voor het occasionele huishoudelijke werk? Met dat in gedachten, zijn hier de factoren die u zullen helpen een beslissing te nemen:

Vermogen

Het accuvermogen van een schroefmachine varieert meestal van 4 tot 12 volt. Hoe meer volt, hoe meer kracht u eruit haalt. Als u meer snelheid en kracht nodig hebt, zult u voor een hoger voltage moeten gaan.

Snelheid

De snelheid van uw schroefmachine wordt gemeten met het toerental, of rotaties per minuut. Een hoger toerental betekent dat de klus sneller wordt geklaard, maar het vermindert ook de controle. Een schroefmachine met meerdere snelheidsopties stelt u in staat de snelheid te kiezen die het best bij uw werk past.

Handvat

U kunt een schroevendraaier meestal instellen op een pistoolgreep of een rechte loopgreep. Met de pistoolgreep kunt u in krappe hoeken komen en rond hoeken manoeuvreren. De rechte greep is de typische schroevendraaiergreep.

Draaimoment

Voor onze doeleinden verwijst het koppel naar de hoeveelheid kracht die een bepaalde schroefmachine kan uitoefenen op de schroef die hij indrijft. Een schroevendraaier met een hoger koppel is effectiever bij het boren van schroeven in hardere oppervlakken.c

Koppeling

Met de koppelingsinstellingen kunt u uw draaimoment regelen, zodat u een schroef niet losdraait of te diep indraait.

Conclusie beste schroefmachines

Na alle beschikbare opties grondig te hebben onderzocht, kunnen we de DeWalt DW274K schroevendraaier met een gerust hart aanbevelen als de een van de beste schroefmachine voor elke project. Als u op zoek bent naar een meer draagbare optie die veel waar voor zijn geld biedt, overweeg dan de Black+Decker BDCDD186K schroefmachine. 

Wij waarderen het dat u de tijd heeft genomen om onze reviews te lezen en hopen dat u alles heeft geleerd wat u nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen over de aankoop van uw schorefmachine. Dank u, en veel geluk met al uw toekomstige projecten!

Lees ook:
Beste zaagtafels
Blogs
Matz
Beste zaagtafels

Top 10 Beste Zaagtafels van 2023! Bij het maken van een grote aankoop zoals bij een van de beste zaagtafels, wilt u niet om die fout te maken. Als u al eens online hebt gewinkeld, weet u dat u niet altijd de kwaliteit krijgt die u denkt te krijgen. In dit blog bent u bij juiste adres, als u het meeste waar wilt voor uw geld. Het is niet altijd duidelijk welke eigenschappen belangrijk zijn en welke niet, maar wij hebben het moeilijke werk voor u gedaan. Daarom een top 10 beste zaagtafels van 2023. We hebben een aantal zaagtafels beoordeeld zodat

Lees meer >>
Beste Excentrische Schuurmachine
Blogs
Matz
Beste excentrische schuurmachine

Beste Excentrische Schuurmachine – Top 8 van 2022! Een van de eerste regels bij het houtbewerken is om in de richting van de houtnerf te schuren om te voorkomen dat er dwarsgroeven ontstaan die afbreuk doen aan het eindresultaat van uw huisproject. Maar wanneer een houtnerfpatroon verandert – bijvoorbeeld bij een parketvloer waar de nerfrichting van plank tot plank verschilt – is het moeilijk om te schuren zonder op zijn minst enkele vlekken te veroorzaken. In dergelijke situaties is een van de beste (en snelste) oplossingen het gebruik van een excentrische schuurmachine – een elektrisch apparaat dat is uitgerust met

Lees meer >>
Beste Cirkelzaag
Blogs
Tim
Beste Cirkelzaag

Beste Cirkelzaag – Top 10 van 2022! Wanneer u het vermogen en de veiligheid van een tafelcirkelzaag nodig hebt, maar in een draagbare vorm, is er maar één antwoord de beste cirkelzaag. De cirkelzaag is een handige optie voor werken op locatie. Ze blinken ook uit in het omzetten van grotere kunststoffen platen die moeilijk te hanteren zijn met een vaste zaag. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan om een cirkelzaag te vinden die alles aankan wat je er tegenaan gooit. Daarom hebben we deze lijst van diepgaande reviews samengesteld, waarin elk groot merk cirkelzaag dat vandaag beschikbaar is,

Lees meer >>
Beste bovenfrezen
Freesmachines
Matz
Beste bovenfrezen

De beste bovenfrezen voor elk houtwerkproject Een van de belangrijkste gereedschappen in de werkplaats van elke vakman is de bovenfrees. Frezen hebben zo veel verschillende functies en afhankelijk van de gebruikte frezen, kunnen ze bepaalde gereedschappen die misschien niet in uw werkplaats aanwezig zijn, vervangen. Ze ronden randen af, snijden op diepte en kunnen bij goed gebruik ingewikkelde ontwerpen in uw houtbewerkingsproject maken. Omdat een bovenfrees op zoveel manieren wordt gebruikt, past één maat niet voor iedereen. In feite bezitten de meeste houtbewerkers, aannemers en doe-het-zelvers er meer dan één. Om te beginnen, bent u op zoek naar uw allereerste

Lees meer >>
Beste bladblazers 2022
Tuingereedschap
Tim
Beste Bladblazers

Beste bladblazers- Top 9 van 2022! Er is maar één manier om met bladeren om te gaan: Haal ze zo snel mogelijk van uw gazon en uit uw bloembedden. En het beste gereedschap om u daarbij te helpen is een bladblazer. Het kiezen van de juiste machine kan echter moeilijk zijn, aangezien er zoveel bladblazers zijn waaruit u kunt kiezen. Om u te helpen bij uw keuze, hebben wij een groot aantal van deze machines uitvoerig getest, van de eenvoudigste modellen op batterijen tot enorme rugzakken met gasmotor die geschikt zijn voor landschapsaannemers. Rugzak of handmodel Doordat uw arm en

Lees meer >>
Beste breekhamer
Blogs
Matz
Breekhamer

De 5 beste Breekhamers voor beton, steen of tegelwerk – Reviews & Koopgids 2022 Er zijn veel gevallen waarin u een muur of iets anders op een bouwplaats moet slopen met een breekhamer. Hoewel u dit kunt doen met een hamer en een beitel, kan dat nogal tijdrovend zijn. Daarom is het raadzaam om in dergelijke gevallen een breekhamer te gebruiken vanwege de volgende zaken die deze te bieden heeft: Motorvermogen: Aangezien deze breekhamers worden aangedreven door een elektrische motor, is het controleren van het vermogen van groot belang. Net als elk ander gereedschap, wordt deze power rating gegeven als

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *