Beste klopboormachine

De 8 beste klopboormachines van 2024

Welkom bij de blog voor de beste klopboormachine van 2024. Een klopboormachine is een multifunctioneel gereedschap dat gaten boort, schroeven indraait en boort in steen, baksteen, metaal en andere harde materialen. In woningen wordt een klopboormachine meestal gebruikt om gaten in muren te boren om draden of buizen van buitenaf aan te leggen.

Zijn forse afmetingen, optionele extra handvat, en meerdere controles maken een klopboormachine een taai, veelzijdig en krachtig hulpmiddel. Als gewone boormachine, klopboormachine en kleine drilboor kan de beste klopboormachine een slimme aanvulling zijn op uw gereedschapscollectie. Lees verder voor meer informatie over hoe u de beste klopboormachine kiest uit enkele van de beste merken van accuboormachines en klopboormachines op de markt.

Beste klopboormachine

Inhoudsopgave

Waarom een klopboormachine

Een klopboormachine is een boormachine die naast de rotatie ook een kloppende beweging maakt. Dit zorgt ervoor dat de boor meer kracht kan zetten bij het boren in harde materialen zoals beton, steen en metselwerk. Een klopboormachine is dus ideaal voor klussen waarbij je door harde materialen moet boren, zoals bijvoorbeeld het ophangen van zware planken of gordijnrails aan een betonnen muur. Zonder een klopboormachine zou het boren in deze materialen veel moeilijker en tijdrovender zijn, en zou het risico op beschadiging van het materiaal of de boor veel groter zijn.

Hoe wij de beste klopboormachine hebben gekozen

Er zijn veel klopboormachines op de markt, en de bedrijven werken hun producten regelmatig bij om de nieuwste ontwikkelingen in de industrie te integreren. Dit betekent dat zelfs een enkele fabrikant meestal verschillende klopboormachines modellen zal hebben om uit te kiezen. Met dit in gedachten, was het nodig om meer dan 30 producten uitgebreid te onderzoeken om deze lijst van de beste klopboormachines samen te stellen.

Om door de selectie van producten te komen, hebben we gekeken naar de krachtbron, de verschillende werkingsmodi, en het vermogen zoals aangegeven door het voltage, de stroomsterkte, en de topsnelheid. Ook werden producten met extra functies, zoals een draagtas, een accessoirekit of een verwijderbare extra handgreep, verkozen boven soortgelijke producten die deze extra functies misten. Mocht u tips willen over hoe u het makkelijkst een beseslling maakt bij het aankopen van de klopboormachine, lees dan zeker even de koopgids onderaan de pagina. 

Korte vergelijking beste klopboormachine:

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

Boorcapaciteit

40mm

30mm

40mm

40mm

40mm

Vermogen

1100 watt

710 watt

460 watt

460 watt

Accu 18V

Gewicht

2,9 kilo

1,9 kilo

1,8 kilo

1,8 kilo

2,2 kilo

Snelheid

3000 rpm

3200 rpm

2000 rpm

2000 rpm

2000 rpm

Beste Klopboormachine - Top 8 van 2024!

1. Beste klopboormachine op dit moment: Bosch Blauw GSB 24-2

Deze professionele klopboormachine van Bosch de Bosch Blauw GSB 24-2 is gebouwd om op bouwplaatsen in het diepe te worden gegooid. Hoewel boorhamers iets anders zijn dan klopboormachines, leveren ze meer kracht en bieden ze iets meer veelzijdigheid. Deze klopboormachine, met de toepasselijke naam Bulldog, heeft een krachtige 7,5-amp motor, een variabele snelheidsregelaar, drie verschillende werkstanden (alleen roterende hamer, alleen rotatie, alleen hamer), en kan in 36 verschillende standen worden gezet om in allerlei hoeken te boren, inclusief vloeren, plafonds en krappe ruimtes.

Een optionele extra handgreep wordt meegeleverd voor als u wat extra steun nodig hebt, en hij wordt geleverd met een draagtas. Een tevreden koper die al meer dan 25 jaar in de bouwsector werkt, gaf de review: “Bij renovaties, reparaties of verbouwingen komen we vaak gemetselde muren/vloeren tegen. De Bulldog heeft zijn gelijke nog niet gevonden. Geweldige verstelbare ergonomie, veelzijdigheid en veel vermogen.”

Voor- en nadelen van de Bosch Blauw GSB 24-2

Voordelen

 • Hoog vermogen
 • Groot draaimoment
 • Grote robuustheid door de stevige metalen tandwielkast

Nadelen

 • Bediening met snoer beperkt de manoeuvreerbaarheid

2. Beste waarde voor je geld: Klopboormachine Makita HP1631K

Hoewel het in bepaalde omstandigheden een nadeel kan zijn, is een klopboormachine met snoer die rechtstreeks op een stopcontact of een verlengsnoer is aangesloten, doorgaans krachtiger dan een soortgelijk model met snoer. Deze Makita HP1631K klopboormachine maakt gebruik van het extra vermogen om te werken met een topsnelheid van 2.900 rpm, waardoor het gemakkelijker wordt om sneller door taai materiaal te boren.

Gebruikers kunnen kiezen tussen de hamer- en de boormodus, afhankelijk van het project, en kunnen ook de snelheid instellen tussen laag (0 tot 1.200 omw/min) of hoog (0 tot 2.900 omw/min). De boormachine met snoer wordt geleverd met een afneembare extra handgreep om de controle te verbeteren, en heeft een dieptemeter die rechtstreeks op de bovenkant van de boormachine wordt bevestigd, zodat gebruikers snel de diepte kunnen controleren terwijl ze werken. Verpak de boormachine in de meegeleverde draagtas voor vervoer of opslag wanneer het werk is voltooid.

Voor- en nadelen van de Makita HP1631K

Voordelen

 • Betaalbare prijs
 • Werkt met 3.200 rpm
 • Inclusief draagtas en dieptemeter
 • Afneembare extra handgreep

Nadelen

 • Bediening met snoer beperkt de manoeuvreerbaarheid

3. Beste snoerloze klopboormachine: DeWALT DCD796D2

Vergroot de draagbaarheid in de werkplaats en bij het werken in huis of zelfs buiten met deze accuboormachine van DeWalt. De DeWalt 18V klopboormachine heeft een stevige 18-volt accu, en de borstelloze motor biedt superieure prestaties terwijl wrijving en oververhitting worden verminderd. Hierdoor gaat de klopboormachine langer mee dan een vergelijkbaar model met een borstelmotor, waardoor gebruikers de boormachine niet snel zullen hoeven te vervangen.

De klopboormachine wordt geleverd met twee snelheidsinstellingen en een ingebouwde LED-zaklamp om de werkruimte te verlichten. Bevestig boren en compatibele schroevendraaierbits in de 125mm metalen boorhouder voor een stevige grip. Als de klus geklaard is, kunt u de boormachine, de acculader en de twee meegeleverde accu’s veilig opbergen in de draagtas.

Voor- en nadelen van de DeWALT DCD796D2

Voordelen

 • Reservebatterij
 • Werkt met 2.000 tpm
 • Meegeleverde draagtas
 • Ingebouwd LED-licht

Nadelen

 • Draadloos gebruik wordt beperkt door de levensduur van de batterij

4. Premium keuze: Klopboormachine DeWalt DCK266P2T Combiset

Deze DeWalt combiset DCK277P2T is aantrekkelijk voor zowel doe-het-zelvers als professionals. De accuboormachine maakt licht werk van boren in zware materialen zoals metselwerk. De klopboormachine kan moeiteloos overmaatse bevestigingsmiddelen aan, zoals parketschroeven, die zelfs de krachtigste standaard boormachine energie kunnen kosten.

Wanneer de DeWalt boorhamer op beton wordt gebruikt, biedt hij een indrukwekkend koppel en vermogen. Hij kan een half dozijn gaten boren zonder dat de boorhamer vastloopt of de accu leegloopt. Met dit vermogen moet u oppassen dat uw handen en polsen het begeven voordat de 20 18 volt accu van 4 ampère leeg is, want hij kan maar doorgaan en doorgaan. Een klein nadeel is dat de meegeleverde hefboomstang is gemaakt van relatief lichtgewicht kunststof – hij is duurzaam maar kan goedkoop aanvoelen.

De klopboormachine wordt geleverd met een compacte neus en drie snelheidsinstellingen. Bij mijn persoonlijke gebruik van dit gereedschap kon ik schroeven in zacht grenenhout inbrengen zonder dat de slagbeweging begon. Toen ik echter meer druk uitoefende om schroeven in essenhout te plaatsen, kwam de slagbeweging in actie en werd de kracht groter om de schroeven sneller te plaatsen. De slagbeweging is soepel en snel, vergelijkbaar met een goed geoliede machine. Al met al is het een uitstekende set voor het geld.

De boormachine heeft een 127mm spankop met een duurzame, volledig metalen 11-standen koppeling. De slagmoeraanzetter levert een hoog koppel en 3.600 slagen per minuut voor een consistente, snelle aandrijving van zelfs de grootste fittingen. Ondanks hun kracht weegt elk gereedschap slechts 1,8 kg.

Voor- en nadelen van de DeWalt DCK266P2

Voordelen

 • Draagtas voor transport en opslag
 • Werkt met 2.000 rpm
 • Inclusief slaghamer
 • Verwijderbare extra handgreep en een reservebatterij

Nadelen

 • Draadloos gebruik wordt beperkt door de levensduur van de batterij
 • Duurdere prijsklasse

5. Beste compacte klopboormachine: Milwaukee M18 FPD2-0X

Klopboormachines zijn meestal groter en zwaarder dan standaardboormachines, waardoor ze meer ruimte nodig hebben om te werken en op te bergen. Dit snoerloze Milwaukee-model M18 FPD2-0x van slechts 15 cm lang is hierop een uitzondering. Ondanks het feit dat Milwaukee dit gereedschap heeft ontworpen voor gebruik in krappe ruimtes, is het vermogen verbeterd terwijl de totale omvang van het gereedschap is verkleind, waardoor deze klopboormachine kan werken met een topsnelheid van 2.000 rpm.

De M18 heeft ook een borstelloze motor en een afneembare extra handgreep voor extra stabiliteit bij het boren door harde materialen. Houd er wel rekening mee dat de boormachine niet wordt geleverd met een accu, zodat een aparte accu moet worden aangeschaft om het gereedschap te kunnen gebruiken.

Voor- en nadelen van de Milwaukee M18 FPD2-0X

Voordelen

 • Een borstelloze motor voor een lange levensduur
 • 2.000 rpm werking
 • Afneembare extra handgreep
 • Compact formaat voor krappe ruimtes

Nadelen

 • De snoerloze werking wordt beperkt door de levensduur van de batterij
 • Alleen gereedschap, geen batterij inbegrepen

6. Goedkoopste klopboormachine: BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW klopboormachine is indrukwekkend laag geprijsd, kan van een standaard boormachine overschakelen naar een hamerboormachine, heeft een verstelbare zijhandgreep met drie standen, een variabele snelheidshendel, een omkeerfunctie, en is extreem licht met slechts ongeveer vier pond.

Hoewel we nog niet zeker zijn of het een goede optie is voor beton (sommige reviews vonden van niet, terwijl anderen schreven dat “het bewonderenswaardig presteerde op beton,” “door beton gaat als boter,” en “gaten maakt in beton in seconden”), lijkt het wel goed te zijn voor baksteen. “Een waardevol stuk gereedschap; het werkt geweldig voor mijn bakstenen muur,” schreef een koper, en een ander merkte op: “Deze boor heeft me verrast. Boorde met gemak de gaten die ik nodig had in de baksteen van mijn huis.”

Voor- en nadelen van BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW

Voordelen

 • Lage prijs
 • Hoge snelheid voor het boren in hout en metaal, lage snelheid voor schroeven
 • 11 koppelinstellingen
 • Snel en eenvoudig van accu wisselen

Nadelen

 • Onzekerheid bij het boren door beton

7. Klopboormachine: DeWalt D21570K

Beste klopboormachine DeWalt D21570K

De DeWalt D21570K diamantboorhamer heeft een nieuwe topmotor die verbeterde prestaties levert bij toepassingen met droge boorkronen tot 127 mm in bakstenen of zacht metselwerkNieuwe motor zorgt voor betere prestaties bij toepassingen met droge boorkronen tot 127 mm in bakstenen of zacht metselwerk. Elektronica biedt e-clutch, inschakel- en overbelastingsbeveiliging. Versnellingsbak met twee snelheden voor meer veelzijdigheid bij het boren in hout, metaal en beton met standaardboren. Er is een elektro-mechanische koppeling voor meer controle en bescherming. Zware 16mm stalen boorhouder voor snel wisselen van boren en uitstekend behoud van boren. Innovatieve moduskeuzehendel voor intuïtieve bediening voor optimale prestaties. Al met al is dit een van de beste klopboormachines. Het enige is dat dit model in de hogere prijssegment zit. 

Voor- en nadelen van DeWalt D21570K

Voordelen

 • 1 van de beste klopboormachines
 • Betrouwbare prestaties
 • Vernieuwde keuzeschakelaar verhoogt het gebruiksgemak

Nadelen

 • Hoger prijssement

8. Klopboormachine: Metabo SBE760

METABO KLOPBOORMACHINE SBE 760

Als laatste in de lijst van de top 8 beste klopboormachines de Metabo SBE760 klopboormachine, De SBE760 is de nieuwste toevoeging aan het Metabo klopboorprogramma, deze 760watt 2 versnellingen professionele instapboormachine met een volledig kunststof motorhuis is dankzij zijn lichte gewicht en ergonomisch ontwerp ideaal voor oog- of bovenhandse toepassingen. Het model is voorzien van de Metabo S-automatic veiligheidskoppeling voor de veiligheid van gebruiker en machine en een variabele snelheidsduimschijf voor de voorkeuze van het toerental. Dit model is zeker de beste klopboormachine die metabo momenteel aan aanbod heeft.

Voor- en nadelen van de Metabo SBE760

Voordelen

 • Metabo S-automatic veiligheidskoppeling 
 • Rechts- en linksdraaiend 
 • Booras met binnenzeskant voor schroefbits

Nadelen

 • Hoger prijssegement 

Koopgids: Hoe kiest u de beste klopboormachine?

Wanneer u op zoek bent naar een krachtige klopboormachnie voor uw volgende project, is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal belangrijke factoren. Ten eerste moet u beslissen of u de voorkeur geeft aan een model met accu of een model met snoer, en vervolgens moet u op zoek gaan naar een model met een variabele toerentalregelaar voor een betere controle. Zelfs een gewone boormachine heeft meestal een snelheidsregelaar, dus het volgende waar u aan moet denken zijn de verschillende werkingsmodi. De beste klopboormachines kunnen worden gebruikt voor klopboren door metselwerk, boren door zachter materiaal (zoals hout) en het aandrijven van schroeven. Zorg er wel voor dat u de juiste boren voor de klus hebt.

Snoer vs Snoerloos

Klopboormachines zijn verkrijgbaar met een van de twee volgende energiebronnen: een heavy-duty snoer of een oplaadbare accu. Klopboormachines met snoer leveren een constante krachtbron en zijn ook iets krachtiger dan accu-aangedreven modellen – twee aspecten die ze effectiever en betrouwbaarder maken voor lange dagen op een drukke bouwplaats. Ze kunnen worden aangesloten op een verlengsnoer als dat nodig is voor een groter bereik, maar klopboormachines met snoer zijn uiteindelijk gebonden aan een nabijgelegen elektriciteitsbron.

Omgekeerd zal een snoerloze klopboormachines na enkele uren gebruik onvermijdelijk zonder stroom komen te zitten, maar deze modellen hebben ook hun sterke punten. Ze zijn over het algemeen lichter, kleiner en gemakkelijker te manoeuvreren dan hun draadgebonden tegenhangers (plus er is geen kans dat u over dat vervelende netsnoer struikelt). Draadloze modellen zijn over het algemeen populairder bij doe-het-zelvers, die hun draagbaarheid en veelzijdigheid voor klussen rondom het huis op prijs stellen.

Variabele snelheid

Voor verschillende werkzaamheden moet een boormachine vaak sneller of langzamer draaien om de nauwkeurigheid en de penetratie te verbeteren, terwijl schade aan de boormachine zelf wordt voorkomen. Een goede klopboormachine is voorzien van een instelknop met variabele snelheid of een trekker waarmee u de snelheid kunt aanpassen. Om te bepalen of een boormachine een variabele snelheidsinstelling heeft, zoekt u naar een draaiknop met de cijfers 1 tot 2, of soms 1 tot 3, waarbij 1 de laagste instelling is.

Een trekker, die reageert op de hoeveelheid druk die u uitoefent, biedt een grotere mate van snelheidsregeling. Sommigen geven de voorkeur aan deze persoonlijke regeling, terwijl anderen een boormachine steeds met dezelfde snelheid willen laten werken. Een trekkerbediening is meestal het voordeligst wanneer de gebruiker geen vrije hand heeft om de snelheid te regelen – een reden waarom trekkerbedieningen de voorkeur genieten van professionals.

Hamerstand

De hamerstand is een stand op alle hamerboormachines die gewoonlijk wordt aangeduid met een symbool van een hamer. Deze stand introduceert een pulserende actie die helpt om metselboren door harde materialen te drijven, zoals beton, baksteen en steen.

Naast de grotere hamerkracht behoudt de boor zijn rotatievermogen om door hard materiaal te boren en te slaan, vergelijkbaar met de combinatie van een boor en een drilboor, zij het in mindere mate. Roterende hamerboren zijn speciaal gemaakt om langdurig en hard door mortel, baksteen en steen te boren.

Aandrijving

Sommige boorhamers (en ook gewone boorhamers) hebben een stand die drive mode wordt genoemd, en die wordt gebruikt voor het indraaien en verwijderen van schroeven. De drive-modus elimineert de pulserende kracht van de hamerinstelling en schakelt in plaats daarvan de koppelinstelling in voor precisiewerk zoals het schroeven in een terras.

Deze lage krachtinstelling helpt ervoor te zorgen dat het koppel van de boor de schroeven niet zal strippen. Een boorhamer met aandrijfstand heeft vaak een symbool dat op een schroef lijkt op de schakelaar van de stand.

Extra functies

Klopboormachines in het hogere segment kunnen extra functies hebben die de gebruiker helpen een project sneller te voltooien of een vleugje comfort of functionaliteit toevoegen. Deze opties kunnen bestaan uit een 360 graden extra handgreep, een ingebouwde zaklamp, een dieptemeter, een borstelloze motor, een draagtas of een reservebatterij.

 • 360 graden extra handgreep voor de best mogelijke grip in complexe of afgesloten ruimtes.
 • Ingebouwde zaklamp om gebruikers te helpen zien wat ze doen zonder dat ze een aparte lichtbron hoeven vast te houden.
 • Dieptemeter om te bepalen hoe diep een gat is geboord. Dit eenvoudige instrument hoeft alleen maar in het gat te worden gestoken en de aflezing op de rand van de meter zal de diepte van het gat aangeven.
 • Borstelloze motoren hebben, zoals de naam al aangeeft, geen borstels in de motor om de polariteit van de elektromagneet om te keren. In plaats daarvan heeft de motor een andere configuratie, waardoor hij de door de boor geproduceerde warmte kan verminderen en tegelijkertijd de levensduur van het gereedschap kan verlengen.
 • Draagtassen zijn doeltreffend om de boorhamer te dragen wanneer hij niet in gebruik is en worden ook gebruikt om hem eenvoudig op te bergen.
 • Reservebatterijen zijn misschien niet nodig voor bedrade klopboormachines, maar het is altijd goed om een reservebatterij bij de hand te hebben wanneer u met een snoerloze hamerboormachine werkt.
 

Veelgestelde vragen

Klopboormachines zijn in de eerste plaats ontworpen voor licht metselwerk. Door de toegevoegde hamerfunctie kunnen zij hardere materialen, zoals mortel en baksteen, bewerken, terwijl de roterende kracht een zuiver boorgat door het materiaal dringt

Het belangrijkste verschil tussen een gewone boormachine en een klopboormachine is dat een gewone boormachine alleen de boor kan ronddraaien. Een boorhamer heeft, zoals de naam al aangeeft, een hamerende beweging die met de punt van de boor op het doelmateriaal slaat. Tegelijkertijd draait de boor, waardoor de combinatie van krachten door taaie mortel, baksteen en beton kan slaan.

Een hamerboor of een metselboor kan in een gewone boormachine worden gebruikt, hoewel het moeilijk kan zijn om met een gewone boormachine gaten met een grote diameter door beton en ander hard materiaal te boren.

Met de juiste boor kunt u met een hamerboor door betonijzer boren, maar het kan wel wat tijd kosten. Als u regelmatig met betonijzer te maken hebt, kunt u beter een boorhamer gebruiken.

Een hamerboormachine gaat doorgaans zo’n 5 tot 10 jaar mee, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de mate van zorg bij het routineonderhoud.

Conclusie beste klopboormachines

Na alle beschikbare opties grondig te hebben onderzocht, kunnen we de Bosch Blauw GSB 24-2 klopboormachine met een gerust hart aanbevelen als de een van de  beste klopboormachine voor elk mogelijk plek. Als u op zoek bent naar een meer draagbare optie die veel waar voor zijn geld biedt, overweeg dan de Makita HP1631K klopboormachine. Voor de premium optie bevelen wij de DeWalt combiset 18V aan.

Wij waarderen het dat u de tijd heeft genomen om onze reviews te lezen en hopen dat u alles heeft geleerd wat u nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen over de aankoop van uw klopboormachine. Dank u, en veel geluk met al uw toekomstige projecten!

We hopen echt dat deze blog u helpt de beste klopboormachines voor uw behoeften te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *