Beste Boormachine

De 10 beste boormachines van 2024

De beste boormachine zou wel eens het enige elektrische gereedschap kunnen zijn dat veel mensen nodig hebben. Dankzij de vooruitgang in de motor- en accutechnologie zijn deze handige doe-het-zelf-gereedschappen meer dan krachtig genoeg voor alledaagse klussen in en om het huis. Geen enkele professional onder de 60 zal tegenwoordig nog een accuboormachine willen gebruiken voor de meeste klussen – zo goed zijn de beste boormachines. En omdat u geen kabels hoeft aan te sluiten terwijl u gaten in de muur boort, zijn accuboormachines nog handiger en veiliger dan standaard elektrisch gereedschap met een hoog vermogen.

De huidige accuschroefboormachines zijn krachtiger dan ooit, wat voor een groot deel te danken is aan de komst van de lithium-ion accu. Li-ion accu’s zijn niet alleen lichter dan de oude nikkel-cadmium (Ni-Cd) packs – een grote gewichtsbesparing voor de pols en onderarm – ze houden hun lading ook langer vast als ze niet worden gebruikt. Dit soort batterijen vindt het ook niet erg om vanaf half leeg te worden bijgevuld.

Elk moment van het jaar verwachten we dat velen van u op zoek zullen zijn naar doe-het-zelf gereedschap om uw tuin, huis, kamer of andere plekken op te knappen. Een boormachine is een must-have in uw gereedschapskist, maar als u niet zeker weet wat uw taak vereist, kunt u onze top 10 beste boormachine bekijken. Wees altijd voorzichtig en draag de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen wanneer u met boormachines werkt. Lees op deze pagina onze vergelijking van de top 10 beste boormachines. Ook staat er onderaan de pagina een koopgids over hoe u de beste boormachine kiest. 

Beste boormachine

Inhoudsopgave

Waarom een boormachine

Een boormachine is een handig gereedschap dat wordt gebruikt voor het maken van gaten in verschillende materialen, zoals hout, metaal, plastic en beton. Het is een veelzijdig gereedschap dat kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het ophangen van planken, gordijnrails, schilderijen en het installeren van verlichting. Het is ook nuttig voor het monteren van meubels en het repareren van verschillende huishoudelijke artikelen.

Een boormachine is er in verschillende soorten en maten, waaronder draagbare handboormachines en krachtige boormachines met snoer. Met de juiste boor en accessoires kan een boormachine worden gebruikt voor het maken van gaten van verschillende diameters en dieptes. Bovendien kan een boormachine ook worden gebruikt voor het schroeven en ontbramen van materialen.

Een boormachine is een essentieel gereedschap voor zowel professionele bouwers als doe-het-zelvers. Het kan veel tijd en moeite besparen en het werk efficiënter maken.

Korte vergelijking beste boormachine:

Garantie

3 jaar

2 jaar

3 jaar

3 jaar

2 jaar

Volt

12V

18V

18V

12V

18V

Boorcapaciteit

20mm

25mm

30 mm

20mm

16mm

Gewicht

0,9 kilo

1 kilo

1,5 kilo

2 kilo

1 kilo

Snelheid

1500 tpm

600 tpm

1750 tpm

1400 tpm

1200 tpm

Beste Boormachine - Top 10 van 2024:

1. Beste boormachine op dit moment: DeWalt DCD701D2-QW

Beste boormachine dewalt_dcd701d2

De DeWalt DCD701D2-QW 12-volt boormachine combineert kracht, comfort en gemak op een manier die geen van de andere geteste boormachines doet. In onze tests boorde hij 30 gaten van 25mm door een 2 bij 10 op één acculading – resultaten die aantonen dat hij vrijwel alles aankan binnen de vier muren van een huis, en zelfs af en toe een uitstapje naar agressiever werk zoals een kleine reparatie aan een vlonder. Het vermogen van de DeWalt 12-volt is vergelijkbaar met dat van enkele andere boormachines die we hebben bekeken, maar hij blinkt vooral uit op het gebied van ergonomie en gebruiksgemak. 

De voorgevormde handgreep lijkt rekening te houden met elke kromming en bolling van de hand, waardoor deze boormachine de meest comfortabele is die we ooit hebben vastgehouden. De accu is zo ontworpen dat de boormachine rechtop kan staan als hij niet wordt gebruikt (andere boormachines, zoals de tweede keus Bosch, moeten op hun kant worden gelegd), en de LED is zo geplaatst dat hij de voorkant van de boormachine beter verlicht dan de meeste andere. De DCD701D2 wordt ook geleverd met een mooie riemhaak, en de batterijmeter zit op elke batterij in plaats van op het gereedschap, zodat u de batterijen kunt controleren zonder ze in de boormachine te hoeven plaatsen.

Voor- en nadelen van de DeWalt DCD701D2-QW

Voordelen

 • Comfortabel
 • Vermogen 
 • 2 accu’s

Nadelen

 • Niet de breedste boorcapaciteit

2. Beste waarde voor je geld: BLACK+DECKER BDCDC18B-QW

De BLACK+DECKER BDCDC18B-QW is een krachtige, compacte, lichtgewicht en veelzijdige boormachine die geschikt is voor zowat elk type werk. Het is ook een van de meest opmerkelijk budgetvriendelijke opties op de markt van vandaag, waardoor het de perfecte keuze voor iemand die op zoek is naar een betrouwbare accuboormachine zonder breken van de bank.

De BLACK+DECKER BDCDC18B-QWwerkt op een 18V lithium-ion accu. Deze betrouwbare accu kan tot 12 maanden lang zijn lading vasthouden voordat u hem moet opladen. Bovendien heeft hij een korte oplaadtijd, zodat u snel weer aan de slag kunt.

Deze boormachine is ook krachtig, met een koppel van 300 en een toerental van maximaal 750 tpm. Met dit vermogen zou u met relatief gemak door de meeste materialen moeten boren. Bovendien beschikt hij over een koppelingssysteem met 24 standen, zodat u de machine nauwkeurig kunt afstemmen op de behoeften van uw project. Het voorkomt ook dat de schroeven gaan strippen.

De BLACK+DECKER BDCDC18B-QW heeft een slank ontwerp zodat hij gemakkelijk en comfortabel in het gebruik is. Dankzij zijn compacte formaat kunt u nauwe ruimtes bereiken, terwijl de ergonomische softgrip het ongemak tijdens het gebruik van dit gereedschap vermindert.

Deze boormachine is ook aangenaam veelzijdig. Hij wordt geleverd met hulpstukken om het gebruik te vergemakkelijken op een groot aantal oppervlakken en voor diverse toepassingen. Dit apparaat wordt echter geleverd met slechts één accu. Overweeg om een reservebatterij te bestellen om lange onnodige onderbrekingen tijdens het werk te voorkomen.

Alles bij elkaar genomen is de BLACK+DECKER BDCDC18B-QW van Black Decker een van de beste accuboormachines voor uw geld.

Voor- en nadelen van de BLACK+DECKER BDCDC18B-QW

Voordelen

 • Krachtige motor
 • Ergonomische handgreep voor betere grip en comfort
 • Compact en lichtgewicht voor gebruiksgemak
 • Scherpe prijs

Nadelen

 • Wordt geleverd met slechts één batterij

3. DeWalt DCD777D2T - Premium keuze

Beste boormachine DCD777S2

Als u op zoek bent naar een top-of-the-line accuboormachine met alle functies die u nodig hebt, dan is de DeWalt DCD777D2T een uitstekende keuze.

Om te beginnen werkt deze accuschroefboormachine op een krachtige en betrouwbare 20V lithium-ion accu, zodat u gedurende langere tijd kunt boren zonder opladen.

De DCD777D2T is ook een ongelooflijke performer. Hij wordt geleverd met een krachtige motor die tot 300 watt vermogen levert. Aangezien hij is gemaakt door DeWalt, kunt u er zeker van zijn dat hij u niet in de steek zal laten bij zware klussen.

Om zijn veelzijdigheid en prestaties te verbeteren, heeft de DeWalt DCD777D2T een dubbele transmissiemodus. In deze modus kunt u kiezen tussen lage transmissiesnelheden van 0-450 RPM voor lichte toepassingen en 0-1500 RPM voor zware toepassingen. Dit vergroot de reeks toepassingen die u aankunt, evenals het gemak waarmee u ze aanpakt.

De DCD777D2T heeft ook een ergonomische handgreep om het gebruiksgemak te verhogen. De handgreep is bekleed met rubber en heeft ribbels om de grip en het comfort te verhogen. Bovendien is hij lang genoeg om uw hand speelruimte te geven bij het werken op ongebruikelijke plaatsen.

Werken in smalle of krappe ruimtes zou geen probleem moeten zijn bij het gebruik van deze boormachine, dankzij het compacte ontwerp.

De DeWalt DCD777D2T is een indrukwekkende boormachine die aan alle eisen voldoet die aan een beste boormachine gesteld worden: hij is krachtig, veelzijdig inzetbaar, gemakkelijk en comfortabel in het gebruik, en betrouwbaar.

Desalniettemin heeft dit alles een prijs, want hij is vrij prijzig.

Voor- en nadelen van de DCD777D2T boormachine

Voordelen

 • Geweldig ontwerp voor comfort en bruikbaarheid
 • Duurzame batterij
 • Dubbele transmissiewijze
 • LED-lampje
 • Het is een gerenommeerd merk

Nadelen

 • Prijs aan de hoge kant

4. Bosch GSB 12V-15

De Bosch GSB 12V-15 is een premium combo van boormachine en driver. Dit apparaat scoort hoog in elk aspect van boorprestaties, zoals functionaliteit, duurzaamheid, comfort en betrouwbaarheid.

Dankzij de combinatie van boormachine en accuschroefboormachine is de PS31 een veelzijdig toestel dat zowat elk soort project aankan. Om die veelzijdigheid nog te vergroten, beschikt hij over een transmissie met twee snelheden. De 0-350 tpm-stand is ideaal voor dunne oppervlakken, terwijl de 0-1300 tpm-transmissie van pas komt bij het boren in dikke en harde oppervlakken zoals beton en metaal.

Hoewel de 12V-accu van 2 ampère van dit toestel misschien niet zo lang meegaat als we zouden willen, heeft hij wel het voordeel dat hij snel wordt opgeladen. Dus zelfs als de accu leeg is, zal het niet lang duren voor u weer aan de slag kunt. Overweeg echter de aanschaf van een reserveaccu om dat gedoe te voorkomen.

Deze accuboormachine van Bosch heeft een ergonomische handgreep voor meer steun en comfort. Hierdoor kunt u langer doorwerken zonder uw vorm te verliezen. Hij heeft ook LED-verlichting om ervoor te zorgen dat u zelfs in donkere omstandigheden kunt werken. De 3/8 inch spankop van deze boormachine is echter vrij klein.

Voor- en nadelen van de Bosch GSB 12V-15

Voordelen

 • Krachtig model

Nadelen

 • Voelt zwaarder aan dan anderen moddellen

5. Ryobi RID1801M

Sommigen zullen misschien zeggen dat een slagmoeraanzetter te hardcore is voor veel dagelijkse doe-het-zelf klussen, maar wij zeggen: onzin! Probeer de Ryobi RID1801M eens uit en je zult versteld staan van de hoeveelheid controle die hij biedt zonder de lastige koppelinstellingen of de vele versnellingsmogelijkheden die je bij rivalen aantreft.

Dit ding is niet echt ontworpen om gaten te boren, maar maakt in plaats daarvan gehakt van zware schroefklussen (op zowel hout als metalen oppervlakken), en is ook erg handig bij het losdraaien van taaie bouten.

Hoewel niet helemaal nieuw, is er toch iets leuks aan het feit dat slechts één batterijpak geschikt is voor de hele One+ reeks van doe-het-zelf-gereedschappen, hoewel u er voor aankoop zeker van moet zijn dat het pakket daadwerkelijk een batterij bevat, als u nog geen One+ apparaat bezit.

Voor- en nadelen van de Ryobi RID1801M

Voordelen

 • Hoge prestaties
 • Goede levensduur van de batterij
 • LED-verlichting die uw zicht verheldert

Nadelen

 • Accu niet inbegrepen

6. Milwaukee M18 BPD-402C

Beste boormachine m18_bpd-402c

Wij zijn ook gecharmeerd van de 18-volt Milwaukee M18 BPD-402C. Compact Borstelloze Boor/schroefmachine Kit. Hij lijkt erg op de DeWalt qua vermogen, ergonomie en algemeen ontwerp (18- en 20-volt gereedschappen zijn hetzelfde – het verschil is alleen de marketing). De nadelen: Hij heeft slechts een enkelvoudig instellicht dat samen met de boormachine aan en uit gaat, en in de koffer is nauwelijks ruimte voor boren of bits. Maar dat zijn op zijn best kleine punten, dus als u al geïnvesteerd bent in de draadloze gereedschappen van Milwaukee, of als u deze boormachine voor een lagere prijs vindt dan de DeWalt, ga er dan voor.

Voor- en nadelen van Milwaukee M18 BPD-402C

Voordelen

 • Waarde voor je geld

Nadelen

 • 1 instelicht

7. Makita DDF484RTJ

Makita heeft snoerloos gereedschap praktisch uitgevonden, en het is een vertrouwd merk in de handel vanwege zijn betrouwbaarheid en kracht. Ze zijn niet bepaald goedkoop, maar als je pro of semi-prof bent, of gewoon de beste boormachine wilt, zul je blij zijn dat je het geld hebt uitgegeven. 

De DHP484RTJ is verkrijgbaar in een reeks opties, van body-only tot complete kits, en een van onze voorkeursopties is de boormachine, twee 5.0Ah Li-ion batterijen, lader en koffer die momenteel rond de 300 euro kost. 

De LXT Brushless is compact en krachtig, met een koppel van 54 nm en de mogelijkheid om 38 mm in hout, 13 mm in metselwerk en 13 mm in staal te boren. De hamerfunctie heeft een bereik van 0 tot 30.000 tpm voor snel boren in metselwerk en een langzamere modus van 0-7.500 tpm: de snelheid varieert naargelang de druk die u op de trekker uitoefent. De tandwielen zijn allemaal van metaal en gehuisvest in aluminium voor een lange levensduur en er is de obligate riemclip om hem aan je broek te houden.

Een serieus stuk gereedschap voor serieuze mensen.

Voor- en nadelen van Makita DDF484RTJ

Voordelen

 • Hoog draaimoment en hard hameren
 • Uitstekende, 5.0Ah batterijen
 • Duidelijk gebouwd om lang mee te gaan

Nadelen

 • Opbergdoos een beetje suboptimaal
 • Luidruchtige motor

8. DeWalt DCK211D2T-QW SET

Beste boormachine DeWALT DCK211D2T-QW

Een waanzinnig goede deal voor deze prijs, deze twin pack bevat de DCF815 Impact Driver, die maar liefst 107 Nm koppel ontwikkelt, met 15 instellingen.

Er is geen hamerwerking en het LED-licht is een beetje zwak, maar de boorprestaties zijn nog steeds zeer indrukwekkend, en de eenvoudige snelspanboorhouder is ook cool. Ook inbegrepen is een DCK211D2T 10,8 V boor/schroefmachine met 15 koppelstanden, voor al uw schroefwerkzaamheden in keukenkastjes.

Beide gereedschappen zijn zeer goede stand-alone producten, maar in een pakket met twee batterijen, voor deze prijs, zijn ze zeer moeilijk te verslaan inderdaad.

Voor- en nadelen van de DeWALT DCK211D2T-QW

Voordelen

 • Twee gereedschappen in één verpakking
 • 15 koppelinstellingen
 • Spankop zonder sleutel

Nadelen

 • Mist langdurige oomph
 • Matig in plaats van pro gebruik

9. Hikoki DS18DSDL

Er is niet veel dat deze krachtige Hikoki DS18DSDL niet aankan, dankzij zijn vermogen om tot 1.800 tpm te draaien en een indrukwekkend koppel van 92 Nm te leveren. Er is een versnellingsbak met twee versnellingen die geschikt is voor de meeste toepassingen, maar uiteindelijk is dit een krachtige boormachine voor het maken van manshoge gaten.

Hij wordt geleverd met twee accu’s, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden verwisseld tijdens lange en zware doe-het-zelftaken, terwijl het apparaat ergonomisch is ontworpen en minder weegt dan sommige andere hier genoemde beesten, wat geweldig is voor langdurig gebruik.

Een van de handigste functies is de witte LED schijnwerper die aan de voorkant van de boormachine zit en het werkoppervlak verlicht, zodat je minder snel uitglijdt. Dit is een serieuze boormachine.

Voor- en nadelen van de Hikoki DS18DSDL

Voordelen

 • Witte LED schijnwerper
 • Lichtgewicht

Nadelen

 • Nogal moeilijk te vinden.
 • Voelt soms te licht aan voor sommigen.

Deze compacte en lichte boormachine is niet alleen een van de krachtigste snoerloze apparaten van Worx, hij ziet er ook nog eens geweldig uit, met dikke rubberen handgrepen en een cool contrasterend oranje en zwart kleurenschema. Niet dat we snel overtuigd zijn van esthetiek of zo.

Een stevige 20v lithium-ion accu zorgt ervoor dat de motor een koppel van 50 Nm kan ontwikkelen, wat meer dan genoeg is voor de meeste boorklussen. De 13mm snelspanboorhouder en – ho ho – asblokkering maken het gemakkelijk om boren tijdens het boren te verwisselen en de nieuwste accutechnologie belooft geen zelfontlading, voor optimale prestaties.

Alle Worx gereedschappen hebben standaard 3 jaar garantie, maar verrassend genoeg zitten ze nog steeds aan de onderkant van het budget spectrum. 

Voor- en nadelen van de Worx WX372

Voordelen

 • 20 V lithium-ion batterij
 • Snelspanboorhouder

Nadelen

 • Subpremium merk
 • Niet voor professioneel gebruik
 • Double bit is zacht

Koopgids: Hoe kiest u de beste boormachine?

Het kiezen van de beste boormachine voor uw behoeften kan heel goed de belangrijkste keuze zijn die u kunt maken voor uw houtwerkplaats of werkplaats. Een belangrijke overweging is het voltage… Simpel gezegd: hoe hoger het voltage van de batterij, hoe meer kracht en koppel u hebt om door taaie materialen te boren, zoals staal en vooral beton en baksteen. 

Als extra bonus dienen alle accuboormachines twee doelen: boren en schroeven. Combi boormachines verschillen enigszins in die zin dat ze ook een hamerfunctie hebben voor hardhandig metselwerk. Als u in een flat woont met gipsplaten muren, is de kans groot dat u dat extra vermogen niet nodig hebt.

De meeste boormachines in dit overzicht zijn geschikt voor elementaire doe-het-zelf klussen, maar het spreekt voor zich dat u krijgt waar u voor betaalt. De duurdere modellen zijn steevast beter gebouwd en voegen meer kracht toe aan uw elleboog.

Als u op zoek bent naar de beste boormachine lees dan zeker de koopgids voordat u een keuze maakt: 

12-volt of 18-volt?

Als u niet weet wat voor soort boormachine u moet kopen, kan het antwoord complex zijn. Om te beginnen, als u ander snoerloos gereedschap hebt, is de beste snoerloze boormachine voor u diegene waarmee u de batterijen kunt delen. Dat is een goede reden om bij het merk en voltage te blijven dat u al bezit, tenzij u specifiek andere functies nodig hebt of van merk wilt veranderen. Ervan uitgaande dat dit uw eerste snoerloze gereedschap is, komt het anders neer op twee belangrijke factoren: de prestatieverwachting en de prijs. Als u alleen Ikea-meubels monteert en planken ophangt, is een 12-volt boormachine alles wat u nodig hebt. Als u van plan bent om meer substantieel werk te gaan doen, langere gebruikstijden of licht constructiewerk, bent u beter af met een 18-volt. 

Wat de prijs betreft, betaalt u doorgaans meer voor 18- dan voor 12-volt elektrisch gereedschap, en ook voor borstelloze versies in plaats van geborstelde. Maar het prijsverschil tussen 12- en 18-volt, en tussen borstelloos en borstelvrij, wordt steeds kleiner. Tenzij u een kleiner, lichter of minder krachtig gereedschap nodig hebt, zal er binnenkort waarschijnlijk geen reden meer zijn om 12-volt boven 18-volt te verkiezen. Hopelijk hebt u dan ten minste nog de optie voor het lichtgewicht boormodel. 

Batterij

Aangezien een accuboormachine op accuvoeding werkt, moet uw ideale boormachine een krachtige accu hebben die het gereedschap gedurende langere tijd kan laten werken. Controleer de maximale gebruikstijd van de accu.

Snelheid

Verschillende oppervlakken vereisen verschillende boorsnelheden. Overweeg daarom de aanschaf van een boormachine met variabele snelheid, zodat u aan een breder scala van projecten kunt werken. Zie hieronder een uitleg: 

Draaimoment

Het draaimoment is de ultieme maatstaf voor de kracht van een boormachine. Hoe hoger het draaimoment, hoe krachtiger de boor. Als u dus zware toepassingen wilt uitvoeren, moet u ervoor zorgen dat uw boormachine voldoende draaimomenten heeft.

Conform

Aangezien het een met de hand bediend gereedschap is, wilt u dat uw boormachine een comfortabele grip heeft, zodat u langer kunt werken zonder vermoeid te raken. De grootte en het gewicht zijn ook van belang. Met een compacte en lichte boormachine kunt u boren in nauwe ruimten en raakt u minder snel vermoeid.

Extra's

Hoe meer functies een boormachine heeft, hoe meer gemak hij u biedt. Kijk daarom bij het evalueren van uw opties altijd naar de functies en accessoires waarmee een boormachine wordt geleverd.

De garantie van een product kan u veel vertellen over de kwaliteit ervan. Producten van hoge kwaliteit hebben meestal een langere garantie omdat ze duurzaam zijn.

Conclusie beste boormachine

Boormachines zijn gereedschap van onschatbare waarde dat iedereen nodig heeft. De beste boormachine is echter voor iedereen anders. Zorg er daarom voor dat u eerst uw behoeften begrijpt voordat u uw aankoop doet. Als u bijvoorbeeld een paar gaten in de muur van uw badkamer wilt boren, is een industriële boor overkill.

De meeste mensen zullen de DeWalt DCD701D2-QW de beste boormachine op de markt vinden, dankzij zijn veelzijdigheid, gebruiksgemak, compacte ontwerp, batterij met lange levensduur, en aantrekkelijke prijs.

De Black & Decker BCD001C1 is een krachtige, compacte en veelzijdige accuschroefboormachine die zowel qua prijs als functies de juiste snaar raakt, waardoor dit onze beste prijs-kwaliteitverhouding is.

De andere artikelen in deze reviews zullen u waarschijnlijk ook niet teleurstellen. Zorg er ook voor dat u de tips in onze koopgids in overweging neemt wanneer u gaat winkelen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *