Beste Boorhamer - Top 10 van 2022!

Boren in harde oppervlakken gaat veel gemakkelijker met een van de beste boorhamers. Hij draait als een gewone boormachine, maar heeft een voorwaartse beweging als een hamer. Daarom is hij veel effectiever voor het zware werk dan een boormachine.

Met zoveel boorhamers op de markt, hoe weet u nu welke u moet kopen? Dat hangt af van wat u wilt doen. Om u uren en dagen zoeken naar de beste boormachines te besparen, hebben we XX boorhamers geselecteerd die u moet bekijken om te bepalen of ze geschikt zijn voor u. Om u te helpen die beslissing te nemen, hebben we opgenomen hun functies, hoe ze gaan om u te helpen en waar ze ontbreken.

Dan zijn we nog een stap verder gegaan. We hebben een kopershandleiding opgenomen die vragen moet beantwoorden die je hebt over boorhamers. We zullen alles vermelden waarop u moet letten om te beslissen welke boorhamers het werk zal doen dat u nodig hebt. Laten we nu beginnen met onze top 10 beste boorhamers van 2022:

Inhoudsopgave

Korte vergelijking beste boorhamer:

Beste boorhamer Bosch Blauw GBH 2-28 F Combihamer

Garantie

2 jaar

2 jaar

3 jaar

3 jaar

2 jaar

Boorcapaciteit

28mm

13mm

39mm

26mm

30mm

Vermogen

880 watt

Accu 18V

950 watt

800 watt

1250 watt

Gewicht

3,1 kilo

1,7 kilo

3,7 kilo

2,8 kilo

7,5 kilo

Slagen

5800 tpm

5330 tpm

5200 tpm

4600 tpm

3900 tpm

Als u op zoek bent naar een topproduct, dan is de Bosch Blauw GBH 2-28 F Combihamer uw keuze voor de beste klopboormachine. De motor van dit rotatiegereedschap is krachtig, want hij produceert 0-1.300 rotaties per minuut (RPM) en 0-5.800 slagen per minuut (BPM). Dat geeft u genoeg kracht om door taaie materialen te boren, vooral omdat de boorhamer 3,2s (ft/lb) slagenergie heeft. Maak u geen zorgen over het comfort als u deze boormachine elke dag voor langere perioden gaat gebruiken, want hij heeft een trillingsdemping die voor comfort zorgt. Het is ook het D-vormige handvat dat u helpt handpijn te vermijden door de boor bovenhands of neerwaarts te gebruiken.

U kunt deze boormachine in 3 verschillende standen gebruiken: alleen boorhamer, alleen rotatie en alleen hamer. Bosch heeft ook een trekker met variabel toerental ingebouwd, waarmee u nauwkeuriger kunt werken of gemakkelijker spijkers kunt verwijderen. Dan is er nog het SDS-plus bit-systeem, dat zorgt voor een maximale overdracht van slagenergie, stofbescherming en automatische bitvergrendeling.

Na het vergelijken van de kenmerken van deze boorhamers met de rest op onze lijst, kwamen we tot de conclusie dat dit de beste boorhamer was.

Voordelen

 • D-handgreep
 • 3 werkingsstanden
 • Groot vermogen

Nadelen

 • Betonboringen zijn ondermaats

De Ryobi R18PD7-0 ONE is niet alleen verkrijgbaar voor een betaalbare prijs, maar biedt ook een groot aantal geweldige functies. Deze boormachine heeft een tandwielkast met 2 versnellingen en een ½-inch ratelspanboorhouder voor optimale kracht en duurzaamheid op lange termijn. U kunt ook de koppelingsoverride gebruiken om snel te wisselen tussen de boor- en de rijmodus.

De boorstand is bedoeld voor het boren van gaten in metaal, kunststof en hout. Het toerental kan oplopen tot 1600 RPM en 24.000 BPM. Dat is behoorlijk wat vermogen, maar ze hebben een GRIPZONE ontworpen zodat u een goede grip en comfort krijgt. De ½-inch hamerboor/schroefmachine wordt geleverd met een schroevendraaierbit en een extra handgreep, en een 24-standen koppeling zodat u toepassingen met een hoog koppel met gemak aankunt.

Deze boorhamer werkt op Lithium-Ion batterijen, die de reputatie hebben lang mee te gaan. Een van de nadelen is dat deze boormachine geen dieptemeter heeft. Als we de functies van de Ryobi R18PD7-0 ONE vergelijken met zijn prijs, weten we dat dit de beste klopboormachine is voor dat geld.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Goede levensduur batterij
 • Hoog vermogen

Nadelen

 • Geen dieptemeter

Het is belangrijk dat een boormachine krachtig is, maar ook gemakkelijk in het gebruik. Dat heeft DeWalt goed gedaan, want het heeft een motor van 10 amp ingebouwd, maar ook een softgrip-handgreep en een trekker met twee vingers, zodat u meer controle en comfort hebt. De 360 graden vergrendelbare zijhandgreep zorgt voor optimaal comfort. De motor van de boormachine is krachtiger dan de meeste op de markt, en biedt tegelijkertijd een betere beveiliging tegen overbelasting.

Hij wordt geleverd in een dual-mode, zodat u de boorhamer of boormachine kunt gebruiken voor staalboren, hout- en metselwerktoepassingen. Ze hebben ook een metalen tandwielhuis toegevoegd om ervoor te zorgen dat hij duurzaam is en niet oververhit raakt bij langdurig gebruik. U kunt tot 3.500 toeren per minuut halen, en u kunt gebruik maken van de garantie van 3 jaar als er iets misgaat met de machine.

Aangezien deze boormachine 14 inch lang is en 3,7 kilo weegt, kan hij zwaar worden na langdurig gebruik.

Voordelen

 • Zachte grip
 • Krachtige motor
 • Duurzaam

Nadelen

 • Nogal omvangrijk

De Makita HR2630 is een 26mm combinatie, roterende boorhamer gebaseerd op voorganger model HR2610 maar met verbeterde bedieningsmodus wisselhendel. Met deze boormachine hoeft u de boorhouder niet te draaien om te wisselen tussen de standen ‘Rotatie’ en ‘Hameren’. Pijn en vermoeidheid van de handen worden geminimaliseerd dankzij de rubberen soft-grip handgreep die het algemene lichtgewicht ergonomische ontwerp complementeert.

Voordelen

 • Geschikt voor SDS-PLUS boren
 • Duurzaam

Nadelen

 • Kan zwaar aanvoelen

De BLACK+DECKER BEHS03K-QS boorhamer is een goede keuze voor de beste boorhmaer met snoer in het algemeen. Het heeft een compact ontwerp dat gemakkelijk op te bergen en comfortabel in gebruik is. De met rubber beklede handgreep helpt trillingen te verminderen, en hij heeft ook een zijhandgreep voor een betere hefboomwerking en controle over de boorhoeken. Met de snelspanboorhouder is het verwisselen van bits een fluitje van een cent, en hij is geschikt voor bits tot ½ inch. Hij heeft ook een diepte-instelling voor nauwkeurig boren. De motor van 6 ampère levert veel vermogen en kan tot 48.000 slagen per minuut (BPM) produceren om door het beton te breken. De boorsnelheid is snel met 2.800 omwentelingen per minuut (RPM) en levert een koppel tot 1.400 inch-pounds (in-lbs). 

We hebben de BLACK+DECKER BEHS03K-QS met plezier gebruikt om door beton, hout en andere materialen te boren. Het werkt ook als een goed als boormachine. Het enige probleem dat we ermee hadden, was dat hij behoorlijk heet wordt als je meerdere gaten in beton boort.

Voordelen

 • Inclusief zijhandgreep
 • Compact ontwerp
 • Inclusief diepte stang

Nadelen

 • Wordt snel warm

Een roterende borstelring betekent dat u in de achteruitstand evenveel kracht krijgt als in de vooruitstand, en het ontwerp van de D-greep in combinatie met een antivibratiecontrole maakt deze boormachine comfortabel om te bedienen. De DeWalt D25134k 26mm behoort tot de beste boorhamers.

Onze favoriete eigenschap van dit gereedschap is de geïntegreerde koppeling, die de plotselinge schokken en koppelreacties vermindert die optreden wanneer het bit vastloopt, een frustrerende en soms gevaarlijke situatie. Dankzij de harde opbergkoffer kunt u uw gereedschap gemakkelijk vervoeren en veilig opbergen wanneer u het niet gebruikt. 

De lage prijs van deze boormachine maakt het ook een goede keuze voor mensen met een lager budget.

Voordelen

 • Lage prijs
 • 3 jaar beperkte garantie

Nadelen

 • Verouderd model

Deze Bosch GBH 3-28 DRE SDS-plus boorhamer is voorzien van een variabele toerentalregelaar, waarmee u de precieze hoeveelheid geleverde kracht kunt instellen, wat van pas komt bij werkzaamheden zoals het starten van boren en het verwijderen van vastzittende bouten. Hij kan gaten maken tot 1 1/8 inch in diameter in beton, en een trillingsdempende handgreep die zorgt voor comfortabel werken. 

De meegeleverde dieptemeter is ook eenvoudig te gebruiken, druk gewoon op de ontgrendelknop, stel de gewenste diepte in en laat de knop los om hem vast te zetten. 

 

Voordelen

 • Trekker met variabele snelheid

Nadelen

 • Aan de duudere kant

Deze DeWalt DCH133NT boorhamer is een uitstekende keuze voor wie de kracht en functionaliteit van een boormachine nodig heeft, maar geen gedoe wil hebben met verlengsnoeren en het vinden van stopcontacten. U moet zelf voor een 20 volt DeWalt accu zorgen, maar als u er al een in huis hebt, kan de lage prijs van deze boormachine een waardevolle keuze zijn. 

We hadden liever gezien dat de dieptemeter van metaal was gemaakt in plaats van kunststof – gezien de robuustheid van boormachines – maar de duidelijke maataanduidingen zijn een leuk extraatje.

Voordelen

 • 3 jaar garantie
 • Lager prijssegment
 • Handgreep met textuur voor een stevige grip

Nadelen

 • Geleverd zonder accu en lader

Als u niet het ruwe vermogen van de grotere modellen nodig hebt, maar toch de functionaliteit van een boorhamer wilt, kan deze Milwaukee boormachine een goede keuze zijn. 

Zijn 12-volt motor en accu maken hem compatibel met andere gereedschappen uit de M12-familie, en met een lengte van slechts 10 inch en een gewicht van 3,9 kilo is hij perfect voor gebruik in krappe of krappe ruimtes. Ondanks dit kleine formaat kan hij gaten boren tot 5/8 inch in beton en metselwerk, en het verlengde 4.0Ah accupack moet zorgen voor de draagbaarheid die u nodig hebt om een scala aan taken aan te pakken.

Voordelen

 • Lichtgewicht
 • Compact formaat

Nadelen

 • Niet ideaal voor extra zware projecten

Als maximale vernietiging uw prioriteit is, overweeg dan deze extra krachtige Bosch combi boormachine. Zijn motor van 13 ampère maakt hem veel krachtiger dan de modellen van 8 of 8,5 ampère die u gewoonlijk vindt, en de actieve trillingsregeling maakt hem comfortabel in het gebruik, of u nu boort of beitelt. 

Naast de roterende modus kan hij ook worden gebruikt in de modus alleen hamer, die kan worden omgeschakeld naar de turbomodus voor nog eens 20% meer vermogen. Het SDS bit systeem maakt het ook mogelijk om met één hand van bit te wisselen, een functie die veel tijd kan besparen als u van plan bent om verschillende boorwerkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren. Dit model Bosch Blauw GBH 5-40 DCE is duurder, maar behoort zeker tot de beste boorhamer.

Voordelen

 • Krachtige motor
 • Inclusief turbostand

Nadelen

 • Aan de zware kant

Koopgids: Hoe kiest u de beste boorhamer?

Boorhamer vs. rotatiehamer

De belangrijkste factor die deze twee soorten boren van elkaar onderscheidt, is het mechanische proces van de slagkracht die ze leveren. Een hamerboor bevat twee schijven die lijken op de ribbels op een pokerchip, dus als de ene boorschijf langs de andere glijdt, gaat hij op en neer. Dat heeft tot gevolg dat de boorkop naar voren en naar achteren slaat. Wanneer er geen kracht op de klauwplaat staat, scheidt de koppeling de schijf, waardoor het stampen ophoudt.

Het slaan in een boorhamer komt van een zuiger die wordt aangedreven door een krukas. Wanneer je een zuiger naar voren duwt, ontstaat er luchtdruk. Professionals geven de voorkeur aan boorhamers omdat ze veel steviger zijn dan hamerboren, dus langer meegaan en het werk efficiënter kunnen doen. Roterende hamers worden meer gebruikt voor grotere projecten, terwijl een huiseigenaar een hamerboor kan gebruiken voor kleinere klussen.

Vermogen

Als u in huis aan kleine projecten werkt en uw boorhamer gebruikt voor klusjes, is een accuboormachine perfect. U kunt zich verplaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of het snoer lang genoeg is of dat u in de knoop raakt en over het snoer kunt struikelen.

Het nadeel van accuboormachines is dat ze minder krachtig zijn dan boormachines met snoer. Professionals gebruiken meestal een boormachine met snoer omdat ze dan meer toeren kunnen maken en zware klussen met gemak kunnen klaren.

Snelheid

Een van de belangrijkste redenen waarom u moet zoeken naar boren met variabele snelheid is dat u zo een betere controle hebt. Door de boor te versnellen of te vertragen kunt u nauwkeuriger werken, wat niet alleen betere resultaten oplevert, maar u zult de klus ook sneller klaren doordat u onnodige fouten vermijdt.

Verschillende snelheden satellen u ook in staat om verschillende taken uit te voeren, zodat u de oppervlakken kunt kiezen die u wilt boren. Voor zachtere houtsoorten is misschien een lagere snelheid nodig, zodat u nauwkeurig boort en het hout niet beschadigt, terwijl u voor het boren van metaal een behoorlijk vermogen nodig hebt, zodat u er doorheen kunt boren.

De snelheid heeft alles te maken met het motorvermogen. Als u beton gaat boren, wilt u een boormachine die hoge slagen per minuut (BPM) levert. De andere factor is ook het aantal omwentelingen per minuut (RPM). Beide hebben een effect op de efficiëntie en effectiviteit van het werk. Voor het uitvoeren van zware klussen moet u boren met een hoog BPM en RPM zoeken.

Bescherming

Veiligheid is altijd het belangrijkste, dus zorg ervoor dat de boormachine die u kiest u in staat stelt dat te oefenen. De meest voorkomende veiligheidsfunctie in een klopboormachine zijn de twee handgrepen, die u stabiliteit bieden. Het helpt ook als de klopboormachine ergonomisch is, zodat u het grootst mogelijke comfort krijgt, maar ook dat ze absorptietechnologie hebben. Dat is essentieel, vooral bij boormachines met een snoer, vanwege hun kracht.

De andere kenmerken die u moet overwegen zijn een veiligheidsbril. Dit is iets wat de meeste mensen verwaarlozen omdat ze boren niet als een groot risico voor hun ogen zien, maar een veiligheidsbril kan voorkomen dat er stukjes in uw ogen vliegen. U kunt ook een gezichtsmasker opzetten als u met metselwerk bezig bent, aangezien het stof niet prettig is om in te ademen.

Als u de juiste hoeveelheid druk uitoefent, voorkomt u niet alleen dat de motor beschadigd raakt of het bit breekt, maar kunt u ook verwondingen voorkomen. Als u te veel druk uitoefent, kunt u uitglijden en de boor in een onbedoeld voorwerp of in uzelf rijden.

Snelpanboorhouder

De meeste boorhamers hebben tegenwoordig een snelspanboorhouder zodat u de bits snel en gemakkelijk kunt verwisselen, maar u kunt ook overwegen een boormachine met een snelspanboorhouder aan te schaffen. Dat betekent dat u hem handmatig moet aandraaien, maar het voordeel is dat hij beter op zijn plaats blijft zitten en u zich geen zorgen hoeft te maken dat hij van zijn plaats glijdt.

Accessoires

Naast het zoeken naar een beste boorhamer die een goede kracht en duurzaamheid biedt, moet u er ook een zoeken die wordt geleverd met veel accessoires. Een goede boorhamer moet een scala aan boren bevatten. Bij voorkeur worden er verschillende stijlen en maten bij de boormachine geleverd. Die verscheidenheid zal u helpen wanneer u verschillende klussen moet doen. Het zou helpen als sommige accessoires bestaan uit boorkoppen met hardmetalen uiteinden, omdat deze bekend staan om hun duurzaamheid.

Batterij

Aangezien de meeste boorhamers op batterijen werken, moet u ook met dit aspect rekening houden. De reden dat het belangrijk is om te overwegen, is dat sommige fabrikanten een accu bij de prijs inbegrepen hebben, terwijl anderen er een aparte prijs voor vragen. De andere dingen om te overwegen met batterijen zijn hun oplaadtijd en levensduur. Sommige boormachines hebben maar een paar minuten nodig om op te laden, terwijl andere een uur of langer nodig hebben.

U zult moeten kijken naar hoe lang de batterijen meegaan voordat u ze moet vervangen. Bij sommige hamerboormachines kunt u ze zelfs aansluiten op een USB-poort om ze op te laden.

Conclusie Beste Boorhamer

De beoordelingen in dit bericht bestaan uit zeven hamerboren die u kunt overwegen. Elke review belicht de kenmerken van het product, hun sterke punten en mogelijke factoren die u zouden kunnen verhinderen om de best mogelijke klus te klaren. Na het bekijken van alle producten en ze met elkaar te hebben vergeleken, hebben we vastgesteld dat de Bosch Blauw GBH 2-28 F Combihamer boorhamer over het geheel genomen de beste boorhamer is. De functies waren voorbeeldig, en het stak boven het peloton uit.

U moet ook prioriteit geven aan het vinden van een product dat veel geweldige functies heeft, maar niet duur is. De producteigenschappen moeten de prijs rechtvaardigen, en van alle producten op de lijst was het duidelijk dat de Ryobi R18PD7-0 ONE de beste boorhamer voor het geld was. Consumenten die op zoek zijn naar een premium product kunnen een kijkje nemen bij de DeWalt D25333K. Deze is iets duurder dan de rest, maar biedt ook geweldige functies.

Lees hier andere blogs over elektrisch gereedschap.

Lees ook:
Beste haakse slijper
Blogs
Matz
Beste haakse slijpers

Beste haakse slijpers – Top 10 van 2022! Het kiezen een van de beste haakse slijpers is geen gemakkelijke taak als je nieuw bent op dit gebied. Wij hebben de 10 best beoordeelde haakse slijpers op de markt van dit moment op een rijtje gezet. Haakse slijpmachines zijn krachtige, veelzijdige gereedschappen die geschikt zijn voor verschillende soorten materialen en klussen, zoals het slijpen van steen of het voorbereiden van oppervlakken voor metaalbewerking. Samen met deze lijst is er ook een gedetailleerde koopgids om u te helpen een haakse slijper te vinden die het best aan uw eisen voldoet en enkele

Lees meer >>
Beste vlakschuurmachine
Blogs
Matz
Beste vlakschuurmachine

De 8 beste vlakschuurmachines voor elk project! Heb je geen tijd om dit blog te lezen en wil je gewoon weten wat de beste vlakschuurmachine is? Dewalt DWE6411 is de beste keuze. Toen wij voor het eerst zelf begon met houtbewerking, gebruikten wij een schuurblok om het oppervlak van onze projecten glad te maken. Schuren met de hand kost veel energie en tijd. Een vlakschuurmachine werd onze eerste aankoop van elektrisch gereedschap. De volgende blog zal u helpen bepalen wat te zoeken bij deze producten; iets dat wij wilden dat we hadden gehad voor referentie. Wij hebben ook een beoordeling van de

Lees meer >>
Beste schroefmachine
Blogs
Matz
Beste Schroefmachine

Beste Schroefmachine voor elk doe-het-zelf project- Top 6 van 2022! Schroefmachines zijn enkele van de meest veelzijdige en nuttige gereedschappen die er zijn, maar soms heb je meer kracht nodig dan een traditioneel handgereedschap kan bieden. Hoewel boormachines zeker een waardevol onderdeel zijn van elke gereedschapscollectie, kunnen ze overkill zijn voor lichte taken die een zachtere aanraking nodig hebben. Elektrische schroefmachines zijn een handig alternatief, of u nu een beginnende doe-het-zelver bent of een professionele handelaar die een back-uptool wil die ze in hun zak kunnen houden. Ze zijn perfect voor lichte taken zoals het monteren van meubels, het vervangen

Lees meer >>
Beste zaagtafels
Blogs
Matz
Beste zaagtafels

Beste Zaagtafels – Top 10 van 2022! Bij het maken van een grote aankoop zoals bij een van de beste zaagtafels, wilt u niet om die fout te maken. Als u al eens online hebt gewinkeld, weet u dat u niet altijd de kwaliteit krijgt die u denkt te krijgen. In dit blog bent u bij juiste adres, als u het meeste waar wilt voor uw geld. Het is niet altijd duidelijk welke eigenschappen belangrijk zijn en welke niet, maar wij hebben het moeilijke werk voor u gedaan. Daarom een top 10 beste zaagtafels van 2022. We hebben een aantal zaagtafels beoordeeld

Lees meer >>
Beste Cirkelzaag
Blogs
Tim
Beste Cirkelzaag

Beste Cirkelzaag – Top 10 van 2022! Wanneer u het vermogen en de veiligheid van een tafelcirkelzaag nodig hebt, maar in een draagbare vorm, is er maar één antwoord de beste cirkelzaag. De cirkelzaag is een handige optie voor werken op locatie. Ze blinken ook uit in het omzetten van grotere kunststoffen platen die moeilijk te hanteren zijn met een vaste zaag. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan om een cirkelzaag te vinden die alles aankan wat je er tegenaan gooit. Daarom hebben we deze lijst van diepgaande reviews samengesteld, waarin elk groot merk cirkelzaag dat vandaag beschikbaar is,

Lees meer >>
Beste afkortzagen
Blogs
Matz
Beste afkortzagen

Beste Afkortzagen – Top 10 van 2022! Een afkortzaag kan u veel moeite en tijd besparen daarom hebben wij een top 10 van de beste afkortzagen beoordeeld. Als u ooit geprobeerd hebt om verstekhoeken te maken met een verstekbak en een handzaag, dan weet u hoeveel tijd, moeite en frustratie een echte afkortzaag u kan besparen. Geen brandende onderarmen meer en lichtjes afwijkende hoeken.  Met een afkortzaag van goede kwaliteit kunt u zelfs ingewikkelde hoekzaagsnedes snel, soepel en efficiënt maken. Maar er zijn enkele drastische verschillen tussen afkortzaag moddelen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u de trekker overhaalt

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.