De 9 beste accuboormachines voor uw volgende doe-het-zelf project

Het kiezen van de beste accuboormachine die voor u werkt, is een belangrijke beslissing voor elke doe-het-zelver. En of u nu foto’s gaat ophangen of een tuinhuisje in elkaar gaat zetten, wij zijn er om u te helpen.

Accuboormachines hebben het duidelijke voordeel dat ze geen kabel nodig hebben om aan te sluiten, maar het kunnen ook krachtige machines zijn. De lithium-ion accu’s die de boormachines aandrijven zijn meer dan in staat om voldoende looptijd en vermogen te leveren die u voor uw klus nodig hebt.

Als u aan het begin staat van het doe-het-zelf spectrum, dan zult u waarschijnlijk merken dat een klopboormachine voldoende is voor veel klussen, maar degenen met serieuzere doe-het-zelf aspiraties vinden misschien een accuboormachine (met extra hamerboorfunctie om in metselwerk te boren) geschikter. 

Onze blog voor de beste accuboormachines op de markt helpt u de beste boormachine voor uw gereedschapskist te vinden en aan de slag te gaan met uw volgende project. 

Inhoudsopgave

Hoe wij de accuboormachines hebben getest

We hebben geen duimbreed toegegeven bij onze tests – we hebben elke accuboormachine tot het uiterste gedreven en punten toegekend op basis van kwaliteit, koppel, gebruiksgemak en pure kracht. We hebben elke functie van elke boor getest om te bepalen wat het beste gebruik is voor elk merk en model.

Lees verder om te leren hoe u door de opties van de accuboormachine-industrie navigeert en om uit te vinden waarom elk van de volgende modellen een plaats in deze line-up verdiende. Elk van de topkeuzes werd geselecteerd na een grondige evaluatie van de markt en een grondige doorlichting van de producten.

Korte vergelijking beste accuboormachines:

Beste Accuboormachine DeWalt DCD771C2

BLACK+DECKER BDCDC18B-QW

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

Vermogen

18V

18V

18V

18V

18V

Gewicht

1,7 kilo

1,7 kilo

1,6 kilo

1,6 kilo 

0,5 kilo

Snelheid

1.500 rpm

1.400 rpm 

600 rpm

1.500 rpm

650 rpm

Top 9 beste accuboormachines in 2024:

1. Beste accuboormachine op dit moment: DeWalt DCD771C2

De 18 MAX accuboor-/schroefmachine van DeWalt is afkomstig van een van de meest gerespecteerde namen op het gebied van professioneel elektrisch gereedschap. Hij biedt superieure kwaliteit en uitstekende prestaties tegen een betaalbare prijs, dus we konden niet wachten om hem aan onze batterij tests te onderwerpen.

Zoals bij alle boormachines hebben we eerst de 18 volt accu opgeladen om er zeker van te zijn dat we voldoende looptijd hadden. Vervolgens hebben we een boorbit van een ½ inch erin gestoken en zijn we gaten gaan boren in een boomstronk. Deze DeWalt boormachine boorde zich door meerdere gaten op zowel lage als hoge snelheid. Het gereedschap ligt prettig in de hand en DeWalt heeft een extra handpalmsteun op de achterkant van de boor toegevoegd, zodat we onze andere hand konden gebruiken om de boor te stabiliseren en druk uit te oefenen op het bit. Dit is een handige functie voor het boren met grotere bits.

We zijn overgestapt op een 2-inch gatzaagbit en hebben een tiental gaten geboord met de DeWalt boormachine. Hij ging er meteen doorheen, zonder koppelverlies en zonder vastlopen. Na ongeveer 55 minuten stevig gebruik raakte de batterij leeg, dus we pauzeerden om de batterij op te laden voordat we de machinefuncties testten. Houd er rekening mee dat de gebruiksduur meer te maken heeft met de batterij dan met de boormachine, en dat zaken als de leeftijd van de batterij en de temperatuur (lithium-ion batterijen werken minder lang bij koude temperaturen) van invloed kunnen zijn op de gebruiksduur.

Met een gewicht van ongeveer 2 kg is de DeWalt boormachine van gemiddeld gewicht en goed uitgebalanceerd. De ½-inch koppeling geeft zijn indrukwekkende kracht en veelzijdigheid aan. Een LED-lampje verlicht donkere hoekjes. Met de 15 koppelingsstanden konden we het koppel aanpassen aan verschillende schroefklussen.

De 18 Max kit van DeWalt wordt geleverd met een batterij van 1,3 ampère per uur, een oplader en een draagtas. De duurzaamheid en betrouwbaarheid behoren tot de beste in de industrie, en deze DeWalt accuboormachine zou een waardevolle aanvulling zijn op de gereedschapsset van zowel doe-het-zelvers als professionals.

Voor- en nadelen van de DeWalt DCD771C2

Voordelen

 • ½-inch koppeling
 • Ontwerp borstelmotor
 • Inclusief batterij van 1,3 ampère per uur
 • Wordt geleverd met een oplader en een draagtas

Nadelen

 • Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de levensduur van de batterij

2. De op twee na beste accuboormachine: MAKITA HP457DWE

Beste accuboormachine MAKITA HP457DWE

Een van de eerste dingen die ons opvielen aan de Makita boormachine was zijn lichte, compacte formaat, waardoor hij zeer geschikt is voor kleinere klussen. Met een lengte van slechts 16 centimeter en een gewicht van 1,7 kilo, en met een ergonomische handgreep, past de boormachine gemakkelijk in krappe ruimtes waar veel anderen dat niet doen. Makita’s borstelloze motor maakt optimaal gebruik van de 18 volt lithium-ionbatterij, die ruim voldoende is voor alledaagse klussen, zoals het boren van gaten om schilderijen op te hangen.

We begonnen met een volledig opgeladen accu en plaatsten een peddelbit. De boormachine wordt geleverd met twee vermogensstanden en wij kozen de laagste stand om voldoende koppel te hebben voor het boren door ons testhout. We boorden tientallen gaten en schakelden toen over op een gatenzaagbit. De 12-volt batterij van 2 ampère begon pas na 35 minuten boren tekenen van uitputting te vertonen. We boorden herhaaldelijk gaten, wat meer druk op de boor uitoefende dan gebruikelijk is in de meeste situaties, dus het is begrijpelijk dat de gebruiksduur van de batterij korter is.

Daarna hebben we een nieuwe accu geplaatst en een boorbit geplaatst. De compacte Makita wordt geleverd met een koppeling met 20 standen, dus we hebben de verschillende koppelinstellingen getest op de schroeven die we gebruikten.

Hoewel het geen goedkope accuboormachine is, heeft hij een behoorlijke accuwerktijd en een superieure balans, waardoor hij zeer geschikt is voor de meeste doe-het-zelfprojecten.

Voor- en nadelen van de MAKITA HP457DWE

Voordelen

 • Ingebouwde 20-voudig instelbare koppeling
 • Inclusief 2 lithium-ion batterijen
 • Ergonomische greep
 • Wordt geleverd met een oplader en een draagtas

Nadelen

 • Korte levensduur batterij
 • Prijzig

3. De goedkoopste beste accuboormachine: BLACK+DECKER BDCDC18B-QW

We ontdekten dat we niet veel geld hoefden uit te geven om een krachtige accuboormachine te krijgen. Er zijn maar weinig merken die een betere reputatie hebben als het gaat om de balans tussen kwaliteit en waarde dan Black & Decker, en hun 18V MAX accuboormachine is daar een goed voorbeeld van.

Nadat we de accu hadden opgeladen, begonnen we met een gatzaagbit en boorden we gaten van 2 inch in grenenhout. De Black & Decker leverde bijna evenveel vermogen als de duurdere boormachines in dit assortiment, maar hij had niet zo veel koppel toen we veel druk uitoefenden. Geen zorgen, hij is niet ontworpen voor zwaar boorwerk – hij is bedoeld voor standaard boor- en rijwerk rondom het huis, en dat doet hij uitzonderlijk goed. We hebben verschillende boren geprobeerd, en de Black & Decker kon alle boren aan, behalve de grootste. De batterij begaf het rond de 25 minuten, dus we pauzeerden om op te laden.

Nadat de accu weer was opgeladen, schakelden we over op de boorstand en plaatsten we het schroevendraaierbit dat aan de achterkant van het handvat is opgeborgen. De boormachine heeft een koppeling met 11 standen, waarmee we de koppelgevoeligheid van de boormachine kunnen afstellen bij het plaatsen van schroeven.

Hoewel deze boormachine niet krachtig genoeg is voor een professionele lijstenmaker, heeft hij voldoende vermogen voor veel klussen in huis en op het erf, en toch is de prijs een van de laagste op de markt. Hoewel de borstelmotor helpt om de prijs laag te houden, heeft Black & Decker niet bezuinigd op functies in deze lichtgewicht ergonomische boormachine. Een LED-werklamp vergemakkelijkt het klussen in donkere hoeken, en een accu van 1,5 ampère en een oplader maken de set compleet.

Voor- en nadelen van de BLACK+DECKER BDCDC18B-QW

Voordelen

 • Borstelmotor ontwerp
 • Spankop zonder sleutel en koppeling met 11 standen
 • Trigger-geactiveerde variabele snelheid inbegrepen
 • Ingebouwd LED-licht

Nadelen

 • Alleen geschikt voor gebruik op hout, kunststof of metaal
 • ’s Nachts opladen wordt niet aanbevolen

4. Beste premium keuze accuboormachine: DeWalt DCK266P2T Combiset

Deze DeWalt combiset is aantrekkelijk voor zowel doe-het-zelvers als professionals. De accuboormachine maakt licht werk van boren in zware materialen zoals metselwerk. De klopboormachine kan moeiteloos overmaatse bevestigingsmiddelen aan, zoals parketschroeven, die zelfs de krachtigste standaard boormachine energie kunnen kosten.

We hebben de DeWalt boorhamer getest op beton en waren onder de indruk van het koppel en vermogen. We hebben meer dan een half dozijn gaten geboord zonder dat de boor vastliep of de accu leegliep. Onze handen en polsen begaven het eerder dan de boorhamer – de 18 volt accu van 4 ampère ging gewoon door en door. Een klein minpuntje is dat de meegeleverde hefboomstang van relatief lichtgewicht kunststof is gemaakt – hij is OK, maar voelt goedkoop aan. We hebben hem aan de boormachine bevestigd, maar uiteindelijk hebben we hem eraf gehaald en zonder gebruikt.

De klopboormachine is indrukwekkend. Hij wordt geleverd met een compacte neus en drie snelheidsinstellingen. We hebben schroeven in zacht vurenhout gedraaid zonder dat de slagbeweging begon te werken, maar toen we meer druk uitoefenden en schroeven in essenhout begonnen te draaien, begon de slagbeweging te werken en voegde kracht toe om de schroeven sneller te kunnen draaien. De slagbeweging is soepel en snel, als een goed geoliede machine. Net als de klopboormachine ging de accu van de boormachine langer mee dan wij. Al met al is het een uitstekende set voor het geld.

De boormachine heeft een ½-inch spankop met een duurzame volledig metalen 11-standen koppeling. De klopboormachine levert een hoog koppel en 3.600 slagen per minuut voor een consistent snelle aandrijving van zelfs de grootste bevestigingen. Ondanks hun kracht weegt elk gereedschap slechts 1,6 kg.

Voor- en nadelen van de DeWalt DCK266P2T Combiset

Voordelen

 • Wordt geleverd met een Accu Klop-/Schroefboormachine
 • Inclusief twee lithium-ionbatterijen van 4,0 ampère
 • Inclusief ½-inch boorhouder en 11-standen koppeling
 • Wordt geleverd met batterijen, een oplader en een draagtas

Nadelen

 • Duur in vergelijking met soortgelijke opties
 • Goedkope plastic handgreep

5. Beste lichtste accuboormachine: Makita DF012DSE

Het meest opvallende kenmerk van de 7,2-volt Makita accuboormachineset is de unieke scharnierende behuizing. Doe-het-zelvers kunnen hem in een pistoolgreep vastzetten zoals een boormachine of inline zoals een elektrische schroevendraaier. Aangezien de meeste accuboormachines met een pistoolgreep worden geleverd, waren we benieuwd naar de (eventuele) voordelen van de cilindrische greep.

Met een volledig opgeladen batterij begonnen we onze tests met de pistoolgreep en een kleine schoepbit met zeskantschacht. Bits met een ronde schacht kunnen er niet in, wat een beetje een nadeel is. Aangezien de Makita een 7,2-volt boor/schroefmachine is, verwachtten we niet dat hij zoveel vermogen zou hebben als andere modellen die we hebben getest. Dat was zeker niet het geval, maar hij is niet ontworpen om te wedijveren met een professionele 18-volt boormachine. Hij is gemaakt om vooral gaten te boren in hout of gipsplaten, en dat doet hij heel goed.

Het grootste voordeel van de inline-greep vonden we toen we bevestigingsmiddelen in krappe ruimtes moesten aanbrengen, zoals bij het installeren van kastschuiven of scharnieren. Hier maakt de inline-greep echt een verschil. Hij werkt als een accuschroevendraaier, maar met meer vermogen. Dankzij de koppeling met 21 standen konden we precies de juiste hoeveelheid koppelgevoeligheid kiezen voor het plaatsen van verschillende bevestigingsmiddelen voordat de koppeling werd losgekoppeld. We konden ook kiezen uit twee snelheden, wat de veelzijdigheid vergrootte.

We besloten dat als we maar één boor/schroefmachine in huis hadden voor klusjes, we dit Makita-model zouden kiezen. Het is geen bouwboormachine, maar hij blinkt uit in het bereiken van bevestigingsmiddelen op krappe plekken. We konden bijna 30 minuten uit de boormachine halen voordat de accu leeg was en we moesten opladen. Het LED-lampje geeft niet alleen verlichting, het knippert ook wanneer de acculading laag wordt.

Voor- en nadelen van de Makita DF012DSE

Voordelen

 • Scharnierend ontwerp
 • Motor met 2 snelheden en koppeling met 21 standen
 • Ingebouwd LED-licht
 • ¼-inch hex-aandrijving

Nadelen

 • Prijzig
 • Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met het koppel

6. Beste accuboormachine voor grotere projecten: Milwaukee FUEL M18FPD2-0X

De accuboormachine van Milwaukee biedt prestaties dat tot voor kort alleen boormachines met snoer konden leveren. We konden kiezen tussen verschillende functies via de multifunctionele kraag. De 14-standen koppeling gaf ons de mogelijkheid om precies de juiste gevoeligheid te kiezen wanneer we wisselden tussen grote bevestigingsmiddelen in hardhout en kleinere bevestigingsmiddelen in grenenhout. En, de ½-inch klauwplaat weerspiegelt de veelzijdigheid van het gereedschap en het batterijvermogen.

De optionele steunarm is van kunststof en staal, maar hij is behoorlijk robuust, en omdat deze boormachine een hoog koppel heeft, stelden we het op prijs dat we hem met de steunarm onder controle konden houden. Als de boor was vastgelopen toen we hem gebruikten – wat niet het geval was – had het hoge koppel tot een pijnlijke polsblessure kunnen leiden.

De Milwaukee heeft vrijwel elke test doorstaan – we hebben geboord met een grote boor, een 1-inch paddle bit, een 2-inch gat-zaag bit, en we hebben hem gebruikt om bevestigingsmiddelen in hardhout, grenen en door plaatmetaal te slaan. Dit product is verkrijgbaar als “alleen gereedschap”, dus de set bevat geen batterij of oplader. We gebruikten een versleten 18-volt batterij van 5,0 ampère per uur van een ander snoerloos gereedschap, en we konden bijna een uur continu werken. Met een nieuwe accu van 5,0 of 6 ampère zou deze accuboormachine een krachtpatser zijn die veel doe-het-zelvers niet nodig hebben.

Voor- en nadelen van Milwaukee FUEL M18FPD2-0X

Voordelen

 • Multifunctionele kraag
 • 14-standen koppeling en ½-inch klauwplaat
 • Ingebouwde zijhandgreep en riemhaak

Nadelen

 • Zware constructie
 • Batterij en lader niet inbegrepen

De Bosch PSB 1800 is een van de beste, zo niet de beste accuboormachine die je kunt kopen. Hij is budgetvriendelijk en een droom voor beginners.

Deze combi-boormachine biedt gebruiksgemak (druk op de knop en de boormachine doet de rest), en 20 voorgeprogrammeerde programma’s om u te helpen een scala aan projecten uit te voeren, zoals het in elkaar zetten van meubels of het ophangen van schilderijen. 

De automatische snelspanboorhouder maakt het verwisselen van bits gemakkelijk, en de geïntegreerde werklamp gaat aan zodat u de schroef kunt richten voordat u begint te boren. 

Hij ondersteunt dezelfde accu’s als de rest van het Bosch assortiment. Hoewel je voor dit pakket al een accu en lader erbij krijgt + 241 accessoires. Mooie deal dus! 

Voor- en nadelen van Bosch PSB 1800

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Geïntegreerde werklamp
 • Betaalbaar
 • Inclusief accu’s, laders en accessoires

Nadelen

 • Niet de krachtigste accuboormachine

8. Beste compacte accuboormachine: Bosch Blauw GSR 120-LI

We waren onder de indruk van zowel het compacte formaat als het heldere LED-licht van de Bosch accuboormachine. Hij levert een verrassende hoeveelheid praktisch vermogen in een opmerkelijk klein pakket. Hij weegt iets meer dan 1 kilo en wordt geleverd met een 1 cm boorhouder. Twee snelheidsbereiken zorgen voor een goede veelzijdigheid voor alle soorten boor- en drijftaken. Aan de zijkant zit ook een indicatielampje voor de acculading.

We hebben de boorkracht van de boormachine getest met een paddlebit en gewone bits, en hij deed het feilloos bij het boren in grenenhout. Bij het boren in essenhout bleef hij doortuffen, maar na tientallen gaten in het hardere hout te hebben geboord, werd de behuizing van de boor behoorlijk warm. We realiseerden ons echter dat we meer van de Bosch boormachine vergden dan waarvoor hij ontworpen was. We lieten hem afkoelen en testten vervolgens de rijeigenschappen.

De koppeling met 20 standen was het gemakkelijkst in te stellen van alle boren die we hebben getest, en bood een breed scala aan koppelgevoeligheid. Het enige minpunt – en dat kan voor sommigen een spelbreker zijn – is de krappe plaatsing van de batterijen. Het is een uitdaging om ze te verwijderen, en iemand zonder een sterke grip is hier misschien helemaal niet toe in staat.

De Bosch kit bevat een paar 2,0-ampère-accu’s, een oplader, schroevendraaierbits en een draagtas. Hoewel de kit voornamelijk is ontworpen voor doe-het-zelvers, zal deze ook aantrekkelijk zijn voor aannemers, met name voor degenen die vaak bovenhands werken en die niet vaak een zware boormachine nodig hebben.

Voor- en nadelen van de Bosch Blauw GSR 120-LI

Voordelen

 • 20-positie koppeling
 • 2 snelheidsinstellingen inbegrepen
 • Ingebouwd LED-licht
 • Geleverd met twee 2.0-ampère-uur batterijen

Nadelen

 • Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met het opladen/verwijderen van de batterijen

9. Ook te overwegen accuboormachine: RYOBI R18DD3-0

Omdat we nog nooit elektrisch gereedschap van het merk Ryobi hebben gebruikt, waren we aanvankelijk sceptisch over de vraag of de Ryobi One+ accuboormachine de intensieve tests zou doorstaan waaraan we de andere 18-volt in deze serie hebben onderworpen. We waren aangenaam verrast.

De boormachine voelde direct uit de doos solide en stevig aan en heeft een ergonomische handgreep die prettig in de hand ligt. Net als de andere krachtige boormachines wordt de Ryobi geleverd met een ½-inch boorhouder, dus we hebben dezelfde bits gebruikt om de boorprestaties te testen. We hebben tientallen gaten geboord in zowel hardhout als zachthout met een boorbit, een schoepenbit, een gatzaagbit, en ook standaard bits. Het Ryobi gereedschap raakte niet oververhit en werkte bijna 45 minuten op een enkele acculading.

We wisselden naar de tweede volledig opgeladen batterij om de rijvaardigheid te testen. Het gereedschap heeft twee snelheidsstanden en een koppeling met 24 standen. De afstelling van de koppeling was in het begin wat stroef, maar werd tijdens het testen iets losser. De Ryobi wordt ook geleverd met een LED-lampje, en het mooie van dit lampje is dat het zich aan de voorkant van de batterijhouder bevindt. Toen we de trekker overhaalden, scheen het direct op het werkgebied.

De Ryobi boormachine is zeer geschikt voor een beginnende timmerman of een lijstenmaker die een krachtige boormachine nodig heeft, maar niet het geld wil uitgeven dat nodig is voor een van de duurdere professionele merken. Het is ook een van de beste opties voor een krachtige doe-het-zelf-boormachine.

Voor- en nadelen van de RYOBI R18DD3-0

Voordelen

 • Motor met 2 snelheden
 • Heldere LED-lamp
 • Betaalbaar

Nadelen

 • Zwaarder dan sommige accuboormachines

Koopgids: Hoe kiest u de beste accuboormachine?

Gezien de enorme variëteit aan beschikbare accuboormachines, zijn er tal van zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste accuboormachine voor u. Hoewel vermogen en looptijd meestal de belangrijkste elementen zijn, zijn ook andere belangrijke kenmerken van invloed op de gebruiksvriendelijkheid en het bedieningscomfort. Neem de volgende sleutelfactoren in overweging bij uw zoektocht naar de beste accuboormachine voor uw behoeften.

Voltage en Ampère-uren

Het voltage geeft de energie-output van een accuboormachine aan, die gemiddeld tussen 7,2 volt en 20 volt ligt, hoewel er een paar boormachines met een hoger voltage bestaan. Hoe hoger het voltage, hoe meer motorvermogen een boormachine heeft. Hoe u de boormachine wilt gebruiken, bepaalt hoeveel spanning er nodig is. Vaak zijn 12-voltmodellen ideaal voor algemeen huishoudelijk gereedschap voor occasioneel gebruik.

Doe-het-zelvers en professionals geven de voorkeur aan 18- of 20-voltmodellen. Er bestaat echter enige natuurlijke verwarring over 18- en 20-volt accuboormachines. In feite zijn ze hetzelfde. Wanneer een elektromotor opstart, geeft hij een snelle piek – in dit geval tot 20 volt. Daarna zakt hij weer naar zijn normale vermogen van 18 volt. Sommige fabrikanten kiezen ervoor het kleinste getal in de specificaties op te nemen, andere het grootste. In termen van vermogen zijn ze echter precies hetzelfde. Zo is ook het vermogen van een boormachine van 12 volt in feite 10,8 volt.

Het meest geschikte voltage hangt af van hoe u de boormachine denkt te gebruiken:

Minder dan 12 volt: Een compact en lichtgewicht gereedschap voor wie slechts af en toe een boormachine of driver nodig heeft. Deze modellen zijn ook populair bij hobbyisten en modelbouwers.

12 volt: Een betaalbaar, universeel gereedschap dat populair is bij doe-het-zelvers voor een breed scala aan boor- en aandrijftaken, zoals het installeren van planken en het in elkaar zetten van meubels.

 

18 volt: Krachtig en veelzijdig gereedschap, dat een hamerwerking kan hebben voor het boren in metselwerk en langere bevestigingen met relatief gemak kan aandrijven. Zware SDS-versies hebben genoeg kracht voor verbouwingen en professioneel gebruik, en ze kunnen zelfs kleine sloopwerkzaamheden aan.

 

Naast de energie-output is ook het aantal ampère-uren (Ah) van de batterij belangrijk om in overweging te nemen. Hoe hoger de Ah, hoe langer het gereedschap kan werken. Batterijen die bij de aankoop van een boormachine worden meegeleverd hebben meestal 1,3 of 1,5 Ah. Dat is voldoende, maar niet royaal. Modellen van 3.0 tot 4.0 Ah leveren veel krachtigere prestaties voor dezelfde prijs. Krachtigere 10 Ah accu’s hebben een prijs die meer in de smaak zal vallen bij professionele gebruikers die regelmatig gereedschap nodig hebben dat langer meegaat.

Borstel vs. borstelloze motor

Boormachines met snoer gebruiken meestal een borstelmotor. Ze zijn goedkoop en betrouwbaar, maar de borstels verslijten uiteindelijk en moeten worden vervangen. Een ander probleem met borstelmotoren is dat ze wrijving veroorzaken, waardoor de accu van een snoerloos model leeg zou raken.

De beste accuboormachines gebruiken vaak een borstelloze motor. Deze vrijwel onderhoudsvrije motoren maken veel efficiënter gebruik van de accu. Borstelloze motoren kosten echter meer. Daarom gebruiken veel goedkope accuschroefboormachines nog steeds borstelmotoren.

Voor een typische doe-het-zelver is het verschil waarschijnlijk te verwaarlozen. Wie de prestaties en de looptijd wil maximaliseren, vooral professionele gebruikers, kiezen vaak voor een borstelloze accuboormachine.

Levensduur

Bijna alle draadloze elektrische gereedschappen, inclusief boormachines, werken op oplaadbare lithium-ion batterijen. De levensduur van een boorbatterij varieert van 15 minuten tot meer dan een uur op een enkele lading. Het kan tot 5 uur duren voor een boor volledig is opgeladen, dus als voor een project veel moet worden geboord, kies dan voor een set met reservebatterijen.

Merk op dat de fabrikant bij het opgeven van de werktijd vaak rekening houdt met reservebatterijen. De specificaties van een boormachine met twee accu’s die elk 1 uur meegaan, kunnen bijvoorbeeld een looptijd van 2 uur aangeven.

Bovendien zijn veel accuschroefboormachines uitgerust met een slimme oplader die de accu sneller bijvult, meestal binnen 15 tot 60 minuten. Een laadindicator stelt gebruikers in staat de accucapaciteit te controleren.

Extra's

Afhankelijk van hoe u het elektrische gereedschap wilt gebruiken, kan het nuttig zijn een of meer van de volgende extra’s in een kit op te nemen.

 • Een met rubber beklede handgreep vermindert de vermoeidheid van handen en armen en voorkomt blaren.
 • Sommige handgreepontwerpen vergemakkelijken het gebruik van meerdere handposities voor verschillende soorten boren.
 • Verwisselbare accu’s werken met andere elektrische gereedschappen van hetzelfde merk.
 • Werklichten verbeteren het zicht en de precisie tijdens het werken.
 • Een ingebouwde waterpas helpt ervoor te zorgen dat een boor of schroef er recht in gaat.
 • Boren met een bithouder bieden gemakkelijker toegang tot de bits tijdens het gebruik van het gereedschap.
 • Een opbergdoos beschermt de boor en houdt alle extra onderdelen georganiseerd.

Veelgestelde vragen over accuboormachines

Het belangrijkste gebruik van een accuboormachine is het boren van gaten en het aandrijven van schroeven. U kunt echter ook talrijke hulpstukken krijgen. Er zijn roerstaafjes voor het mengen van verf en andere vloeistoffen. U kunt er ook een schuurtrommel, een staalborstel voor roestverwijdering of een polijstmuts op bevestigen. Wij hebben hier een handige gids voor het gebruik van accuboormachines.

Vroeger waren snoerloze modellen krachtiger gereedschap. Maar tegenwoordig zijn ze vergelijkbaar met even krachtige snoerloze modellen. Draadloze modellen verliezen echter iets van hun kracht tijdens het opladen, terwijl modellen met snoer op een constant niveau presteren zolang ze op het stopcontact zijn aangesloten.

Een elektrische schroevendraaier is meestal veel kleiner, heeft een beperkt vermogen en kan geen gaten boren. De accuboormachine kan gaten maken en ook schroeven aandrijven.

Er komen voortdurend nieuwe en verbeterde modellen op de markt, dus het is moeilijk te zeggen welk merk over het algemeen het beste is. Merken met een reputatie voor gereedschap van hoge kwaliteit zijn onder meer Bosch, DeWalt, Makita en Milwaukee. Bijna alle moderne accuboormachines zijn echter behoorlijk duurzaam en betrouwbaar.

Dat hangt sterk af van het aantal ampère-uren van de accu en hoe hard de boormachine werkt. Een accu kan wel 15 minuten meegaan, maar veel accu’s werken tussen 30 minuten en een uur. Als u een reservebatterij koopt, kunt u er gewoon een verwisselen en verder werken terwijl de andere wordt opgeladen.

Conclusie beste accuboormachine

Hoewel alle accuboormachines in dit assortiment een solide en respectabel stuk gereedschap zijn, is het moeilijk om de DeWalt DCD771C2 accuboormachine te verslaan als het gaat om pure kracht en koppel. Hij presteerde foutloos tijdens onze praktijktests. Onze budget keuze, de Black+Decker BCD001C1-QW accuboormachine, biedt veel kracht maar is nog steeds betaalbaar genoeg voor diegenen die net beginnen met het uitbreiden van hun collectie elektrisch gereedschap.

Wij waarderen het dat u de tijd heeft genomen om onze reviews te lezen en hopen dat u alles heeft geleerd wat u nodig heeft om een goede beslissing te kunnen nemen over de aankoop van uw accuboormachine. Dank u, en veel geluk met al uw toekomstige projecten!

Lees hier andere blogs over elektrisch gereedschap.

Lees ook:
Beste combihamer (1)
Blogs
Tom
De 8 beste combihamers van 2024

Met een standaard hamerboor en een metselboor kunt u een paar kleine gaten in beton of metselwerk boren, maar voor grotere en intensievere klussen wilt

Lees meer >>
Beste klopboormachine
Blogs
Tom
De 8 beste klopboormachines van 2024

Welkom bij de blog voor de beste klopboormachine van 2024. Een klopboormachine is een multifunctioneel gereedschap dat gaten boort, schroeven indraait en boort in steen, baksteen,

Lees meer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *