Beste haakse slijper

De 10 beste haakse slijpers van 2024

Het kiezen een van de beste haakse slijpers is geen gemakkelijke taak als je nieuw bent op dit gebied. Wij hebben de 10 best beoordeelde haakse slijpers op de markt van dit moment op een rijtje gezet.

Haakse slijpmachines zijn krachtige, veelzijdige gereedschappen die geschikt zijn voor verschillende soorten materialen en klussen, zoals het slijpen van steen of het voorbereiden van oppervlakken voor metaalbewerking.

Samen met deze lijst is er ook een gedetailleerde koopgids om u te helpen een haakse slijper te vinden die het best aan uw eisen voldoet en enkele essentiële veiligheidstips waarmee u rekening moet houden wanneer u met dit elektrische gereedschap werkt.

Beste haakse slijper

Inhoudsopgave

Waarom een haakse slijper

Waar wordt een haakse slijper precies voor gebruikt? In tegenstelling tot sommige andere elektrische gereedschappen zegt de naam niet noodzakelijk veel over het doel – een schroevendraaier wordt immers gebruikt om schroeven aan te draaien, de naam zegt het al. 

Het primaire doel van een haakse slijper is het slijpen van metaal – in principe om te egaliseren en glad te strijken op dezelfde manier als een schuurmachine wordt gebruikt voor hout. Een haakse slijper is een handgereedschap dat dit doet met schuurschijven die met hoge snelheid ronddraaien. 

In de loop der tijd zijn haakse slijpers echter aangepast voor andere toepassingen, met frezen en andere hulpstukken, waardoor het een gereedschap is geworden dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt – zie de beste haakse slijpers als krachtige multi-tools die zich lenen voor allerlei klussen.

Korte vergelijking beste haakse slijpers:

Garantie

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

3 jaar

Motor

11-amp

8-amp

11-amp

11-amp

8.5-amp

Vermogen

2.000 watt

900 watt

Accu 18V

1400 watt

900 Wwatt

Gewicht

6 kilo

1,8 kilo

2,4 kilo

2,2 kilo

2,1 kilo

Toerental

6.500 tpm

12.000 tpm

9.000 tpm

11.000 tpm

10.500 tpm

Beste haakse slijpers - Top 10 van 2024!

1. Beste haakse slijper op dit moment: DeWalt DWE4599

Beste haakse slijper DEWALT DWE4599

De DeWalt DWE402 is een indrukwekkend krachtige 11-amp haakseslijper die zowel grote volumes als precisiewerk met gemak aankan. Dit elektrische gereedschap met snoer is compact genoeg om in krappe ruimtes te passen en is zelfs voorzien van een handige stofafzuiging die de motor in de loop van de tijd zal helpen stand te houden.

Ook aan de veiligheid is gedacht. De handbescherming draait volledig rond het gereedschap, zodat u volledig beschermd bent tegen vonken of vuil dat tijdens het werk wordt opgeworpen. U krijgt er zelfs een harde koffer bij, zodat u het gereedschap veilig en gemakkelijk kunt vervoeren.

Zoals gebruikelijk bij DeWalt is dit een prijzig apparaat voor haakse slijper begrippen. Het hoge vermogen is misschien ook een beetje te veel voor beginners. Als u niet goed bekend bent met haakse slijpers, kan het zijn dat u het werkstuk te hard slijpt.

Al met al is de DeWalt DWE402 een van de beste haakse slijpers van dit jaar.

Voor- en nadelen van de DeWalt DWE4599

Voordelen

 • Gemakkelijk te vervoeren
 • Stof uitwerpsysteem
 • 11 ampère vermogen

Nadelen

 • Prijzig
 • Beginners kunnen last hebben van overmatig slijpen

2. Beste waarde voor je geld: Black & Decker BEG220

De Black & Decker BEG220 is altijd goed voor een solide deal. Dat is zeker waar in het geval van onze beste voor het geld keuze. De Black & Decker BEG220 haakse slijper is niet zo krachtig als veel van de andere opties op onze lijst, maar wat hij mist in kracht, maakt hij goed in waarde en duurzaamheid.

De handbescherming kan in drie verschillende posities worden vergrendeld voor optimale bescherming. De handige metalen beschermkoffer maakt het gereedschap gemakkelijk te vervoeren en op te bergen.

Het heeft enkele natuurlijke beperkingen. Omdat de krachtniveaus zo bescheiden zijn, kan de motor defect raken en stoppen met werken als je hem echt op de proef stelt. Het is geweldig voor kleine klussen, maar kopers die een zwaar gereedschap nodig hebben, moeten verder zoeken. Kortom, wij vinden dit de beste haakse slijper voor het geld.

Voor- en nadelen van de Black & Decker BEG220

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Duurzaam
 • Metalen behuizing

Nadelen

 • Geen krachtige haakse slijper
 • Motor is niet bestand tegen grote hoeveelheden werk

3. De Milwaukee HD18 AG-115-0 Haakse slijper

Beste Haakse slijper De Milwaukee HD18 AG-115-0

De Milwaukee HD18 AG-115-0 heeft veel gemeen met de DeWalt. Hij is krachtig, heeft een verstelbare handbeschermer, een harde draagkoffer en een speciaal ontwerp om het binnenwerk te beschermen tegen stof.

Onze grootste zorg over dit gereedschap heeft betrekking op de waarde. Hij is duurder dan de DeWalt, maar hij presteert op één belangrijk punt iets minder goed. De onderdelen zijn niet zo stevig. Het vergrendelingsmechanisme voelt zo goedkoop aan dat het gemakkelijk zou kunnen breken.

Hij is ook iets minder krachtig dan de DeWalt. De Milwaukee HD18 AG-115-0 behoort tot de top 10 beste haakse slijpers.

Voordelen

 • Verstelbare handbeschermer
 • Harde draagtas
 • Stofbescherming

Nadelen

 • Waardetoevoeging ten opzichte van andere high-end slijpmachines
 • Goedkope externe onderdelen

4. Makita 9565CVR Haakse slijper

De Makita 9565CVR Haakse slijper is een slijpmachine met een extra grote schijf die perfect zal zijn voor grote hoeveelheden werk. Wij zijn vooral te spreken over het ontwerpconcept, dat is voorzien van een speciale afdichting die voorkomt dat stof ooit de elektrische onderdelen bereikt.

Hij is ook gebruiksvriendelijk. De bediening is heel eenvoudig en er zit zelfs een vergrendelingsschakelaar op waarmee u continu kunt doorwerken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het bedienen van de knoppen.

De Makita 9565CVR is voor occasioneel gebruik een geweldige haakse slijper die beschikbaar is voor een redelijke prijs. En behoort daarom tot de top 10 beste haakse slijpers. 

Voor- en nadelen van de Makita 9565CVR Haakse slijper

Voordelen

 • Gematigde prijs
 • Extra groot wiel
 • Speciale afdichting

Nadelen

 • Geen minpunten
Beste haakse slijper

De Metabo WP9-115 is een snelle, compacte slijpmachine met een toerental van 10.500 omwentelingen per minuut (RPM). De snelheid en het extreme koppel van het slijpwiel zorgen ervoor dat u de meeste doorsnee klussen snel kunt klaren.

Ook bij het onderhoud geeft Metabo prioriteit aan snelheid. Door de snelle, gereedschapsloze wielwissel kan de slijpmachine met een druk op de knop ingesteld worden.

Deze haakse slijper kan vrij ongemakkelijk in het gebruik zijn. De aan/uit-knop is moeilijk vast te houden. Het is mogelijk dat dit een veiligheidsvoorziening is om onbedoelde activering te voorkomen. Het maakt het gereedschap echter vermoeiend, en zelfs pijnlijk, om gedurende lange perioden te gebruiken.

Voor- en nadelen van de Metabo WP9-115 Haakse slijper

Voordelen

 • Hoge RPM
 • Onderhoud zonder gereedschap
 • Compact

Nadelen

 • Kan moeilijk of zelfs pijnlijk zijn om te gebruiken

6. De Bosch GWS 180-LI Haakse slijper

Beste haak De Bosch GWS 180-LI

De compacte Bosch GWS 180-LI haakse slijper is gemaakt voor mensen die veel met hun gereedschap moeten doen. Het wordt een “all day” haakse slijper genoemd omdat de elektrische componenten speciaal zijn ontworpen voor langdurig gebruik. Ze hebben ook een garantiebescherming, dus ze zouden lang moeten meegaan.

Hij is zelfs gemaakt om comfortabel te zijn. De handgreep is geoptimaliseerd om trillingen te verminderen, en hij is ook zeer licht, waardoor hij gemakkelijk gedurende lange perioden te gebruiken is. U hebt echter wel een paar Bosch 18V accu’s nodig voor ononderbroken gebruik. Helaas worden deze batterijen niet meegeleverd bij deze aankoop, en daarom staat deze slijpmachine zo ver onderaan de lijst.

Omdat dit een high-end gereedschap is, zult u er veel voor betalen. Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat ze problemen hadden met de handbescherming die moeilijk te verstellen was.

Voor- en nadelen van De Bosch GWS 180-LI Haakse slijper

Voordelen

 • Compact
 • Lichtgewicht
 • Gemaakt voor langdurig gebruik
 • Comfortabel

Nadelen

 • Prijzig
 • Handbeschermer moeilijk te verstellen

7. DeWALT DCG405N Accu Haakse Slijper

Beste haakse slijper

Deze waardevolle bundel van DeWALT DCG405N Accu bevat een haakse slijper, een oplaadbare 3.0Ah accu en een oplader. Hoewel deze bundel prijzig lijkt, krijgt u alles om te beginnen met uw snij-/slijpklussen zonder losse onderdelen te hoeven zoeken. Hij is compatibel met 11 cm schijven.

Deze Dewalt haakse slijper maakt gebruik van een borstelloze motor die 57% efficiënter werkt dan borstelmotoren en een maximaal onbelast toerental heeft van 9.000 RPM. Deze borstelloze motor werkt ook stiller met minder trillingen. Een ander voordeel van deze borstelloze motor is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de borstel.

Deze hooggewaardeerde snoerloze haakse slijper wordt aanbevolen voor professionals en onervaren gebruikers, dankzij de verschillende veiligheidsfuncties. Zo beschermt de E-Switch Protection u tegen onbedoeld starten na een stroomonderbreking. Tegelijkertijd schakelt de elektronische terugslagrem de schijf automatisch uit in minder dan 2 seconden als hij een blokkering, inklemmen of opbinden detecteert.

Voor- en nadelen van DeWALT DCG405N Accu Haakse Slijper

Voordelen

 • Hoog-efficiënte borstelloze motor
 • Wordt geleverd met een accu en een lader
 • Diverse veiligheidsfuncties – E-Switch Protection, Kickback Remmen van klussen zonder aparte onderdelen te hoeven zoeken.

Nadelen

 • Geen variabele snelheid opties

8. Metabo WEV 15-125 QUICK HT Haakse slijper

Metabo WEV 15-125 QUICK HT haakse slijper

De Metabo WEV 15-125 QUICK HT haakse slijpers ontworpen in Duitsland volgens Duitse normen en is een betrouwbare keuze voor professionele metaalbewerking of andere mechanische klussen. Deze 125 mm is compatibel met twee schijf-/accessoirediameters – 11 en 12 cm.

De elektromotor is het hart van een haakse slijpmachine, bepalend voor de prestaties en de waarde. Deze Metaboslijpmachine beschikt over de innovatieve Metabo-Marathon motortechnologie van de Metabo-familie met tot 20% meer maximaal vermogen en 50% meer koppel dan zijn concurrenten.

Een sterkere motor betekent een langere levensduur en hogere prestaties. De epoxyhars van deze nieuwe slijpgeneratie beschermt hem echter ook tegen vocht, stof en kleine deeltjes.

Een andere reden die mij overhaalde om de WEV15-125 te kiezen voor mijn metaalbewerking is zijn variabele snelheidsinstellingen met de Vario Tacho Constamatic (VTC) Full-wave Elektronica. Draai gewoon aan het duimwieltje om de snelheid te kiezen die u nodig hebt.

Zoals u weet, hebben niet alle haakse slijpmachines op de markt deze functie. Wanneer u de vereiste constante snelheid voor elke specifieke klus kunt aanpassen, bent u niet alleen veilig en comfortabel, maar kunt u ook uw klus klaren met een gladder resultaat (voor slijpdoeleinden), preciezere zaagsneden (voor doorslijpdoeleinden) en minimaal materiaalverlies (voor afwerkingsdoeleinden op kwetsbare stoffen zoals zachthout).

Door zijn superkracht is deze Metabo slijpmachine relatief luidruchtig met een geluidsniveau van 104dB.

Voor- en nadelen van de Metabo WEV 15-125 QUICK HT haakse slijper

Voordelen

 • Gemaakt in Duitsland met Duitse normen
 • Innovatieve Metabo-Marathon motor
 • Variabele snelheidsinstellingen

Nadelen

 • Maakt veel geluid

9. Makita GA9063RX02 Haakse slijper

De haakse slijper Makita GA9063RX02 heeft een robuuste 15-amp motor en motorbeveiliging voor langdurige industriële prestaties. Deze grote haakse slijper is een geweldig elektrisch gereedschap voor lassers, elektriciens, metselaars, automonteurs, HVAC, scheepswerfmedewerkers en algemene aannemers. Dit model is wat een de duurdere kant, maar behoort zeker tot de top 10 beste haakse slijpers. 

Deze beste haakse slijper in zijn klasse werkt op een 15-amp motor, met een maximaal toerental van 6.600 RPM. Let op: dit toerental is in onbelaste toestand, wanneer het gereedschap niets snijdt of slijpt. Als hij op een werkoppervlak staat, kan dit toerental lager zijn.

Bovendien heeft deze Makita slijpmachine een labyrintconstructie om de interne motor, lagers en elektrische onderdelen te beschermen tegen stof en vuil voor een langere levensduur. Bovendien is de armatuur bedekt met een zigzag-vernis als barrière bij het draaien om de slijpmachine vrij te houden van verontreiniging.

Hoewel de Makita GA9063RX02  te boek staat als een groot formaat, weegt hij slechts 4,4 kilo en heeft hij een compacte lengte van 45 cm. De met rubber beklede achterhandgreep en het grote formaat handvat verhogen uw comfort en stabiliteit, terwijl de grote spindelvergrendelingsknop u in staat stelt het wiel te verwisselen, zelfs wanneer u handschoenen draagt.

Voor- en nadelen van de Makita GA9063RX02 Haakse slijper

Voordelen

 • Geschikt voor commerciële/industriële omgevingen
 • Krachtige 15-amp motor
 • Labyrintconstructie en zigzaglak voor betere bescherming van het gereedschap tegen de ruwe werkomgeving

Nadelen

 • Prijzig

10. Bosch GWS 880 Haakse slijper

De Bosch GWS 880 professionele haakse slijper heeft een perfecte controle over het gereedschap dankzij de slanke greepafmetingen en het ergonomische ontwerp. Hij is wereldkampioen in vermogensdichtheid met de beste verhouding tussen vermogen en gewicht en de beste verhouding tussen vermogen en handgreepgrootte in de 880W-klasse.

Hij is het meest geschikt voor toepassingen zoals metaalbewerking, staalbewerking, machinebouw, scheepsbouw, dakbedekking, zagen van hard of zacht beton en steenmateriaal, ontbramen van gietvormen, metalen buizen, pijpen, balken en plaatwerk, afschuinen en voorbereiden van lasnaden.

Voor en nadelen van de Bosch GWS 880 haakse slijper

Voordelen

 • Perfecte controle

Nadelen

 • Minder vermogen

Koopgids: Hoe kiest u de beste haakse slijpers?

Hieronder vindt u enkele aankoopoverwegingen die u zullen helpen bij het kiezen van de beste haakse slijpers voor al uw toekomstige projecten.

De schijf van een haakse slijper

De schijf of het wiel van de slijpmachine is een indicatie van zowel het vermogen van het apparaat als de totale capaciteit ervan. Grotere schijven duiden over het algemeen op een krachtiger gereedschap.

Kleinere schijven zijn meestal optimaler voor focusklussen, of taken die veel precisie vereisen. Bij de keuze van de maat is het belangrijk om goed na te denken over het soort werk waarvoor u deze slijpmachine uiteindelijk zult gebruiken.

Gaat u veel kleine hoeken en kleine ruimtes bewerken? Dan bent u vrijwel zeker gebaat bij een compactere haakse slijper. Als u veel werk hebt, kunt u met een grote schijf in veel minder tijd een gladde afwerking krijgen.

Er is veel variatie in schijfgrootte, dus dit is een factor om rekening mee te houden. Meestal vindt u schijven tussen vier en negen inch.

Stroom

De meeste haakse slijpmachines werken op batterijen. Er zijn echter ook apparaten met een snoer of zelfs met perslucht. Let op de krachtbron voordat u een aankoop doet.

Snoerloze apparaten zijn geliefd omdat ze gemakkelijker op krappe plekken kunnen komen. Ze zijn echter ook beperkt door de hoeveelheid stroom in de accu. Als een batterij leeg raakt, kan het zijn dat u uw werk enkele uren moet onderbreken terwijl u wacht tot de batterij weer is opgeladen.

Gereedschap met snoer kan eindeloos werken, zolang u in de buurt van een stroombron blijft. Natuurlijk worden ze beperkt door het snoer zelf, dat uw bewegingsbereik kan beperken, en door uw vermogen om een stopcontact te vinden.

Geen van beide opties is noodzakelijkerwijs beter dan de andere. Het is gewoon een kwestie van beslissen hoe en waar u uw slijpmachine het vaakst zult gebruiken.

Toerental

Het toerental van de slijpmachine is ook een belangrijke factor in hoe hij uiteindelijk presteert. Het gemiddelde toerental van een slijpmachine ligt tussen 5000-10.000 omwentelingen per minuut. Snellere toerentallen kunnen in de handen van een ervaren vakman snel de gewenste resultaten opleveren.

Er zit echter een addertje onder het gras. Als u niet goed vertrouwd bent met slijpmachines, kan het gebeuren dat u het werkstuk beschadigt met een te snel gereedschap.

Haakse slijpmachines met variabel toerental zijn het antwoord op dit probleem. Met een slijpmachine met variabel toerental kunt u kiezen tussen verschillende toerentalbereiken, om het gereedschap optimaal af te stemmen op de uit te voeren klus en op uw eigen vaardigheidsniveau.

Als u geen toegang hebt tot deze functie, investeer dan in iets met een snelheidsbereik waarvan u zeker weet dat u het aankunt.

Watt

Wattage is een indicatie van het vermogen van de slijpmachine. In het algemeen geldt dat gereedschap met een hoger vermogen ook sneller is, maar dit is niet noodzakelijk het geval.

Een hoger wattage betekent wel dat de motor goed bestand moet zijn tegen zwaar gebruik, overmatige wrijving en andere vormen van situationele stress die goed gebruikt elektrisch gereedschap op het werk te verduren krijgt.

Slome start

Zelfs als u een gereedschap wilt dat snelheden van 10.000 omwentelingen per minuut kan bereiken, wilt u waarschijnlijk niet dat dit toerental meteen wordt bereikt. Een langzame startmodus is een handige veiligheidsfunctie waarmee u rustig kunt beginnen met het vermogen van uw slijpmachine.

Ergonomisch gereedschap

Een stuk gereedschap is ergonomisch wanneer het speciaal is gemaakt om in de menselijke hand te passen. Raar, toch? Je zou denken dat elk stuk gereedschap voor de menselijke hand gemaakt zou zijn, maar helaas, nee. Ze hadden er een speciaal woord voor nodig.

Ergonomisch gereedschap is meestal comfortabeler in het gebruik. Maar nog belangrijker is dat ze het ook minder waarschijnlijk maken dat je op lange termijn stressletsels zoals ontstekingen of het carpaal tunnel syndroom zal oplopen bij het gebruik van je gereedschap.

De ergonomische beweging is sterk in de wereld van elektrisch gereedschap. De meeste grote fabrikanten promoten met trots dat hun gereedschap ergonomisch is. Toch is het niet iets wat je als vanzelfsprekend kunt beschouwen. Als comfort belangrijk voor u is, zorg er dan voor dat het gereedschap dat u overweegt ergonomisch is voordat u uw aankoopbeslissing afrondt.

Stof

Elk gereedschap komt in contact met veel stof, maar dit geldt misschien in het bijzonder voor de slijpmachine. Slijpmachines stuiven niet alleen veel stof op, maar raken er door hun constructie ook vaak mee bedekt. Als u pech hebt, kan dat stof in het inwendige van het gereedschap terechtkomen en de motor vernielen.

Daarom hebben sommige slijpmachines speciale stofbeschermingselementen. Dit kan een speciale afdichting zijn, of zelfs een uniek designpatroon dat stof op natuurlijke wijze wegleidt van het gevoelige elektrische binnenwerk van het apparaat.

Beschermkappen

Sommige slijpmachines hebben speciale beschermkappen om uw handen te beschermen tegen splinters en vonken. Dat is niet noodzakelijk, maar het kan wel handig zijn. Er zijn zelfs verstelbare handbeschermers verkrijgbaar, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke unieke klus waaraan u werkt.

Conclusie beste haakse slijpers

Eén ding moet duidelijk zijn na het lezen van onze haakse slijper reviews: er zijn heel veel goede opties op de markt. Als u het beste van het beste wilt, wilt u waarschijnlijk speciale aandacht besteden aan onze top keuze, de DeWalt DWE4599. Het is een efficiënt, krachtig gereedschap dat goed bestand is tegen intensief gebruik en zijn plaats als beste haakse slijper van dit jaar met gemak verdient.

Budgetkopers hebben ook een aantal goede opties om in gedachten te houden. Onze beste keuze voor het geld, de BLACK & DECKER haakse slijper, biedt een ongelooflijke combinatie van waarde en prestaties.

Natuurlijk, met tien geweldige gereedschappen om uit te kiezen, is het moeilijk om verkeerd te gaan!

Lees hier andere blogs over elektrisch gereedschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *